Dette skjer i OL i morgen – tirsdag 13.februar

  • Home
  • OL
  • Dette skjer i OL i morgen – tirsdag 13.februar

«Umenneskelig» press på Johannes Høsflot Klæbo før sprinten. 1.20 i odds, samme verdi som storfavoritten Bayern München skal slå Besiktas på hjemmebane i Champions League i neste uke. Det er oddssetternes vurdering av favorittstempelet til trønderen foran tirsdagens klassisk-sprint i Pyeongchang.

Spørsmålet er om det blir så enkelt i praksis, i en øvelse der en klønete eller uheldig manøver fra enten deg eller konkurrentene, kan spolere gullsjansene allerede i kvartfinalene. Da er det kanskje større oddsverdi i Alex Harvey (13.00) eller Emil Iversen (14.00) hos NordicBet, men det er vanskelig å se noe annet scenario enn Klæbo-gull på sprinten (har vunnet fire av fire klassisksprinter denne sesongen).

Innfrir Johannes Høsfott Klæbo? Spill her!


Da er det litt mer åpent på kvinnesiden, selv om det trolig står mellom Norge og Sverige i gullkampen. Foran mesterskapet har Stina Nilsson og Maiken Carspersen Falla blitt vurdert helt likt av oddssetterne, men etter en god skiathlon har den svenske jenta seilet opp som en knapp favoritt. Det blir en overraskelse om ikke en av disse tar gullet.

Hvem vinner av Nilsson og Falla? Se oddsen


Men det er ikke de eneste norske medaljemulighetene denne tirsdagen. OL-dagens første medalje kan komme allerede i natt når curlingyndlingene Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten skal spille bronsekamp i mixed doubles tidlig på morgenen lokal tid. Medalje nummer to kan komme i alpinbakken, med forbehold om at værgudene ikke er like irriterte som tidligere i mesterskapet. Med en god utfordel, kan Kjetil Jansrud være en mulig medaljekandidat i superkombinasjonen med Alexander Aamodt Kilde som en utfordrer. Det er verdt å merke seg at nordmennene ikke regnet blant de aller største favorittene. Alexis Pinterault og Marcel Hirscher gjør trolig opp om gullet, med Victor Muffat Jeandet på skuddhold, basert på oddslistene hos NordicBet.

Sjekk oddsen på norsk medalje


DAGENS MEDALJEØVELSER

Kl. 01.05
Curling – Bronsefinale, mixed doubles
Kl. 02.00
Snowboard – Halfpipe finale, kvinner
Kl. 07.00
Alpint – Superkombinasjonen 2. omgang, menn
Kl. 09.30
Langrenn – Sprint, kvinner og menn
Kl. 11.00
Kortbaneløp – 500 meter, kvinner
Kl. 11.30
Aking – Runde 3 og 4, kvinner
Kl. 12.00
Skøyter – 1500 meter, menn
Kl. 12.05
Curling – Finale, mixed doubles

 

Andre øvelser:
Kl. 03.30
Alpint – Superkombinasjonen 1. omgang, menn
Kl. 05.00
Snowboard – Halfpipe kvalifisering, menn
Kl. 08.40
Ishockey, kvinner: Canada – Finland
Kl. 11.00
Kortbaneløp – 1000 meter (kvalifisering), menn
Kortbaneløp – 5000 meter stafett (kvalifisering), menn
Kl. 13.10
Ishockey, kvinner: USA – OAR

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner