Dette bør bli Conor McGregors neste UFC-motstander

  • Home
  • Conor
  • Dette bør bli Conor McGregors neste UFC-motstander

Conor McGregor er en av bare fire andre i UFC-historien som har holdt to belter i to forskjellige vektklasser. De andre er BJ Penn, Randy Couture og nå senest Georges St.Pierre, som vant etter en rear-naked choke på Michael Bisping under UFC 217 i november 2017. Nå står McGregor i fare for å miste ett av beltene sine. Vi har tatt en titt på hvem iren møter når, eller om, han vender tilbake til UFC.

Les også: McGregor mister tittelbelte i UFC: – Mester uansett

“The Notorious” Conor McGregor har ikke gått en kamp i UFC-buret siden desember 2016(!). Det var kampen mot Eddie Alvarez i Madison Square Garden 12.november, en tittelkamp om beltet i lettvektsklassen. McGregor vant på teknisk knockout i andre runde.

McGregor boxing

Siden har han ikke vært å se i oktagonen. Selvfølgelig – man må nærmest ha levd i en hule for å ikke ha fått med seg boksekampen mot Floyd Mayweather, men nå snakker UFC-president Dana White om at McGregor mister beltet i lettvektsklassen fordi han har vært inaktiv så lenge.

Men hvem blir McGregors neste motstander? 16.desember sa han “I think a true fight is what I want do next. MMA next.”, i følge nyhetsbyrået TMZ.

Vi tar derfor i denne saken en titt på de McGregor kan møte i sin neste UFC-kamp – om det blir noe neste kamp…

Vinneren av Tony Ferguson og Khabib Nurmagomedov

Dette er den mest åpenbare fighten, og det mest sannsynlige som kommer til å skje. Dana White uttalte etter UFC Fight Night i St. Louis forrige helg følgende:

“If (McGregor) comes back in September, that’s almost two years. That can’t happen. It’s not fair to everybody else… the belt would have to move on. You do Khabib vs. Tony; we’re working on that fight now. If and when Conor comes back, he would get the first crack.”

Med andre ord – oddsen burde være desidert lavest på at McGregor møter vinneren av Khabib og Tony i august/september 2018. Tony har vunnet ti strake kamper, den siste for “Interim”-beltet, altså det midlertidig beltet, da han slo Kevin Lee med en helfrekk triangle choke i oktober 2017. Før seieren over Edson Barboza under UFC 219 den 30.desember i Las Vegas, gikk Khabib sist kamp på stevnet der McGregor slo Alvarez. Russeren har vunnet 25 av 25 kamper han har gått i MMA og er nok den tøffeste motstanderen McGregor kan møte for øyeblikket.

Det ryktes om at Tony-Khabib faktisk blir en realitet allerede i starten av april. Så får vi se, om McGregor står klar til å møte vinneren i september. Tenk den stemningen om det blir Khabib møter McGregor i Russland!

Khabib Nurmagomedov UFC

Nate Diaz III

Dette er nok fighten de fleste fans vil se, og en kamp som “må” lages, i følge både Dana White og treneren til McGregor, John Kavanagh. Det kan hende vi ser disse to møtes for en tredje gang i 2018, etter å ha møttes 5.mars og 20.august 2016. Den første kampen vant Diaz etter en rear-naked choke, mens McGregor vant på poeng den andre kampen. Men om denne tredje kampen mellom disse to skal bli en realitet, er det nok tvilsomt at vi får se de i 2018, hvis det stemmer at McGregor skal møte vinneren av Khabib og Tony i september.

Georges St.Pierre

Dette er nok den mest elleville fighten av de alle tre, en skikkelig superfight. Kanskje tidenes beste fighter i St.Pierre mot den mest innflytelsesrike fighteren gjennom tidene i McGregor.

Men hvor sannsynlig er den? Ikke veldig. At.Pierre har slitt med en mageskade etter kampen mot Bisping, og 6.oktober sa White følgende:

“That’s what I want, is for Conor to defend the title. There’s this talk about him and Georges St-Pierre — it’s completely false. There has never been one conversation about Conor and ‘GSP.’…. I’m still not a fan of [a Diaz trilogy fight]. Conor needs to defend the title. That’s what I want.”

Hvem tror DU McGregor møter til neste kamp i oktagonen?

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner