Eksperter: Dette er neste stopp for LeBron James

LeBron James spiller kanskje sin beste basketball i karrieren og gjør det gnistrende godt for et Cleveland Cavaliers som ellers har slitt en del denne sesongen. Men hvor ender LeBron James neste sesong? Han kan velge og vrake i klubber denne sommeren, og det er – ikke overraskende – stor konkurranse om å få tak i signeringen til verdens beste basketballspiller i sommer.

Vi har tatt en prat med følgende NBA-eksperter og hørt hvor de tror LeBron ender til neste sesong:

  • Eksperter Arnstein Friling og Stig Omland
  • Boston Celtics-fan Tommy Surland-Hansen
  • Cleveland Cavaliers-fan Daniel Rausand

– Tror du dette er starten på slutten for LeBron i Cavs?

Arnstein: LeBron James har spilt enormt mye basket i 15 år. 1500 kamper og 60 000 minutter på parketten tar på, selv om man er supermann. Han kommer til å være elite-god i noen år til, men neppe mer enn to-tre.

Stig: Om dette er starten på slutten for LeBron i Cleveland avhenger av to ting slik jeg ser det. Ønsker han aller mest å vinne flere mesterskap eller er det viktigste for ham å ha en legacy i ettertiden som på mange måter beundres mer. Hvis LeBron går til et topplag i sommer, så vil det være et arr på historien om LeBron. Blir han karrieren ut i Cleveland så tror jeg flere vil vurdere ham som den spilleren han faktisk er, og beundre lojaliteten til Cavs. The decision blekner. Om han drar til en contender i sommer, da blir det fort ett eller to mesterskap til, men med en bismak. Jeg tror ikke James bryr seg om denne bismaken, og de kommer til å få juling i sluttspillet på et eller annet punkt. Summen av det gjør at jeg tror det er størst sjanse for at LeBron stikker.

Tommy: Jeg har ingen tro på at LeBron nærmer seg slutten. Denne sesongen har han levert på høyt nivå kamp etter kamp og viser fortsatt imponerende atletiske evner. Det virker som han ikke har noen regress verken fysisk eller mentalt, og legger inn jobben som trengs for å holde seg på dette nivået. Jeg tror vi ser LeBron 4-5 år til. Det er vanskelig å forutse hvor LeBron spiller neste år. Hva spiller mest inn? Penger? Da blir det Cleveland. Familie? Da blir det Cleveland eller Los Angeles. Mulighet for ring? Da blir det Rockets eller Cleveland. Mentor for ”up and coming” stjernespillere? Da blir det Lakers eller Philly.

Daniel: Det vi er vitne til nå, er LeBron James sin aller siste sesong for Cleveland Cavaliers. Dessverre spør du meg, men det er veldig mye som tyder på at han begynner å bli reiseklar. Han er inne i sin femtende sesong og har aldri spilt bedre basketball.

Bekymringene mine begynte allerede i fjor sommer da Kyrie Irving ønsket seg vekk fra Cleveland. Jeg skjønte da at hvis jeg skal få oppleve King James i Cleveland-drakta så må det skje denne sesongen, som fort kan bli hans siste. Jeg fikk heldigvis oppleve ham mot Boston Celtics 11. februar i år, som endte med en deilig seier. I løpet av denne sesongen har han forbedret både trepoengsskytingen og straffeskytingen sin, og er nå oppe i femten triple-doubles allerede.

Problemet er bare at han er ensom majestet i Cleveland. Etter at Kyrie Irving dro så må han gjøre absolutt alt selv. Og sånn det ser ut i Cleveland akkurat nå, så er det ikke så mye for Lebron å bygge videre på. Han kan jo håpe på et spennende draft-pick til sommeren, og være med å bygge opp et nytt og ungt lag, men det er ikke der han i karrieren sin. Det virker også som om eier Dan Gilbert og general manager Koby Altman har gjort de forberedelsene de kan før en eventuell avreise for LeBron James. I februar byttet de nemlig ut aldrende spillere mot yngre krefter. Jordan Clarkson, Rodney Hood og Larry Nance jr. er tilskudd jeg stor fan av, men samtidig er det en pekepinn på hvor de er på vei, og det er nok dessverre uten LeBron James.

– Hvor ender han? Hvor spiller han den neste sesongen?

Arnstein: Jeg tror det er en viss mulighet for at han forsvinner fra Cleveland. Hadde jeg vært ham, ville jeg dratt til et lag jeg hadde sluppet å bære på mine skuldre. For eksempel Philadelphia. Men mest sannsynlig blir han i Cleveland.

Stig: Team LeBron er et imponerende lojalt team. Ikke noe lekker ut med mindre det er en plan bak det. Derimot er det ikke mangel på hva vi utenforstående tror, og mener er det beste for LeBron James. Jeg utelukker helt at han går til Warriors eller Rockets. Da er det beste for LeBron å bli i East, dersom veien til finale er viktig. Bare ikke i Cavs. Det snakkes om Sixers, noe jeg tror er spennende. Embiid har hatt én healthy sesong, Simmons er the real deal og Covington er han som kan ta de defensive oppgavene for LeBron.

I West er det også interessant å se på de nest beste lagene, som Spurs. Men alt oppstyret rundt Kawhi Leonord kan komplisere en LeBron-ankomst. Det positive er at Aldridge har markert seg som en inside spiller på øverste hylle. Lakers er ikke på nest beste nivå, men har markedet og free agents potensialet. Tror for mange brikker må på plass for at LeBron går dit. Som Lakers-fan er jeg heller ikke keen på to-tre LeBron-år i LaLa land. Blir LeBron i Cavs så vil han få en bedre legacy, tror jeg. Det blir ikke flere ringer, men han blir husket med høyere respekt av allmenheten. Nå skal det sies at alle skadene i NBA nå gjør at Cavs har en sjanse de egentlig skulle sett langt etter. Dette er kun mine tanker, og time will tell.

Tommy: Om Rockets slår GSW og vinner trofeet i år, tviler jeg på om det blir Houston. Da vil han få samme kritikk som Durant fikk når han gikk til Warriors. Jeg tror heller ikke 76érs er nærme nok til å være en seriøs utfordrer før om 2 år. Man er også fortsatt veldig avhengig av at Embiid er skadefri, ellers blir det meste overlatt til LeBron igjen, dette kjenner han godt allerede fra årets Cavs-sesong. Skulle jeg ta en råsjans tror jeg han blir i Cleveland. Å legge igjen over 50 millioner dollar for å signere et annet sted uten garantier for ring høres rart ut. I tillegg er muligheten for finale bedre i øst fortsatt. Alternativet tror jeg er Lakers, hvis de får Paul George i tillegg og noen veteraner på minimum som kan komplettere unggutta. Men hvem vet hva samtaler på bakrommet med Chris Paul kan føre til.

Daniel: Jeg har en vond magefølelse på at LeBron James reiser til Los Angeles og slutter seg til Magic Johnson sitt Lakers-prosjekt. Der ligger alt til rette for at to superstjerner skal gjøre basketball moro i Staples Center igjen. Husk på at Lakers har byen, historien, pengene, sola og ikke minst Magic Johnson. Jeg tror ikke LeBron takker nei til den pakka der.

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner