Dette er motstanderen Emil Meek skal møte i Tyskland

  • Home
  • MMA
  • Dette er motstanderen Emil Meek skal møte i Tyskland

22. juli møter Emil Meek motstanderen Bartosz Fabinski i Tyskland. Men hvem er det egentlig vikingen fra Norge kommer til å møte i buret?

Emil Meek har på kort tid blitt en favoritt blant UFC-fans verden over. Til tross for at han tapte via dommeravgjørelse mot Kamaru Usman i januar, viste han et stort krigerhjerte.

Let’s burn down this place

Nå er et av Norges store stoltheten fast bestemt på å komme tilbake i ringen for ta med seg seieren hjem, og vise det tyske publikummet hva vikingen er god for. Om få uker vil han møte veltervektmotstanderen Bartosz Fabinski, men hvem er egentlig motstanderen Emil Meek skal møte?

Har du forresten fått med deg at du kan vinne en tur til UFC Hamburg for å se Emil Meek vise vikingkreftene? Alt du trenger å gjøre er å melde deg på kampanjen, og gjøre et enkeltinnskudd på minst 200 kr. Du er da med i trekningen som tar plass 13. juli.

Åtte blodige knockoutseiere

32 år gamle Bartosz Fabinski er opprinnelig fra Warszawa i Polen og går under kallenavnet “The Butcher”, altså “Slakteren”. Et kallenavn han har fått av god grunn. I løpet av sin profesjonelle kampsportkarriere har Fabinski opparbeidet seg 13 seiere og to tap. Åtte av seierne består av teknisk knockout/knockout ved enten blodige slag eller harde albuer i løpet av første runde av kampene. Resten av seierne er gjennom dommeravgjørelse.

Etter å ha dannet et rykte på seg for å være en utøver som fullfører motstanderne sine i første runde, fikk Fabinski sin UFC-debut i Krakow for tre år siden. Her gikk han opp til mellomvektklassen for å møte sør-afrikaneren Garreth McLelland i tre harde runder, og vant debutkampen gjennom dommeravgjørelse. Syv måneder etter seieren mot McLelland gikk Fabinski ned i veltervektklassen, for å møte Hector Urbina foran et yrende meksikansk publikum under UFC Fight Night 78 i Mexico. Den polske slakteren fikk også seieren her av dommerne etter tre runder.

Ikke tapt i UFC

Bartosz Fabinski har ikke kjempet i oktogonen siden november 2015, etter seieren mot Urbina. Han skulle egentlig møte Nicolas Dalby under UFC Fight Night 86 i Zagreb oktober 2016, men måtte avlyse kampen grunnet skade. Likevel har ikke polakken fått kjenne på et eneste nederlag i UFC-ringen, men dette er Emil Meek stålsikker på at han kan endre på.

22 lipca. Nie mogę się doczekać

– Han er en bra fighter. Han har en bra seiersrekke med seks strake og har bare tapt to kamper av sine 15, så han er en solid fighter. Det er en skikkelig sterk bryter, så det blir en tøff kamp, men jeg tror stilen passer meg bra, sier Meek i et intervju med Nettavisen, etter at kampen i Tyskland ble bekreftet.

Fabinski er ikke bare anerkjent for sine blodige knockout i ringen, men har også et godt øye for bryting. Ifølge Meek er han bekymret for å ende opp i en lik kamp som mot Kamaru Usman, hvor sistnevnte kun holdt seg på bakken og ønsket å bryte istedenfor å bruke nevene. Men “Valhalla” understreker at han vil gå inn i ringen med et sterkt krigerhjerte mot den polske slakteren.

Hey! Thank you for all the kind messages your sending me

– Det er klart jeg er alltid redd for å ikke prestere og ikke gjøre det jeg skal. Det er ingenting som er verre enn å ligge på rygg og være frustrert. Men det er sånne mennesker jeg har sloss med hele livet. Det passer meg veldig bra. Jeg skulle slått Usman, noe jeg er sikker på at jeg kan gjøre, fortsetter han.

Veien til “Valhall”

Ifølge UFCs statistikk tatt ut ifra utøvernes siste kamper i organisasjonen, har Fabinski en prosentandel på 76% suksessfulle slag i kamp. Han har landet 66 (av 92 forsøkte) slag sammenlagt i sine to siste kamper. Han har også forsøkt på 22 takedowns hvor 16 av dem har vært vellykket. I tillegg har polakken et stødig forsvar når det gjelder å bli tatt ned på bakken.

2️⃣7️⃣ dni

Hittil har Meek en prosentandel på 40% suksessfulle slag i kamp, men har likevel landet imponerende 80 (av 200 forsøkte) nevebomber totalt fra sine to siste kamper. “Valhalla” har også forsøkt på to takedowns i UFC, hvor én var vellykket. Sammenliknet med antall takedowns motstanderne har angrepet med og antallet av disse bakkeangrepene som Emil har klart å forsvare seg mot, er Meeks forsvar her på hele 54%, ifølge statistikken fra hans to siste kamper i kampsportorganisasjonen.

Emil Meek forbereder seg godt til den kommende kampen i Tyskland. Han trener på UFC Performance Institute i Las Vegas, hvor han har fått med seg trenere og sparringspartnere i toppsjiktet.

Likevel er den fryktinngytende nordmannen en man ikke bør undervurdere og er anerkjent for å vise stor krigerånd i buret. Noe han særlig viste etter sine imponerende seiere mot Rousimar Palhares og Jordan Mein. Nordmannen understreker at han er forberedt på krig i buret og er fast bestemt på å vise Fabinski veien til “Valhall”.

– Det blir gøy. Jeg sa til UFC at jeg var gira på å slåss i Europa. Da kom de opp med Hamburg, og jeg takket bare ja. Vi får kanskje noen nordmenn over, og det hadde vært litt gøy å lage litt fest igjen, sånn som det var i gamledager, avslutter han.

Vil du se kampen i Hamburg?

Betsafe som er Emil Meek sin hovedsponsor deler i disse dager ut en tur for to personer til kampen den 22. juli. I premien får men dekket fly, hotell og VIP-billetter til stevnet som er headlinet av Mauricio “Shogun” Roa mot Anthony Smith. Opprinnelig skulle den brasilianske legenden møte sveitsiske Volkan, men sistnevnte ble i stedet satt opp til å slåss mot Gustavsson under UFC 227.

Uansett vil det nok være Emil sin kamp være høydepunktet for norske fighting-fans. Om du har lyst til å melde deg på kampanjen kan du trykke på denne linken.

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner