Nå tilspisses kampen om Super Bowl

Carson Wentz

Vi er godt inne i 2017/18-utgaven av NFL-sesongen, og med fem kamper igjen for samtlige 32 lag, tar vi i Toppkamp en titt på alle divisjonene og ser hva hvert lag har å spille for de siste kampene. 

AFC East

Buffalo Bills, Miami Dolphins, New England Patriots, New York Jets

Buffalo Bills benket Tyrod Taylor for Nathan Peterman for to uker siden, noe som ikke gikk helt etter boka. Han kastet fem interceptions (altså at kastene hans blir brutt av motstanderlaget) på en omgang og ble byttet ut til pause. Taylor er tilbake i startoppstillingen, og Bills jakter sluttspill for første gang på 17 år. Bills møter fryktelig tøff motstand i New England Patriots på søndag. Miami Dolphins har tapt fem kamper på rad, men med en rekord på 4-7 jakter laget fortsatt sluttspill. De har likevel ingen rom for feil, for et feilskjær nå og de er ute av playoffkampen. De møter et Denver Broncos i problemer på søndag.

New England Patriots, med en gnistrende god Tom Brady i spissen, leder AFC med rekorden 9-2. Deres største konkurrent Pittsburgh Steelers har også 9-2, og de møtes 17.desember i Pittsburgh. Patriots spiller for hjemmebanefordel i AFC-sluttspillet. Til slutt har vi New York Jets, som har identisk rekord med Dolphins (4-7), men som har tapt fem av de siste seks. De spiller mer for at trener Todd Bowles skal få beholde jobben enn for å komme seg til sluttspill, noe som ser fryktelig tøft ut med et vanskelig kampprogram foran seg (Chiefs hjemme, Broncos borte, Saints borte, Chargers hjemme, Patriots borte).

Welcome Offer McGregor

AFC North

Baltimore Ravens, Cincinnati Bengals, Cleveland Browns, Pittsburgh Steelers

Baltimore Ravens spiller fire av de siste fem kampene hjemme og møter bare to lag med en rekord over 500. (det vil si flere seire enn tap). De har, i følge ESPN, rundt 70 % sjans for å nå sluttspill. Det vil være en stor skuffelse om quarterback Joe Flacco og hans Ravens ikke når sluttspill for første gang siden 2014. Cincinnati Bengals har fortsatt en matematisk mulighet til å gå til sluttspill med 6-5 som rekord og to strake seire, men for å fortsatt holde liv i sluttspillsdrømmen må de slå Steelers på søndag. De har ikke vunnet over Pittsburgh-laget siden 2015, så det blir en tøff oppgave for trener Marvin Lewis og hans mannskap. Kontrakten til Lewis går for øvrig ut etter denne sesongen, så seier eller tap til helgen kan fort bety kroken på døra eller forlenget tillit til Lewis.

Uff og huff, Cleveland Browns er ligaens desidert svakeste lag. Med rekorden 0-11 spiller laget egentlig kun for å unngå å tape samtlige 16 kamper denne sesongen. Forrige seier kom 24.desember 2016 mot LA Chargers, som de møter i helgen. Pittsburgh Steelers har vært nevnt tidligere her, og de spiller – som Patriots – for hjemmebanefordel i AFC-sluttspillet. De avslutter med fire av fem kamper hjemme på Heinz Field, en bane hvor quarterback Ben Roethlisberger snitter på rundt tre touchdown-pasninger per kamp på de siste to årene.

AFC South

Houston Texans, Indianapolis Colts, Jacksonville Jaguars, Tennessee Titans

Houston Texans‘ sesong ble i teorien først avsluttet da deres største stjerne JJ Watt ble skadet, for å så bli enda mer ødelagt av at stjerneskuddet DeShaun Watson ble skadet et par måneder senere. Likevel har Houston-laget holdt koken og de spiller for en plass i sluttspillet. De møter Ravens til en uhyre viktig kamp natt til tirsdag. Tap der, og byen må vente på NBA-sluttspillet i april for å ha noe å glede seg til i byen. Indianapolis Colts har vært uten deres store stjerne Andrew Luck hele sesongen. Mest sannsynlig blir det ikke sluttspill dette året heller, for tredje året på rad. Colts har bare vunnet 3 av 11 kamper denne sesongen, og har to strake tap.

Tennessee Titans leder AFC South foran Jacksonville Jaugars, begge med 7 seire og 4 tap. Titans spiller for å vinne AFC South, og lagene møtes 31.desember til en uhyre viktig kamp i Tennessee. Likevel – Titans ligger 1.5 kamp foran Ravens til å ta seg til sluttspill via wildcard, så i det fjerne kan Titans-fansen skimte en sluttspillsplass, for første gang siden 2008. Jaguars har ikke vært i sluttspill siden 2007, og vinner de AFC South blir det deres første AFC South-tittel gjennom tidene.

Houston Texans defensive end J.J. Watt

Houston Texans defensive end J.J. Watt (99) må ut med skade etter møtet med Kansas City Chiefs.

AFC West

Denver Broncos, Kansas City Chiefs, Los Angeles Chargers, Oakland Raiders

Hva gjør Denver Broncos med quarterback-situasjonen? De har spilt med tre forskjellige QBs denne sesongen, og Paxton Lynch ble skadet i søndagens tap mot Oakland Raiders. De startet 3-1, men siden den gang har det gått trått. Det blir ikke sluttspill på Broncos denne sesongen etter syv strake tap og rekorden 3-8. Kansas City Chiefs spiller for å vinne AFC West, og de leder enn så lenge divisjonen med rekorden 6-5. Likevel ligger Los Angeles Chargers og Oakland Raiders bare én kamp bak Chiefs, som møter begge lagene hjemme på Arrowhead Stadium før sesongen er over.

Chargers startet seosngen 0-4, men har vunnet fem av de siste syv. De møter Browns til helgen, en kamp de må vinne om de skal henge med Chiefs i toppen. Også Raiders må vinne mot Giants til helgen, hvis ikke kan de fort havne kritisk langt bak Chargers og Chiefs. Verdt å merke seg at Raiders møter Chargers i LA 31.desember, i siste serierunde.

NFC East

Dallas Cowboys, Washington Redskins, Philadelphia Eagles, New York Giants

NB! Cowboys og Redskins møtes fredag 02.25. Saken er skrevet før den kampen.

Dallas Cowboys sitter med rekorden 5-6 og har tapt tre strake kamper med totalt 22-92 i sekken. De er fortsatt med i sluttspillskampen, men ligger nå på 2.plass i NFC East, bak overlegne Eagles. De møter Redskins natt til fredag, en veldig viktig kamp: Vinner Redskins har Eagles vunnet NFC East. New York Giants mistet stjernespiller Odell Beckham tidlig i sesongen og har sett fortapte ut siden den gang. Eli Manning. deres stjerne-QB, er benket, og det er ikke akkurat lyse tider i New York i NFL-sammenheng for tiden. Verdt å tenke på er at jo lavere de kommer på tabellen, jo bedre draftpick får de.

Philadelphia Eagles spiller for hjemmebanefordel i hele sluttspillet og ser ufattelig sterke ut for tiden. Kan de hamle opp med New England Patriots i januar og februar? 10 seire og bare ett tap – QB Carson Wentz og hans mannskap har virkelig overrasket og dominert denne sesongen. De møter Seahawks og Rams de to neste rundene, to kamper hvor de virkelig kan få en pekepinn på hvor de står. Washington Redskins spiller for sluttspillsplass, men da må de først og fremst slå Cowboys natt til fredag. De har slitt mye med skader denne sesongen: kun tre offensive spillere har startet samtlige kamper denne sesongen.

New York Giants wide receiver Odell Beckham

Odell Beckham Jr er nok en stjerne på den allerede lange skadelisten i NFL. 

Odell Beckham Jr. er for tiden skadet.

NFC North

Chicago Bears, Detroit Lions, Green Bay Packers, Minnesota Vikings

Chicago Bears spiller ikke for mye annet enn stoltheten til laget. Med rekorden 3-8 kommer de til å misse sluttspillet for tiende gang på elleve forsøk. De er 12-31 under trener John Fox, og dette blir det fjerde året på rad hvor de ikke vinner over halvparten av kampene sine. Detroit Lions spiller for sluttspillsplass med rekorden 6-5. Tapet for Vikings sist runde ødela sjansene for å vinne divisjonen, men de kan fortsatt få med seg wildcardkortet om de vinner fire av de fem siste. De møter Ravens og Buccaneers de neste rundene.

Green Bay Packers startet sesongen bra, men mistet quarterback Aaron Rodgers, og da sa det bang. Siden den gang har de sett ufattelig svake ut, og de venter egentlig bare på å få Rodgers tilbake. Det kan skje i midten av desember, men det blir ikke sluttspill på Packers denne sesongen. Er det vits å rushe Rodgers tilbake når de er sjanseløse på sluttspill? Minnesota Vikings har samme rekord som Steelers og Packers med 9-2, og ligger for øyeblikket på 2.plass sammenlagt i NFC (bak Eagles). Quarterback Case Keenum har spilt godt, men det er hele kollektivet som har fungert for Vikings de første 11 kampene. Vikings møter Falcons til en skikkelig rysare på søndag.

Case Keenum Vikings

Minnesota Vikings quarterback Case Keenum (t.h.) har hatt en glimrende sesong så langt. Holder dette hele veien for Vikings? 

NFC South

Atlanta Falcons, Carolina Panthers, New Orleans Saints, Tampa Bay Buccaneers

Atlanta Falcons spiller for å vinne NFC South (de ligger for øyeblikket på 3.plass med rekorden 7-4, mens Saints og Panthers begge har 8-3). Derfor blir toppkamen mot Vikings på søndag uhyre viktig – men tapende Super Bowl-finalist Falcons er i god form og har vunnet de tre siste. De møter Saints både i uke 14 og uke 16. Carolina Panthers har like mange seire som Saints og har mye å spille for de neste kampene. Og hvem møter de på søndag? Joda, Saints! Vinner de den og resten, er de klare for sluttspill.

New Orleans Saints leder den jevneste divisjonen i NFL, men møter både Falcons (to ganger) og Panthers over de siste fem kampene. De har vunnet åtte av de siste ni, men tapte 26-20 mot Rams sist runde. At de slo Panthers i runde tre kan bli viktig når vi teller opp antall seire og tap 1.januar 2018. Tampa Bay Buccaneers har ingen mulighet til å komme seg til sluttspill. Quarterback Jameis Winston har slitt med en skulderskade, men virker å være klar til søndagens kamp mot Packers.

Welcome Offer McGregor

NFC West

Arizona Cardinals, Los Angeles Rams, San Francisco 49ers, Seattle Seahawks

Arizona Cardinals spiller uten QB Carzon Palmers, men likevel spiller de for en sluttspillsplass. De har rekorden 5-6 og de må vinne resten av kampene for å ha en reell mulighet. Etter en sterk seier over Jaguars sist runde, møter de Rams til en veldig viktig kamp til helgen. Tap der, og alt håp om sluttspill er ute. Los Angeles Rams leder NFC West med 8-3 og ser solide ut for øyeblikket etter en sterk seier over Saints sist. Quarterback Jared Goff har spilt godt og vært viktig i samtlige kamper. Rams har et par tøffe kamper igjen, som borte mot Seahawks og hjemme mot Eagles.

Seattle Seahawks, med quarterback Russell Wilson i spissen, spiller for å komme seg til sluttspillet. Med rekorden 7-4 kan mye bli avgjort allerede til helgen, hvor de møter Eagles hjemme. Taper de her kan det se tøft ut med tanke på at Rams ligger foran. San Francisco 49ers… Tja, de spiller bare for fremtiden etter å ha kun vunnet én av 11 kamper. De kommer til å velge tidlig i neste draft.

 

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner