En av disse kommer ikke med på vårt lag

Vi har et uhyre spennende Manchester-derby i vente. I kampen om plass blant topp fire blir dette en nøkkelkamp. For alle som elsker det taktiske aspektet av fotball er det bare å benke seg foran skjermen. Mourinho mot Guardiola blir en kamp mellom to mesterhjerner som vet å få det beste ut av troppen de har til disposisjon.

Begge managere disponerer noen imponerende spillere, men hvor bra ville laget vært om vi slo sammen de to klubbene? Toppkamp-redaksjonen har sett på de to spillerstallene, og satt sammen et lag bestående av spillere fra begge klubber. Vi har tatt utgangspunkt i prestasjonene fra årets sesong når vi valgte våre utvalgte. Formasjonen vi har valgt å sette laget opp i er den mest klassiske av alle formasjoner; Fire, fire, to.

Hvem får plass på Manchester FC? Svaret kommer her!

Keeper:
Her er det ingen diskusjon. Enstemmig vedtatt i redaksjonen. Bravo får plassen. Nei da, det er David de Gea som får utdelt keeperhanskene. Spanjolen møter i realiteten ingen konkurranse fra sine kolleger i City. Etter overgangen fra Atletico Madrid har sisteskansen etablert seg som en av verdens beste keepere, om ikke den beste. City har hatt store problemer på keeperplass denne sesongen. Dette blir walk-over. Vi plasserer de Gea er i buret. Manchester United er det første laget som får en representant på vårt lag.

Høyreback:
Denne spilleren kom til sin klubb tilbake i 2009 som en rask dribleving. Med tiden har han fått plass dypere og dypere på banen. I løpet av årets sesong har han etablert seg som kanskje den beste høyrebacken i ligaen. Vi snakker så klart om Antonio Valencia. Mannen fra Ecuador har blitt 31 år, men viser at en gammel hund faktisk kan lære nye triks. Utrolig fysikk, høy fart og stor arbeidskapasitet gjør nummer 25 på United til en komplett sideback. Den mannen er selvskreven på vårt lag. 2-0 til det røde laget i byen.

Midtstopper:
Den første midtstopperen på vårt lag kom til sitt lag før denne sesongen. Den storvokste midtstopper har levert varene i sin debutsesong. Etter skadeproblemer i vinter er nå unggutten tilbake som en bauta i midtforsvaret for sitt lag. Eric Bailly tar den første midtstopperplassen. Manchester United betalte i dyre dommer for å lokke ivorianeren til balløya, men har virkelig fått valuta for pengene. I sin debutsesong har Bailly tatt Premier League med storm. Han belønnes med plass på vårt lag. Hittil er altså alle spillerne på vårt lag fra Manchester United.

Midtstopper:
Den andre midtstopperen kom til sin klubb som venstreback, men har grunnet skadeproblemer blitt tvunget inn sentralt i forsvaret denne sesongen. Denne karen har ikke gjort seg bort som midtstopper, men han har heller ikke imponert voldsomt. Først og fremst kommer denne spilleren inn på laget grunnet manglende alternativer. Hadde ikke Smalling og Kompany vært skadet store deler av denne sesongen hadde nok begge de vært kandidater til å utkonkurrere denne spilleren. Den andre midtstopperen er Kolarov. Serberen har spilt for City siden 2010, og har vært en viktig spiller for de lyseblå i Manchester siden han kom til klubben. Han sikrer City sin første spiller på vårt lag. Manchester United leder spillerduellen 3-1.

Venstreback:
Nok en spiller som først og fremst kommer på laget grunnet manglende alternativer. Begge Manchester-lagene har hatt problemer med sitt forsvar i årets sesong. Det er kanskje grunnen til at begge lagene ligger lavere på tabellen enn det som kunne være forventet før sesongen ble sparket i gang. På venstrebacken blir det nok en lyseblå spiller. Fernandinho har levert en brukbar sesong i en uvant posisjon på vestrebacken. Han får den siste plassen i forsvaret. Blind og Rojo fra United var navn som var oppe til diskusjon i redaksjonen, men Fernandinho får plassen siden han stort sett har bekledd venstrebacken denne sesongen, i motsetning til sine røde kollegaer som har traktert flere posisjoner. Fasiten etter at keeper- og forsvarsplassene er unnagjort er 3-2 til Mourinho sitt lag.

 

Høyre ving:
Han ble veid og funnet for lett i sin første klubb i England. Solgt til Tyskland som skrapmetall, men returnerte til Premier League som en blankpolert diamant få år senere. Kevin de Bruyne er selvskreven på vårt lag. Rødtoppen er en av de virkelige poengkongene i ligaen. Denne sesongen har den offensive midtbanespilleren levert 17 målpoeng. Fire ganger har han sendt ballen i nettet selv, og tretten ganger har han vært nest sist på tabellen. På midtbanen vår er han selvskreven. Denne sesongen har han kanskje vært City sin beste og viktigste spiller. KdB er nok best i en mer sentral rolle, men bekler høyrekanten på vårt lag. City utligner Uniteds ledelse. 3-3!

Sentral midtbane:
Etter en trøblete start i sin nye klubb har endelig denne spilleren fått en rolle der hans styrker kommer til sin fulle rett. I en dypere midtbanerolle har han blitt en nøkkelspiller for sitt lag. Som en mer holdene midtbanespiller får han takle og krige, men også brukt sine kreative evner i å bygge opp spillet med utsøkte pasninger fra dypet. Ander Herrera er United sin fjerde spiller på laget. Jose Mourinho har tatt grep i en karriere som så ut til å stagnere. Herrera fremstår nå som en av de absolutt beste midtbanespillerne i Premier League i sin rolle. Hvem hadde trodd det etter en begynnelse hvor han slet med å finne seg til rette hos de røde? Ny spiller til Manchester United! De tar tilbake ledelsen og stillingen er 4-3.

Sentral midtbane:
Ved siden av Herrera trenger vi en kreativ spiller som kan slå de avgjørende pasningene. En boksåpner som med smarte stikkere og brilliant teknikk kan åpne selv det mest kompakte forsvar. Denne spilleren har vært særdeles viktig for sitt lag denne sesongen. Den andre plassen sentralt på midten går til midtbaneeleganten David Silva. Den lille spanjolen har vært sist eller nest sist på ballen ni ganger denne sesongen, men er utrolig ofte tredje sist også. Han for en offensiv rolle i vår midtbanekonstellasjon. City utligner igjen! 4-4.

Venstre ving:
Venstrevingen i vårt lag kom til sitt lag før sesongen. Det ble lenge stilt spørsmål om spilleren forsvarte prislappen klubben måtte ut med for å få signaturen hans, men den siste tiden har han stilnet kritikerne. Etter en litt trå start på sesongen har det virkelig blitt sving over prestasjonene etter jul. Det er nå liten tvil om at klubben har fått verdi for pengene. Leroy Sané den siste spilleren som utgjør midtbanen på vårt lag. Krølltoppen fra Tyskland har så langt denne sesongen scoret fem mål og signert seg for én målgivende pasning. For oss holder det til å ta en plass på laget. For første gang går City opp i ledelsen. De har fem spillere på laget mot Manchester United sine fire.Spiss:

Vi skal ikke holde dere på pinebenken når det kommer til spissplassene. Her er det to selvskrevne måltyver som starter. Hvert av lagene har en stjerne hver på topp. Stjernen i den røde delen av byen heter Zlatan Ibrahimovic. Mange mente svensken var for gammel og treg til å takle den tøffe spillestilen i England, men svensken har gjort kritikerne til latter. Sytten mål og fem målgivende på 27 kamper er imponerende tall for svensken. Dessverre ble han alvorlig skadet i Europa League-kampen mot Anderlecht og er ute i lang tid. Zlatan går glipp av byderbyet, men tar likevel den ene spissplassen på laget. Det er 5-5, men som du har skjønt er det City som kommer til å gå seirende ut av duellen.

Spiss:
Agüero er nemlig den siste spilleren på vårt lag. Hadde det ikke vært for skaden Gabriel Jesus pådro seg i sin fjerde kamp for City kunne historien vært annerledes. Jesus inntok Premier League som et fyrverkeri av en spiller. Han scoret tre mål på fire kamper, og henviste Agüero til benken, men skjebnen ville ha det til at argentineren skulle bli Citys viktigste mann på topp denne sesongen. Jesus ble som sagt skadet og Agüero fikk igjen sjansen. Den sjansen har ikke målsniken latt løpe fra seg. Denne sesongen har han ikke vært like brennhet som tidligere, men har likevel levert pene 17 mål på 26 kamper. Ved siden av Zlatan tror vi den lille argentineren vil komme til sin fulle rett. Dette er et spisspar det lukter Premier League-gull av! Agüero blir den siste spilleren på vårt lag og City vinner duellen med seks spillere mot fem.

Er du enig i vårt lag? Er det noen spillere du savner? Og hvem tror du vinner Manchester-derbyet?

Si oss hva du mener i kommentatorfeltet nedenfor! Kjør debatt!

Comments

comments

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner