Norges beste MMA-utøvere om McGregor vinner: – Vil ta over verden

  • Home
  • Conor
  • Norges beste MMA-utøvere om McGregor vinner: – Vil ta over verden

Den omtalte boksekampen til Conor McGregor og Floyd Mayweather er rett rundt hjørnet. Hva vil skje med boksesporten om den irske UFC-stjerna vinner mot verdens beste bokser? Vi har spurt fire av Norges fremste MMA-utøvere.

Lørdag 26. august vil den kontroversielle kampen sette spor i boksehistorien, uavhengig av utfallet. Betsafe-ambassadørene Emil Meek, Jack Hermansson, Kenneth Bergh og Mohsen Bahari er Norges fremste MMA-utøvere. De krysser fingrene for at McGregors innsats i ringen mot Mayweather, vil gjøre at boksepublikummet vil få øynene opp for MMA.

Emil Meek:

Den norske UFC-slåsskjempen Emil Meek mener Betsafe-kollega Conor McGregor vil “ta over verden” om han klarer å bekjempe verdens beste bokser. Meek påstår at dette vil bli mer historisk enn det de fleste idrettsutøvere i verden har oppnådd.

Emil “Valhalla” Meek satt Norge på kartet etter sin forrykende UFC-debut mot Jordan Mein i Canada i fjor.

– Det blir jævlig gøy å se, hele verden vil se dette her. Om man vinner får han en egen fuckings planet og tar over hele verden. Da har han oppnådd så mye som en idrettsutøver, mer enn de største heltene har gjort. Det er kanskje ingen OL-medaljer, men da har han to belter i to ulike vektklasser. I tillegg har han tatt verdens fuckings beste bokser, som aldri har tapt i boksing. Det er for vilt, forteller en entusiastisk Meek til Toppkamp.

Men hvor stor sjanse er det faktisk at McGregor vil vinne sin boksedebut mot Floyd Mayweather? Meek har stor tro på at denne kampen vil ende i en dommeravgjørelse, eller at iren vinner tidlig i runden.

– Jeg tror det vil ende på en “decision” (dommeravgjørelse, journ.anm.). Hvis Conor McGregor vinner, vinner han tidlig i rundene. Han er et “powermonster”. Floyd kan også holde tolv runder uten problem, sier han.

Sporten mixed martial arts har vokst i popularitet det siste året. Spesielt i Norge, etter at Emil “Valhalla” Meek satte Norge på kartet under sin UFC-debut mot Jordan Mein i fjor. Om McGregor vinner mot verdens beste bokser, spår Meek at denne kampen vil ødelegge ryktet til boksesporten. Samtidig håper han at UFC-kollegaen kan bevise at MMA er en overlegen kampsport, ifølge han selv.

“Valhalla” heier på UFC-kollega  “The Notorious” Conor McGregor.

– Om McGregor vinner, ødelegger det for boksing. Det viser at MMA er en “superior” sport, noe vi mener det er. Det er mer underholdning i det. Om verdens beste bokser taper mot en MMA-fighter i boksing vil det ødelegge for utrolig mye for selve boksesporten, konstanterer han.

– Hvis du selv fikk sjansen til å gå en storkamp mot Mayweather eller McGregor, hvem ville du valgt?

– Jeg ville gjerne gått mot McGregor i MMA selvfølgelig. Det hadde blitt en krig! Jeg er både større og sterkere enn han. Og han er flink, men har masse hull i gamet sitt slik som alle andre. Er det ingen som tror på seg selv er det faen meg ingen andre som gjør det heller, sier han og ler.

Jack Hermansson:

Den svensk-norske UFC-fighteren Jack “The Joker” Hermansson krysser fingrene for McGregor, og håper UFC-kollegaen oppnår “den største kampsportbragden gjennom tidene”. ‘The Joker’ klarte å spå sine to siste seiere i detalj – om Conor McGregor vinner, spår Hermansson at han vil vinne i løpet av de fire første rundene av kampen. Likevel tror han at denne kampen vil ende i bokselegendens favør.

Jack “The Joker” Hermansson fra Uddevalla i Sverige er bosatt i Oslo og trener under Frontline Academy.

– Jeg håper McGregor kan få til å sjokkere verden og vinne kampen, selv om jeg gir Mayweather fordelen. McGregor går inn i en annen sport og møter ikke hvilken som helst person. Han møter den beste.

– Om han vinner kampen, da må man si han er den største kampsportbragden gjennom tidene. Jeg krysser fingrene for at Conor får til dette, jeg holder virkelig på han. Hvis Conor vinner, gjør han det i de fire rundene, men mest sannsynlig vil Mayweather vinne på “decision”, fortsetter han.

Den fryktløse jokeren har trent MMA i over ti år og tar i bruk boksing som daglig rutine når han trener på Frontline Academy i Oslo. Han tror storkampen 26. august vil ha lite innvirkning på bokseidrettens rykte, om McGregor vinner. Men at det kan gi MMA et bedre rykte.

Om “The Joker” hadde fått sjansen, hadde han gått en drømmekamp mot båd McGregor og Mayweather – for å overvinne de beste utøverne i deres idrettsfelt.

– Jeg tror den vil påvirke lite på selve bokseidretten. Selv om det er en boksekamp, føler jeg den er tatt litt utenfor boksing for å lage et show. Etter denne kampen vil alt fortsette som vanlig. Men om McGregor vinner, vil det nok påvirke MMA på en positiv måte, og vil kanskje trekke flere fra bokseverden inn i MMA, forteller han.

– Om du fikk sjansen til å gå en kamp mot Mayweather eller McGregor, hvem ville du valgt å gått mot? Og i hvilken kampsport ville du kjempet i?

– Jeg tror jeg ville gått mot Conor i MMA og boksing mot Mayweather, for å slå dem i deres felt. Det hadde vært større enn å slå dem i en annen sport, forklarer han og flirer.

Kenneth Bergh:

Den ubeseirede Cage Warrior-utøveren, Kenneth Bergh, mener at kampen 26. august vil være det største kampsport-arrangementet som har funnet sted. Om Conor McGregor vinner, vil Mayweather be om en omkamp for å få tilbake tittelbeltene han har opparbeidet gjennom årene – noe vil som bli et enda større penge-event, ifølge Bergh.

Kenneth Bergh ser frem til hvilken uortodisk strategi McGregor vil finne på i ringen, for å prøve å vinne den kontroversielle kampen i Las Vegas 26. august.

– Dette er jo det største som har skjedd innen kampsport noensinne, det blir helt enormt og kommer til å overgå alle pay-per-view rekordene. Og om McGregor skulle vinne, tar McGregor alle beltene til Mayweather, siden alle beltene hans står på spill. Noe som vil det bli en “immediate rematch”, og vil antagelivis selge mer enn det første eventet, sier han.

Den ubeseirede nordmannen innrømmer han har vært interessert i boksing siden barndommen, noe som er en av flere grunner til at han også har lidenskap for MMA. Han tror at om kampen mellom Conor McGregor og Floyd Mayweather vil havne i irens favør, vil dette føre til flere overganger mellom kampsportene – noe som vil påvirke begge kampsportgrenene.

– En grunn til at Mayweather er 49-0, men McGregor har på sin side alder og enorm tro på det han gjør. Sjansen til McGregor er mye bedre enn det realiteten tilsier, sier Kenneth Bergh om sin nye Betsafe-kollega Conor McGregor.

– Om det blir en konkurransedyktig match, der McGregor ser bra ut, vil vi se mer av krysninger av MMA og boksing. Det vil åpne mange dører, og gjøre det mulig for andre fightere å til å gå over til andre sporter. McGregor er håpet i overgangen i manges øyne. Om han blir plukka fra hverandre i mange runder, vil vi nok ikke se krysningen. 

– Kunne du selv krysset over til en annen kampsport og utført en kamp etter deres regler, slik som McGregor?

– Absolutt! Det er mange som kommer fra andre sporter som driver med MMA, blant annet boksing. I MMA trener vi både bryting, boksing og brasiliansk jiu-jitsu. Da er vi åpne for å konkurrere i andre sporter også, forklarer han.

Mohsen Bahari:

Mohsen Bahari er også en Cage Warrior-utøver som trener under Frontline Academy, sammen med utøverne nevnt over. Ifølge Bahari har Conor McGregor gode odds til å vinne på grunn av sin uortodokse kampstil – noe han tror vil påvirke bokseidretten.

Mohsen Bahari har trent boksing og MMA i flere år, før han ble profesjonell utøver i mixed martial arts.

– Jeg tror det vil ryste bokseverden. Boksere er særegne og mener deres sport er best. Det vil nok bli endret oppfatninger der, og flere boksefans vil få øynene opp for MMA.

– McGregor har gode sjanser på grunn av han har en uortodoks stil og er hardtslående. Hvis McGregor skal vinne, må det skje i de fire første rundene. Jeg tror ikke Mayweather kan kan slå han tidlig i kampen, men skal han vinne, vil det skje på poeng eller knockout i senere runder, fortsetter han.

Mohsen tror flere vil få øynene opp for MMA etter at de ser McGregor gjør sitt beste i ringen, mot verdens beste bokser.

Bahari har selv trent boksing og gått flere amatørkamper i idretten. Han mener vinneren av kampen vil stjele fans fra motparten, og bevise hvilken kampidrett som er mest dominerende innenfor kampsportfeltet.

– Flere vil følge McGregor og MMA fra boksesporten siden dette er en person som går en profesjonell boksekamp mot en av verdens beste boksere. Det er en stor bragd i seg selv. Mayweather har aldri tapt, men McGregor har ingenting å tape til tross for bokseregler. Så lenge McGregor gjør en god match vil det være et godt utfall for ham, avslutter han.

 

Les også: McGregor kan slå knockout på boksing

 

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner