Disse spillene bør du velge til ditt fantasy-lag!

Etter flere år med bleke kopier har endelig norsk fotball fått sin fullverdige versjon av fantasy-fotball – Fantasy Eliteserien.

Interessen for fantasy-fotball er stor. Over 50 000 lag er registrert til årets sesong. På arbeidsplasser, i familier og vennegjenger konkurreres det om å velge ut det beste laget. Prestisjen er enorm! Stikker man av med seieren i sin liga er det fritt frem å skryte av at man har mest peiling på fotball.

For å hjelpe deg med å ta innersvingen på dine konkurrenter har vi i Toppkamp satt oss ned, diskutert, kranglet, blitt uvenner, blitt venner igjen og til slutt kommet frem til de spillerne vi mener bør vurderes av alle seriøse managere over det ganske land.

For hver lagdel presenterer vi deg tre spillere fra tre forskjellige kategorier.

Stjernespilleren – Denne spilleren er dyr, men han forsvarer prislappen. I løpet av sesongen vil han være den, eller en av de spillerne, i sin posisjon som henter flest poeng.

Den pålitelige spilleren – Dette er spilleren som ikke er blant de dyreste, men heller ikke blant de billigste. I løpet av en sesong leverer denne spilleren jevnt og trutt. En spiller du kan stole på at gjør jobben runde inn og runde ut.

Budsjettspilleren – Dette er en av de billigste spillerne på spillet. Du er avhengig av et par «budsjettspillere» på laget for å frie opp penger til dyrere spillere. Dette er spillere som kan overraske til tross for den beskjedne prislappen.

Keeper:
Stjernespilleren – Andre Hansen (Rosenborg)
Andre Hansen er den dyreste keeperen på spillet, men forsvarer prislappen. Så langt har det blitt 31 poeng på Rosenborgs sisteskanse. Han spiller på det desidert beste laget i ligaen, og har også et av de beste forsvarene foran seg.  Etter de fem første kampene har Hansen kun sluppet inn ett mål. Fordelen med å velge Hansen er at Rosenborg vil være favoritter i alle sine kamper. Med Hansen i mål kan du frigjøre penger ved å kjøpe en av de billigste keeperne på spillet, sette han på benken og la Hansen være førstevalg hele sesongen. Hansen er valgt av 34.1% av lagene på spillet.

Den pålitelige spilleren – Andreas Lie (Aalesund)
Andreas Lie har i flere år vært et relativt anonymt navn i norsk fotball, men ser nå ut til å ha fått ut sitt fulle potensial. Så langt denne sesongen har Lie stått godt i mål for laget fra Jugendbyen. Kanskje blir dette sesongen Lie tar steget opp som en av de beste keeperne i Tippeligaen? Aalesund vil nok få en del sjanser imot. Dette gir keeperen muligheten til å tjene bonuspoeng, som sist da han ble kåret til kampens beste mot Rosenborg. Per nå er Lie valgt av 9.8% av lagene.

Budsjettspilleren – Sean McDermott (Kristiansund)
Keeperplassen er det stedet det skiller minst mellom prislappen på spillerne. Det er kanskje derfor ikke det stedet du bør gå for budsjettspilleren med mindre det er som en andrevalg på benken.
Spilleren som har utpekt seg som den beste budsjettkeeperen så langt er Sean McDermott på Kristiansund. Vi i Toppkamp tror at KBK vil få det tøft og at det vil ende med få smultringer for McDermott, men siden han er det klare førstevalget i sin klubb og en av de billigste keeperne blir likevel han vår anbefaling. Så langt er Kristiansund sin keeper valgt av 14.9% av lagene.

Forsvar:
Stjernespilleren – Vegar Hedenstad (Rosenborg)
Når man skal velge forsvarsspillere er det vel så viktig å se på deres evne til å levere målpoeng som lagets evne til å holde nullen. Vegar Hedenstad har alt det vi ser etter. En offensiv back på et lag som er bunnsolide defensivt. Det burde sørge for mange poeng for høyrebacken. Han er den dyreste forsvarsspilleren på spillet, men forsvarer prislappen. Så langt har han fått 26 poeng. Rosenborg har holdt nullen fire ganger og Hedenstad har slått to målgivende pasninger. Den hjemvendte Tysklands-proffen er valgt av 18.8%. Ble skadet i sist kamp mot AaFK, men burde være tilbake på banen snart.

Den pålitelige spilleren – Stian Gregersen (Molde)
Den unge midtstopperen har tatt den første utgaven av Eliteserien med storm. Etter kun syv kamper, bare tre fra start, i fjor har nå 21-åringen blitt fast inventar i midtforsvaret til de blå fra Romsdalen. Molde bør være en tittelkandidat, og vi kan regne med at de kommer til å holde nullen i en god del kamper. Det betyr poeng for Gregersen. Han har også bevist at han kan score mål. På fem kamper har han sendt ballen i nettet én gang. Det sørger for at han er nummer tre på poengrangeringen for forsvarsspillere. Gregersen er valgt av 20% av lagene.

Budsjettspilleren – Jeppe Moe (Stabæk)
Før sesongen ble Stabæk dømt nord og ned, men bæringene har overrasket! Etter fem serierunder ligger de som nummer tre på tabellen. En av spillerne de kan takke for den gode starten er Jeppe Moe. Venstrebacken har startet sesongen godt. Så langt har han sikret seg 23 poeng. Stabæk har holdt nullen tre ganger, og Moe har slått én målgivende. Til kun 4.2 millioner er han en av de billigste spillerne på spillet. Etter at Birger Meling gikk til Rosenborg var det forventet at Stabæk skulle slite med å erstatte en av sine beste spillere, men Moe har fylt rollen med bravur! 15% har valgt Moe.

Midtbanen:
Stjernespilleren – Mike Jensen (Rosenborg)
Ikke overraskende er det Rosenborg som dominerer kategorien for stjernespillere. De er den største favoritten, har de beste spillerne og dominerer Eliteserien. En av de viktigste bidragsyterne er deres danske kaptein Mike Jensen. Her sto det mellom dansken og vingen Pål Andre Helland, men grunnet Helland sin skadehistorikk falt vi ned på Jensen. De siste sesongene har drengen vist seg som Eliteseriens kanskje beste spiller. Han kommer garantert til å både score og slå flust med målgivende pasninger i år. 27.4% av alle managerne har valgt Mike Jensen.

Den pålitelige spilleren – Sander Svendsen (Molde)
Når vi skulle bli enige om hvem som skulle bli den pålitelige spilleren på midtbaneplassen gikk det en kule varmt i redaksjonen. Her er det fryktelig mange kandidater, men vi ble til slutt enig om Svendsen på Molde. Bare for å nevne noen av de andre sterke kandidatene var det Midtsjø fra RBK, Trondsen fra Sarpsborg 08, Edwin Gyasi fra Aalesund og fjorårets assistkonge Koomson, som spiller i Sogndal.  Sander Svendsen er en veldig målfarlig spiller. Med hurtighet og offensive ferdigheter på et medaljejagende Molde blir det nok mange sjanser foran kassa til motstanderlaget. Sander fremstår ofte også mer som en spiss enn en midtbanespiller. Ikke bli overrasket om han blir poengkonge i årets liga. Så langt er han valgt av 24.9% av lagene.

Budsjettspilleren – Håvard Storbæk (Sandefjord)
Veteranen er tilbake i Eliteserien. Den gamle Odd-spilleren var en av nøkkelspillerne da Sandefjord rykket opp fra OBOS-ligaen i fjor. På 26 kamper ble det fire mål og syv målgivende pasninger på nest øverste nivå. Denne sesongen har den offensive midtbanespilleren allerede notert seg for to assists. Sandefjord har startet sesongen brukbart, og står med to seiere og tre tap. Før sesongen ble de spådd til å rykke ned, men Bohinens lag virker å ha et bedre nivå enn hva som var forventet. Bli ikke overrasket om Storbæk når et tosifret antall målpoeng før sesongen er over. Så langt er Sandefjords midtbanemotor kun å finne på 3.3 % av lagene. Han kan fort vise seg å bli en joker i årets sesong.

Angrep:
Stjernespilleren – Nicklas Bendtner (Rosenborg)
Trønderen i redaksjonen la ned veto her. Vi prøvde å komme med andre forslag, men han ga seg ikke. Til slutt ga vi opp. Det ble Nicklas Bendtner. Altså kommer alle våre stjernespiller fra Trondheims-klubben. Den drikkeglade dansken har ikke hatt en forrykende start på sesongen, men vi lot oss overtale til å tro at det bare er et spørsmål om tid før målene begynner å renne inn for spissen. Ulempen med å velge Bendtner er at han er valgt av nesten annenhver manager. Han er også den desidert dyreste spilleren på spillet. Den gamle Arsenal-angriperen er å finne på 41.3% av lagene.

Den pålitelige spilleren – Torgeir Børven
Etter noen mislykkede sesonger i utlandet er Torgeir Børven tilbake i norsk fotball. Spilleren som fikk sitt gjennombrudd i Odd før han gikk videre til Vålerenga, og så nederlandsk fotball, har fått en god start på sesongen i Brann. Hittil har han vært litt inn og ut av laget, men det har likevel blitt to mål og to målgivende for gutten fra Øystese. Vi tror Børven snart vil bli førstevalg på topp for Brann. Han er prissatt til 8.9 millioner og er i det øvre prissjiktet av de pålitelige spillerne, men vi er overbevist om at Børven vil bli en nøkkelspiller for fjorårets sølvlag. Børven er kun valgt av 7,2% av lagene.

Budsjettspilleren – Ibrahim Shuaibu
Haugesund har en helt egen evne til å produsere målscorere. Søderlund, Gytkjær og Agdestein er eksempler på at toppscorere gror som gress i vestlandsbyen. Det nyeste tilskuddet på listen er Shuaibu Ibrahim. Unggutten fra Nigeria har tatt Eliteserien med storm. På de fem første kampene har spissen scoret tre mål og vært nest sist på ballen to ganger. Shuaibu er en av de billigste angriperne på spillet og koster bare 5,2 millioner. Akkurat nå fremstår det som et av de beste kuppene man kan gjøre! Så langt har 12% av managerne funnet ut av de vil ha spilleren på sitt lag.

Hva synes du om våre valg? Hvem er din stjernespiller?

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner