Dette skjer i OL i morgen – torsdag 15.februar

  • Home
  • OL
  • Dette skjer i OL i morgen – torsdag 15.februar

Norsk-svenske dueller i langrennssporet og på hockeybanen.

Charlotte Kalla og Stina Nilsson har sørget for at Sverige har tatt begge gullene på langrennsarenaen for kvinner så langt og førstnevnte er storfavoritt til å ta sitt andre OL-gull på 10 kilometer fristil torsdag morgen.

Med 1.40 i odds hos Betsson, er det ingen tvil om favorittstempelet til Kalla på yndlingsdistansen. Marit Bjørgen er en like stor sølvfavoritt hos oddssetterne, som mener det vil være en svært stor overraskelse om ikke Kalla vinner foran Bjørgen. Bronseplassen synes mer åpen, der Heidi Weng, Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg gis en sjanse. Basert på verdenscupen skal pallen absolutt være innen rekkevidde for alle tre, men et foreløpig mislykket OL gir nok hodebry for den norske trioen. Oddssetterne holder en knapp på Jessica Diggins og Krista Parmakoski i kampen om bronsen, med nordmennene som outsidere.

Tar Marit Bjørgen sin tiende OL-medalje?

Trykk her for odds

Outsidere er også stempelet de norske skiskytterkvinnene får på seg foran 15-kilometeren – dersom øvelsen blir avviklet. Vinden har skapt ekstra utfordringer på standplass, der synes Tiril Eckhoff å ha nok problemer fra før av. Både Eckhoff og Marte Olsbu har vist at den fysiske formen er i den absolutte eliten i OL, men spesielt førstnevnte har hatt en utfordring med å treffe nok blinker. På onsdagens distanse er strafferunder byttet ut med tilleggsminutter. Tyske Laura Dahlmeier er storfavoritt. 1.15 i odds hos Betsson taler sitt tydelige språk.

Samme odds får du om du ønsker å spille på Martin Fourcade som vinner av mennenes 20 kilometer. Foran vinterlekene var Johannes Thingnes Bø en knapp oddsfavoritt, men etter å ha sett ut som Lars Berger på standplass, har ikke Norges største håp vært i nærheten. Normalt sett skal Bø være en kandidat å regne med her, med storbror Tarjei og Emil Hegle Svendsen på skuddhold. Det i seg selv virker å være litt utrygt med tanke på skyteformen til de norske gutta.

Kan noen tukte Dahlmeier og Fourcade?

Trykk her for odds

I alpinbakken er det et nytt håp om å få avviklet renn, der Norge har flere medaljekandidater i begge av torsdagens planlagte renn. På en god dag kan Ragnhild Mowinckel ta medalje i storslalåm, men fire utøvere rangeres høyere. 5.00 i odds på medalje viser at det ikke er umulig, selv om det trolig blir for tøft. Da er oddsen adskillig lavere på medalje for Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud. Søndagens utfor ble utsatt til torsdag natt. Det har gitt flere gjennomkjøringer, som spesielt er fordel Svindal som ikke var med på prøve-OL. Tyske Thomas Dressen vant den amputterte utforen i kombinasjonen og er på skuddhold. Beat Feuz er gullfavoritten hos Betsson med den norske duoen like bak.

Blir det tidenes første norske utforgull i OL?

Trykk her for odds

Torsdag skal endelig de norske hockeygutta i aksjon når Sverige står på motsatt banehalvdel. Tre kronor er regnet som en av de absolutte gullfavorittene ettersom laget ikke er like rammet av NHL-nekten. Samtidig er Norge et av landene som er minst svekket og vil trolig ha en større sjanse til å ta poeng mot Sverige enn i mange VM-turneringer. Likevel skal et reservepreget Sverige normalt være to nummer for store for Petter Thoresens menn.

Sjekk oddsen på hockey-OL

Trykk her for odds

Medaljeøvelser:

02.00
Alpint – Storslalåm 1.omgang, kvinner

02.30
Kunstløp – Friløp, par

03.30
Alpint – Utfor, menn

05.30: Snowboard – Snowboardcross finale, menn

05.45
Alpint – Storslalåm 2.omgang, kvinner

07.30
Langrenn – 10 km fri, kvinner

09.15
Skiskyting – 15 kilometer, kvinner

12.00
Skiskyting – 20 km, menn
Skøyter – 10 000 meter, menn

13.30
Aking – Stafett

Andre øvelser:

01.05
Curling – Innledende runde, kvinner: Canada – Sør-Korea
Curling – Innledende runde, kvinner: Danmark – Japan
Curling – Innledende runde, kvinner: Kina – OAR
Curling – Innledende runde, kvinner: Storbritannia – USA
02.00
Skeleton – Løp 1 og 2, menn

03.00
Snowboard – Snowboardcross kvalifisering, menn
04.10
Ishockey – Gruppe C, menn: Finland – Tyskland
Ishockey – Gruppe A, kvinner: USA – Canada

06.05
Curling – Innledende runde, menn: USA – Italia
Curling – Innledende runde, menn: Norge – Canada
Curling – Innledende runde, menn: Storbritannia – Japan
Curling – Innledende runde, menn: Danmark – Sveits

08.40
Ishockey – Gruppe C, menn: Norge – Sverige
Ishockey – Gruppe A, kvinner: OAR – Finland

12.00
Freestyle – Aerial kvalifisering, kvinner

12.05
Curling – Innledende runde, kvinner: Kina – Storbritannia
Curling – Innledende runde, kvinner: Canada – Sverige
Curling – Innledende runde, kvinner: USA – Sveits
Curling – Innledende runde, kvinner: Sør-Korea – Japan

13.10
Ishockey – Gruppe A, menn: Tsjekkia – Sør-Korea
Ishockey – Gruppe A, menn: Sveits – Canada

Tags:
banner