Dette skjer i OL i helgen

  • Home
  • OL
  • Dette skjer i OL i helgen

Får Martin Johnsrud Sundby sitt individuelle gull?

33.15.18.13.4.3.2.4. Det er rekken av individuelle OL-resultater for Martin Johnsrud Sundby siden debuten i Vancouver for åtte år siden. Lørdag gjør 33-åring sitt niende (og siste?) forsøk på å ta et individuelt OL-gull. Før mesterskapet ble 50 kilometer klassisk regnet som nordmannens beste mulighet og Sundby var bookmakernes oddsfavoritt på femmila. Men formen tatt i betrakning og ikke minst belastning opp mot konkurrentene, har tre mann blitt gitt lavere odds til å stjele gullet foran nesa på Røa-løperen.

Iivo Niskanen. Alexey Poltaranin. Dario Cologna. Ikke bli overrasket at vi for første gang får en pall uten norske herreløpere etter dette løpet. Sleng på Alexandar Bolshunov og du har dem som utgjør en favorittkvintett sammen med Sundby.

Hos Betsson får du nå fem ganger pengene om Sundby tar sitt etterlengtede gull, eller 1.75 på medalje.

Klikk her for OL-odds!

Langrennsherre skal i aksjon grytidlig lørdag morgen. Da kan Norge allerede ha tatt OL-dagens første medalje når trønderen Torgeir Bergrem skal i aksjon i Big Air. Kanaderne Max Parrot og Mark McMorris er store favoritter, bak der er nordmannen i en gruppe på de som regnes som medaljeutfordrere.

Se oddsen for OL!

Tangerer Marit Bjørgen gullrekorden til Bjørndalen og Dæhlie?

Bronsemedaljen på sprintstafetten betyr at Marit Bjørgen har flest medaljer i OL-historien med sine 14 medaljer, én foran både Ole Einar Bjørndalen og Bjørn Dæhlie. Men de to sistnevnte står med åtte gull hver, mot Bjørgens sju. Søndagens tremil blir derfor siste mulighet til å komme a jour i langrennsdronningens siste OL-renn.

Der skal hun få kamp av Charlotte Kalla, som suste inn til gull på skiathlon. Trolig står det mellom Bjørgen og Kalla til slutt, der sistnevnte har sett kneppet vassere ut så langt i OL, selv om Bjørgen gjorde en lysende sisteetappe og sikret gull på stafetten for Norge. Krista Parmakoski er soleklar kandidat til den siste medaljen.

Bjørgen er oddsfavoritt hos Betsson

Spille på OL? Trykk her!

Lørdagens medaljeøvelser:

02.00
Snowboard – Big Air finale, menn (M)

04.00
Snowboard – Parallellstorslalåm finaler, kvinner og menn

06.00
Langrenn – 50 km klassisk, menn

07.35
Curling – Finale, menn
12.00
Skøyter – Fellesstart, kvinner og menn

12.05
Curling – Bronsefinale, kvinner

13.10: Ishockey – Bronsefinale, menn: Tyskland – Tsjekkia

Søndagens medaljeøvelser

01.05
Curling – Finale, kvinner

01.30
Bob – Firerbob, løp 3 og 4, menn

05.10: Ishockey – Finale, menn: OAR-Canada

07.15
Langrenn – 30 km klassisk, kvinner

Tags:
banner