Ekspertertene er enige: Dette blir CL-vinneren!

Første kamp i Champions League-kvartfinalene er unnagjort. Liverpool sjokkerte en hel verden med å knuse Manchester City 3-0, men en ting er sikkert: Det oppgjøret der er ikke over før det er spilt 90 minutter på Etihad tirsdag.

Vi husker at City knuste Liverpool hele 5-0 på den samme banen i september, så en 3-0 ledelse her for Liverpool er ikke ultratrygg. Likevel var det nok noen varsellamper som blinket ganske kraftig for Pep Guardiola utover i 1.omgang mot Liverpool etter at de slapp inn utrolige tre mål i første omgang.

I tillegg så vi et av århundrets mål av Cristiano Ronaldo, som ellevilt brassesparket inn 2-0-målet mot Juventus på tirsdag. Real har et solid utgangspunkt før returoppgjøret på Santiago Bernabeu på onsdag med 3-0 å gå på. Spesielt den siste scoringen til Marcelo kan fort vise seg å være tungen på vektskålen. 2-0 for Juventus hadde vært mulig. 3-0 blir hakket for mye for den gamle dame. Los Blancos så svært gode ut og fortsatte den gode CL-formen etter at de slo ut PSG i forrige runde.

Ønsker du å spille på at kampen ender 3-0 til City? Betsafe gir deg hele 14 i odds ved å klikke her!

Barcelona hadde god kontroll mot Roma, men var i trøbbel da Edin Dzeko kriget inn 1-3 med drøye kvarteret igjen av oppgjøret. Da skrudde Barca opp tempoet et lite hakk og satte inn 4-1, som gjør at utgangspunktet til Roma nå er svært, svært tøft. Å slå Barcelona 3-0 på Stadio Olimpico? Tvilsomt. Vi blir overrasket om de holder nullen hjemme mot Barca og ikke minst overrasket om de scorer tre, uten at Barca putter. Med andre ord – det skal et mirakel til i Roma om italienerne tar seg videre.

I den siste kampen møttes Sevilla og Bayern. Spanjolene spilte en god kamp hjemme og hadde en i stang før de gikk opp i ledelse, men to selvmål gjorde at Bayern vant 2-1 på bortebane og har et bra utgangspunkt før hjemmekampen på Allianz Arena.

Hvem går til topps og stikker av med Champions League-trofeet? Vi har spurt to eksperter – to menn som har fulgt Champions League tett for sine respektive mediehus:

* Arnstein Friling, Viasat
* Christian Ramberg, Viasat

I tillegg kommer Toppkamps egen journalist med noen tanker rundt hvem han tror vinner.

Hvem vinner Champions League, og hvorfor?

Christian: Det var et vanskelig spørsmål. Basert på det jeg har sett så langt denne sesongen tror jeg på ny spansk suksess i UCL. Real Madrid eller Barcelona når finalen, eventuelt kommer begge klubbene til Kiev. Av de to tror jeg Barcelona er mest desperate og at Messi blir avgjørende, selv om Ronaldo har vært fenomenal så langt i turneringen. Før sesongen trodde jeg Manchester City ville nå en semifinale. Det kan fortsatt skje, men per nå er det mest sannsynlig at Bayern München og Liverpool går videre og av de to holder jeg Bayern som favoritt basert på erfaring/historikk.

Arnstein: Jeg tror Barcelona vinner Champions League i år. De har verdens beste spiller på laget. Det er en fordel. I tillegg har de sett bunnsolide ut i hele år, de er rimelig skadefrie, og de har en indre motivasjon til å dytte Real Madrid ned fra tronen.

Går det en kule varmt på Ethiad og har troen på røde kort? Betsafe tilbyr 5 i odds for rødt kort i kampen.

Toppkamp: Først og fremst kan vi nok fjerne Sevilla, Juventus og Roma. De kommer mest sannsynlig ikke til å gå videre. Da står vi igjen med Liverpool, City, Barcelona, Real Madrid og Bayern München. Vi velger også å stryke City og Liverpool – tror fort City ryker, mens Liverpool ikke har mye å stille opp med over to kamper mot hverken Real, Barcelona eller Bayern. Da står vi igjen med to spanske lag og ett tysk. Bayern viste lite muskler mot Sevilla, og tror derfor ikke de kan slå ut hverken Real Madrid eller Barcelona over to kamper i en semifinale. Kan fort få en helspansk finale mellom Barcelona og Real Madrid. Her vil mange faktorer spille inn, men vi har likevel mest tro på Barcelona. Som Arnstein sier – de har verdens beste spiller i Lionel Messi og har sett veldig bra ut hele sesongen. Det er ikke uten grunn at de leder La Liga med god margin, og i tillegg hatt god kontroll på oppgjørene mot Real denne sesongen. Ikke overraskende tror vi Barcelona vinner Champions League 2017/18.

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner