Kenneth Berg: Slik kan Emil Meek slå marerittmotstanderen

  • Home
  • Emil
  • Kenneth Berg: Slik kan Emil Meek slå marerittmotstanderen

– Han har valgt å alliere seg med de rette menneskene. Og lagt opp den beste strategien for å slå Usman, innrømmer Emil Meeks lagkamerat, Kenneth Bergh, til Toppkamp.

De siste ukene før skjebnekampen, har hele Norges favoritt-viking fått kjent “Valhalla” på kroppen.

Meek har fått sparret et par tøffe runder med UFCs lettvekt-utøver, Kevin Lee. Sistnevnte er rangert som nummer syv i vektklassen og er blant annet anerkjent for sin solide bryting. Emil har nok også kjent på litt blod, svette og tårer av Dewey Cooper, treneren til UFCs tungvekt-monster Francis Ngannou.

I tillegg har Meek med seg gode støttespillere fra Norge: Kenneth Bergh, Cage Warrior-utøver og Betsafe-ambassadør. Og Thomas Formo, MMA-utøver og eier av MMA Trondheim.

Har oppskriften på seier

Emil Meek vant sin UFC debut i 2016, med dommeravgjørelse over Jordan Mein. Men er han klar til å allerede møte en såpass fryktet weltervekt-utøver som Kamaru Usman? Ifølge Emils lagkamerat og Frontline-kollega, har de oppskriften på hvordan de kan slå den topprangerte motstanderen søndag 14. januar i St. Louis.

Brutal ❌ #betsafe #ufc #ufcstl #proteinfabrikken #nocco #nocconorge

– Formen til Emil, etter min mening, er den beste han har hatt. Han har valgt å alliere seg med alle de rette folkene, det er uten tvil den aller beste måten å sikre at man presterer etter beste evne, forteller Kenneth Bergh til Toppkamp.

– Vi har jobbet med å tette alle mulige “hull” og lagt opp strategien vi mener er den beste måten å slå Kamaru Usman på. Og jeg vet at versjonen av Emil Meek som går inn i buret på søndag, er den beste vi noensinne har sett. Den beste versjonen av Emil er i stand til å slå en av verdens beste weltervekt-utøvere, som Kamaru Usman, fortsetter Bergh. 

 

– Farlig

Selv om Meek har sparret med utøvere og trenere i toppsjiktet, har Bergh blant annet hatt ansvar for å analysere potensielle svakheter og legge opp en smart kamp-strategi. Ifølge Kenneth er dette viktig i en teknisk sport, hvor små marginer i kampens hete kan avgjøre utfallet av kampen.

– Emil sin sterkeste side er evnen til å tilpasse seg og absorbere tekniske detaljer. En utøver som allerede er i verdensklasse har løftet seg til enda et nytt nivå, og det er farlig for potensielle motstandere både nå og i fremtiden, sier han. 

Emil Meek UFC

Søndag 14. januar skal Emil Meek sette Norge på kartet atter en gang, og bevise hva viking-kreftene er gode for.

– Hvorfor er denne seieren mot Usman viktig for norsk MMA og Norge?

– Det at vi har utøvere ikke bare i verdensklasse, og Emil i den tøffeste vektklassen, er en enorm idrettsmessig bragd i seg selv. At et land uten kampsporttradisjoner med kun seks millioner innbyggere har utøvere i verdenstoppen i en global sport som MMA, er ganske utrolig.

– Dette setter og har allerede satt Norge på kartet. Det er dedikasjon vilje og arbeid som står bak suksess uavhengig av gren. Emils suksess så langt er bevis på dette, og bare det at kampen finner sted er bekreftelsen, avslutter Bergh. 

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner