Ekspertene: Derfor tapte Meek mot marerittmotstanderen

  • Home
  • Emil
  • Ekspertene: Derfor tapte Meek mot marerittmotstanderen

Emil Meek møtte natt til mandag Kamaru Usman på UFC Fight Night-stevnet i St. Louis, og fikk ikke til stort mot den nigerianske bryteren. For det meste hadde Usman kontroll på den norske vikingen, og store deler av fighten foregikk på bakken.

Men hvorfor tapte den norske vikingen og muskelmaskinen  27-30, 27-30, 27-30 på poeng mot Usman? Hva var det som gjorde at Meek hadde såpass lite å komme med mot “The Nigerian Nightmare”?Motstanderen dominerte i brytingen

– Usman vant kampen fordi han når han ville, kunne ta ned Meek. Det var en oppvisning i hatbryting, og åpenbart frustrerende for Meek. Meek hadde ingen svar, og fant ingen nye mulige svar i løpet av kampen, sier MMA-revyens Andreas Roaldsnes, som så kampen live.

Meek var tydelig veldig frustrert etter kampen og kastet munnbeskytteren sin i været i det oppgjøret var over. I tillegg kom det flere norske og engelske gloser fra Meek vi ikke nevner i denne artikkelen.

Mohsen Bahari, som kommenterte kampen for Viaplay, sier følgende:

– Emil tapte fordi motstanderen brukte brytingen sin og tok han ned gjentatte ganger. Emil vant slag og sparkeutvekslingene, men motstanderen var ikke interessert i å ta del i disse utvekslingeme og forsøkte å sikre seg kampen gjennom bryting.

Kristian Wickstrøm følger MMA og UFC svært tett, og får med seg de fleste stevnene i året. Han sier følgende om Meek-tapet:

– Han taper jo først og fremst fordi han ikke er i nærheten av Usman på bakken. Han blir tatt ned tidlig og kommer seg rett og slett ikke opp. Og når Usman får han ned så tapper det han veldig for krefter. Usman er en NCAA II bryter så det er kanskje ikke så rart. Da har du en veldig god bakgrunn i utgangspunktet.

Kamaru Usman er en av de mest fryktede fighterne i weltervekt-divisjonen

Kamaru Usman er en av de mest fryktede fighterne i weltervekt-divisjonen.

På spørsmål om hva Roaldsnes tror Meek tenker og ser på i etterkant, sier han følgende:

– Frustrasjon. Hva kunne han gjort – gi Usman frustrasjon tilbake, kanskje? Ved ikke å være nær nok til å bli tatt ned. Lage en enda kjedeligere kamp der Usman også måtte komme til ham?

Meek fikk inn en “spinning elbow” i den andre runden, og hadde faktisk Usman i en såkalt “giljotin”, altså at han hadde hodet til nigerianeren godt inne i armhulen, helt i åpningen av fighten. Men det ble ikke noe mer enn det, og sett bort i fra disse to hendelsene, var det Usman som var best. Meek hadde et par harde spark inn i mageregionen til Usman, men det så ikke ut til å forstyrre “The Nigerian Nightmare” nevneverdig.

Selv om Meek forsvarte seg bra på flere av takedown-forsøkene til Usman, fikk nigerianeren slengt Meek ordentlig i bakken ved et par anledninger.

Roaldsnes sier følgende nå om Meek:

– Jeg håper det ikke blir så lenge til neste kamp. Denne kampen var en fin erfaring å bygge på. Nå ser han hvor langt opp er det til topp 10 når det for eksempel gjelder bryteferdigheter. Det som var synd med Usman-kampen var at Meek heller ikke fikk vist showmannen i seg.

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner