– Du høres ut som en jævla kødd

  • Home
  • MMA
  • – Du høres ut som en jævla kødd

Alexander Gustafsson holdt ikke igjen om hva han mener om den tidligere ’lett tungvekt’-mesteren, Jon Jones. Svensken håper Jones sin erkerival Daniel Cormier river vekk muligheten hans for tittelbeltet i juli.

Tekst: Damares Stenbakk

– Han er den største fienden, jeg liker han ikke. Han er den beste fighteren noensinne, den beste «kilo-for-kilo» fighteren i divisjonen, og alle vet det. Han har ikke tapt ennå, han ødelegger alle han kjemper mot, forteller den svenske fighteren, Alexander ”The Mauler” Gustafsson, under pressekonferansen etter UFC Fight Night i Stockholm.

– Men som en person, som en mester, han er ikke en mester i mine øyne. Han er ikke en god person i mine øyne. Jeg håper DC (nåværende tittelholder, Daniel Cormier, journ.anm.) vinner, jeg har alltid likt ham. Han er en verdig mester, fortsetter svensken.

Amerikaneren Jon ”Bones” Jones var tidligere tittelholder i ’lett tungvekt’-divisjonen og har en imponerende stilling på 22-1 hittil i MMA-karrieren. I 2015 valgte UFC å trekke tilbake hans tittel som ’lett tungvekt’-mester etter at han ble arrestert og siktet for en bilulykke, der han flyktet fra ulykkesstedet, ifølge ESPN.

Noen måneder etter dette ble han fjernet fra UFC sin offisielle rangering etter at han testet positivt for et forbudt stoff, kun tre dager før en planlagt tittelkamp.

Ifølge MMAJunkie.com bekrefter UFC offisielt at Jon Jones får en omkamp mot Daniel Cormier 29 juli om tittelbeltet, og vil være hovedattraksjonen under UFC 214.

Virtuelt angrep

Nylig gikk det hett for seg på Twitter da Jon Jones responderte på Alexander Gustafsson sitt presseintervju under UFC Stockholm i slutten av mai.

– Selvfølgelig heier du på Daniel, du kan be for ham når du like greit er i gang, skriver Jones med en frekk undertone.

– Og til informasjon, du tapte ikke mot DC eller meg på grunn av manglende stamina, det var på grunn av mangel på hjerte. Jeg er ikke en mester fordi du ikke liker personligheten min? Fuck deg! ”Jones Jones er en dårlig person”, du høres ut som en jævla kødd. Gratulerer med forlovelsen, vakker kone, fortsetter han.

Foto: Skjermdump fra Twitter

Foto: Skjermdump fra Twitter

Han legger til:

– Jeg er ikke en mester fordi jeg er en dårlig person? Du er ikke en mester fordi du ikke vinner mesterskapskamper.

Gustafsson svarer ham tilbake med et stikk som referer til Jones doping.

Foto: Skjermdump fra Twitter

Foto: Skjermdump fra Twitter

– Nei min venn, mot deg var det på grunn av fraværet av USADA (amerikansk anti-doping organisasjon, journ.anm.).

Tredje tittelkamp

Den svenske slåsskjempen har tidligere tapt mot både Jones og Cormier om tittelen. I 2013 var det en tøff femrunders tittelkamp mot ”Bones”, som senere ble kåret til ’årets kamp’. Jones beholdt beltet via enstemmig avgjørelse av dommerne. I ettertid har den tidligere mesteren uttalt i en rekke medier at Gustafsson har vært hans tøffeste motstander i karrieren.

Nåværende tittelholder Daniel Cormier har også gitt utrykk for at ”The Mauler” har vært hans tøffeste utfordring i UFC. I 2015 var Gustafsson nær ved å få tittelbeltet, men en dommeravgjørelse gjorde at beltet gikk til Cormier.

Men Gustafsson er klar for en ny sjanse om en tittelkamp, spesielt etter at han dominerte Glover Teixeira i Stockholm. Han mener erfaringene fra de forrige tittelkampene har utviklet ferdighetene hans, og ønsker å vise at alle gode ting er tre.

– Alt handler om de siste rundene. Jeg har vært så nære å vinne kampene, jeg tapte litt på slutten. Jeg kommer ikke til å tape på sluttstreken igjen. Det kommer ikke til å skje. I kveld kunne jeg gått ti runder. Jeg kunne gått ti runder neste gang jeg kjemper mot DC eller Jones, forklarer svensken under UFC Stockholm.

Comments

comments

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner