Den egentlige kongen av UFC

  • Home
  • MMA
  • Den egentlige kongen av UFC

Demetrious ”Mighty Mouse” Johnson. Et kjent navn for enhver MMA-purist, ikke fullt så kjent for mainstream-fansen. 7. oktober har han sjansen til å ta rekorden for flest tittelforsvar i UFC på rad, og befeste sin posisjon som en av sportens beste utøvere gjennom tidene.

Helt siden september 2012 har Demetrious Johnson feid all motstand til side. Er motstanderen en god striker, tar han de ned til bakken og kveler de ut. Er motstanderen god på bakken, vinner han på knockout. Er motstanderen god på bakken, god på føttene og samtidig en tøff jævel, dominerer han kontrollert i fem runder, og vinner på decision. I tillegg er han familiefar, jukser ikke med ulovlige preparater og driver, morsomt nok, med streaming av spill på internett. Hans evner som idrettsmann og menneske for øvrig burde med andre ord tilsi ypperste stjernestatus. Slik er det dog ikke.

Styrer unna trash talk

En ting er en utøvers evne til å slåss og underholde i ringen, det må på plass hvis du skal bli en høyt verdsatt utøver i UFC. Det som skiller de gode utøverne fra de som er både rik og god, er ofte deres evne til å underholde utenom de 15 til 25 minuttene en kamp varer. De som evner å skape blest rundt sitt eget navn får bedre betalt av UFC. Det er her Demetrious Johnson kommer til kort, mens en fighter som Conor McGregor leverer til de grader. Det er spesielt på trash talk-fronten at Johnson er sparsom. Mens andre fightere spytter ut skjellsord i hytt og pine etter andre fightere, avstår Johnson totalt fra dette. Et sympatisk og flott personlighetstrekk vil noen mene, mens andre vil mene han er dønn kjedelig. Uansett fører dette til at Demetrious Johnson selger færre billetter enn de mer frittalende og underholdende fighterne, og en kan spørre seg om dette er riktig.

Conor McGregor Betsafe

Krangel med presidenten

UFCs president Dana White er en mann du ikke ønsker å komme på kant med. Senest i kjølvannet av UFC 214 i juli fikk vi en bekreftelse på det. Weltervekt-mester Tyron Woodley hadde nettopp forsvart beltet sitt, og fikk kritikk fra flere hold for å være kjedelig. Til og med offentlig fra sin egen sjef, Dana White. Demetrious Johnson har også hatt en offentlig ordkrig med Dana White og UFC. I juni i år kom Johnson med et langt og følelsesladd innlegg hvor han rett og slett mente at han ble mobbet av UFC. I forbindelse med dette fikk vi vite at White på få måneder hadde endret mening om hvem som var kilo-for-kilo den beste fighteren i verden. I april var det Johnson, i juni hadde han plutselig endret mening til at Conor McGregor var den beste fighteren i verden. Ingen av de hadde vært i aksjon i buret i mellomtiden. Med dette utsagnet i betraktning er det vanskelig å være uenig med Johnson om at markedsføringen av han har vært kritikkverdig.

Underhold eller bli holdt utenfor det gode selskap

Det nevnte utsagn fra White symboliserer imidlertid noe viktig, han styres av følelser og penger. Conor McGregor er den mest innbringende fighteren i UFCs historie. Han er en promoteringsmaskin sporten aldri har sett maken til. Det er nok her kjernen ligger. Klarer du å skape oppmerksomhet og selge billetter, så er Dana White din venn. Det beste Demetrious Johnson kan gjøre er dermed å ta ansvar for sin egen skjebne, vinne kamper, og ikke minst promotere dem. Hvis ikke kommer han til å forbli underkommunisert og underbetalt. En ting er uansett sikkert: Demetrious Johnson kommer til å lage et show mot utfordrer Ray Borg 7. oktober, uavhengig av hvor høyt han skriker på pressekonferansen i forkant.

[sportsbook id=”3665″ title=”Johnson vs Borg”]

 

Skriv gjerne din mening om “Mighty Mouse” og fighten i kommentarfeltet under! 

 

Tags:

Skrevet av: Torstein Sørholt

banner