De mest elleville oppgjørene mellom United og Liverpool

  • Home
  • Fotball
  • De mest elleville oppgjørene mellom United og Liverpool

Vi får servert et skikkelig hatoppgjør når Manchester United tar imot Liverpool på Old Trafford 13.30 lørdag. 2.plassen møter 3.plassen i Premier League. Tar vi en titt på hvordan det har gått med begge lagene denne sesongen, har United vunnet 19, spilt fem uavgjorte og tapt fem kamper, noe som gjør at de har 62 poeng. Liverpool følger hakk i hæl med 60 etter 17 seirer, ni uavgjorte og tre tapte kamper. De møttes i oktober, da spilte lagene 0-0.

I denne saken ser vi på de tre beste kampene siden 2010, i tillegg til et oddstips og status quo for lagene på skadefronten og de siste kampene for begge lag. Vi bare nevner at Betsson har økt oddsen på at Liverpool vinner i tillegg til at Mohamed Salah scorer til hele 5.40. 5.40 der altså! Trykk på banneren under for spill på dette tipset fra oss.

Klikk på banneren for økt odds på United – L’pool og flere oddsspill!

Manchester United-Liverpool 3-1, 12.september 2015

Selv om dette var året hvor begge klubbene skuffet stort, i tillegg til at det var Leicester som vant ligaen, viste United muskler i dette oppgjøret. Etter en tam 1.omgang, tok United ledelsen etter en tidlig scoring i den andre omgangen fra Daley Blind. En straffescoring 20 minutter senere fra Ander Herrera gjorde at det så tøft ut for gjestene, men en redusering fra Christian Benteke fem minutter før slutt gjorde at de siste sluttminuttene skulle bli spennende. Og hvordan scoringen var? Skal ikke si alt for mye, men den var spinnvill. Helt utrolig. Se på videoklippet – du kommer ikke til å angre.

Trodde man. Anthony Martial slukket alt av Liverpool-håp bare to minutter senere, og fastsatte sluttresultatet til 3-1. Det var Martials debut for United, og ikke helt feil å punktere kampen med sin første scoring for United – på Old Trafford – mot Liverpool. Drar lekkert av Martin Skrtel før han bredsider ballen i lengste. Det er så deilig å se på!

Likevel var sesongen skuffende for begge lag – United ble nummer fem med 66 poeng, Liverpool åtte med 60. Til sammenligning – Denne sesongen, etter 29 kamper, har United bare fire poeng mindre enn de tok på hele 2015/16-sesongen, mens Liverpool har like mange på dette tidspunkt, som de tok hele den sesongen.

Manchester United-Liverpool 0-3, 16.mars 2014

Kampen hvor Steven Gerrard tok tre straffer, traff på to og bommet på en, og var toneangivende til at Liverpool knuste United på Old Trafford med sifrene 3-0. Gerrard må ha vært oppgjørets heiteste spiller – to straffescoringer, straffebom, gult kort OG bli bytta ut – alt på 50 minutter! Første straffe satt i nettet etter 34 minutter, til høyre for David de Gea. Gult kort tre minutter senere.

Minuttet etter pause satt 2-0. Samme hjørne. Straffebommen kom etter 78 minutter, etter at Nemanja Vidic fikk rødt i taklingen før. Bom, men Suarez fastsatte resultatet til 3-0 etter 84 minutter. Så var aftenen over for Gerrard etter 87 minutter.

Liverpool endte til slutt på 2.plass den sesongen, bare to poeng bak Manchester City. United skuffet stort og ble nummer syv med 60 poeng.

Manchester United-Liverpool 1-4, 14.mars 2009

Må faktisk ta med denne på toppen, en kamp som var helt spinnvill. Først og fremst må jo draktene til Liverpool tåle en smule kritikk – hva slags farge er det?!

United vant senere det året ligaen fire poeng foran nettopp Liverpool, som bare tapte to kamper hele sesongen. Det hjalp ikke – de spilte 11 uavgjorte og vant 25, og med 86 poeng var det 4 opp til Uniteds 90.

I denne kampen derimot, var det Liverpool som så ut som ligavinneren. Cristiano Ronaldo satte inn 1-0 til hjemmelaget på straffe etter 23 minutter, Fernando Torres utlignet bare fem minutter senere. Steven Gerrard snudde kampen da han satte inn 2-1 på straffe etter 44 minutter. 2-1 sto seg til pause, og hadde det ikke vært Vidics hodemist etter 76 minutter, da han fikk direkte rødt, kunne United fort utlignet og vunnet, for de presset hardt i åpningen av den 2.omgangen. Men Vidic fikk direkte rødt, og scoringer av Fabio Aurelio og legenden Andrea Dossena i løpet av kampens 13 siste minutter, sørget for en kruttsterk 4-1-seier til Liverpool – på Old Trafford.

Skadesituasjon og tips

United mangler en hel haug med spillere, faktisk så mange at det kunne vært et five-a-side lag med en innbytter. Daley Blind, Marouane Fellaini, Phil Jones, Anthony Martial, Ander Herrera og Zlatan Ibrahimovic er alle ute med skade til lørdagens tidligoppgjør i Premier League.

Hos gjestene mangler «bare» Nathaniel Clyne og Georginio Wijnaldum av spillere som muligens hadde fått spilletid.

Liverpool er i form og har vunnet de tre siste kampene. I tillegg kommer de fra en skikkelig boost etter å ha gått videre i Champions League, men oppgjøret tirsdag mot Porto var ikke all verden å skryte av. Ja, noe redusert lag og de var allerede godt på vei videre i Champions League, men det var ikke akkurat den gjennomkjøringen de trengte før kampen mot United.

United på sin side har ikke tapt på en drøy måned, da de røk for Newcastle borte på St. James Park 11.februar. Siden den gang har det blitt seier over Huddersfield i FA Cupen, spilt uavgjort borte mot Sevilla og slått både Chelsea og Crystal Palace i ligaen. Seieren over Chelsea var av den sterke sorten hjemme på Old Trafford.

Klikk på banneren for flere oddsspill med økt verdi!

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner