Dette kostet Liverpool terningkast seks

Liverpool Mohammed Salah

Vi har kommet frem til Liverpool i vår vurdering av toppklubbenes overgangsvindu. Vi startet med å slakte Arsenal, men fulgte opp med å skryte mer av Chelsea. Uten at det ble toppscore på terningen. Nå er det de røde fra Beatlesbyen som skal få passet påskrevet. Kan Jürgen Klopp være fornøyd med sommerens kjøp og salg, eller venter det skjenn fra Toppkamp-redaksjonen? Svaret kommer nå!

Blandet drops på Merseyside

På Merseyside ble det satset stort dette overgangsvinduet. Like etter forrige sesong gikk Jürgen Klopp knallhardt ut å proklamerte at det ikke sto på penger i år. Han ville å ha spillerne han ønsket seg klare når sesongoppkjøringen startet. Det skjedde ikke. Sånn sett kan man si at Liverpool sitt overgangsvindu på flere måter ikke endte så positivt som de røde supporterne hadde ønsket.

Jakten på Naby Keita og Virgil van Dijk virket til å begynne med lovende for Liverpool. Begge spillerne ga tegn til at de sterkt ønsket seg til Liverpool, men både Southampton og Red Bull Leipzig gjorde det tidlig klart at det ikke fantes penger nok i verden til å lokke dem til å selge. Virkelig merkelig var det da Liverpool ut av det blå gikk offentlig ut og trakk interessen for den nederlandske midtstopperen. Southampton hadde funnet ut at Liverpool hadde snakket med spilleren uten deres godkjennelse og truet med å anmelde Merseyside-klubben til det engelske fotballforbundet. Fadese for Liverpool. På dette tidspunktet lå Liverpool an til å få terningkast en, men så bedret det seg kraftig for Klopps lag.

Den største overgangen for Liverpool dette vinduet var kjøpet av Mohamed Salah. Egypteren, som har vært en av Roma sine beste spillere de siste årene, kom tilbake til England for en sum rundt 380 millioner kroner. Når vi ser på hvordan overgangssummene utviklet seg i dette transfervinduet virker det i ettertid å være et skikkelig kupp! Salah som floppet i Chelsea har de siste årene tatt enorme steg i Italia. I fjor scoret vingen 15 mål på 29 kamper i Serie A. I tillegg noterte han seg habile 11 assists. Det holdt til å få hele 7.48 på spillerbørsen til WhoScored. I Liverpool har han startet på forrykende vis. Han har så langt startet to kamper i Premier League for de røde fra Merseyside. Han har scoret to mål og slått én målgivende pasning, men med litt bedre uttelling kunne begge disse numrene vært høyere. Sammen med Firmino og Mané er han med på å utgjøre kanskje den mest fryktinngytende angrepstrioen i Premier League. Spilleren har gitt Liverpool en ekstra dimensjon i angrep med sin enorme fart. Vi tror fort at Salah kan vise seg å bli sesongens kjøp i Premier League. Det burde være musikk i ørene for Liverpool sine fans.

Liverpool Mohammed Salah

Etter et mislykket opphold i Chelsea, gjør Mohamed Salah (25) et nytt forsøk i Premier League. I 2016/17-sesongen hjalp ham Roma til 2. plass i Serie A. 29 scoringer ble det totalt på to sesonger i Roma.

En annen spennende angrepsspiller Liverpool har hentet er Domenic Solanke. Den engelske unggutten ble kåret til turneringens beste spiller under U20-VM. Javier Saviola (2001), Lionel Messi (2005), Sergio Aguero (2007) og Paul Pogba (2013) er på listen over tidligere vinnere av denne utmerkelsen. Det er altså liten tvil om at Liverpool har sikret seg et supertalent. Om du vil lese mer om Solanke kan du sjekke ut artikkelen vi skrev da unggutten kom til klubben tidligere i sommer.

Andrew Robertson er enda en unggutt som skal spille i den røde drakten denne sesongen. For omtrent 80 millioner kroner kom venstrebacken fra Hull. Forrige sesong endte med nedrykk for skotten, men han var et av få lysglimt på et Hull-lag som for det meste så forferdelig ut. Unggutten blir en utfordrer for James Milner og Alberto Moreno på venstrebacken. Så langt har det blitt én kamp fra start for nykommeren. Han var blant banens giganter da Liverpool slo Crystal Palace 1-0 på hjemmebane i sesongens andre kamp. Toppkamp fortsetter skrytet av Liverpool. Vi tror Robertson kan bli et av de smarteste kjøpene denne sommeren. Et stort talent for en billig penge er alltid god business.

Vi har tidligere omtalt Alex Oxlade-Chamberlain sin overgang fra Arsenal. I Liverpool vil den raske spilleren være et rotasjonsalternativ på indreløperen, backen og kanten. En anvendelig spiller vi tror Klopp kan få mer ut av enn hva Wenger maktet. Noen reagerer på at overgangssummen var noe høy, men sammenligner vi den med for eksempel Danny Drinkwaters prislapp må det sies at Liverpool kom bedre ut enn Chelsea. «Ox» er enda kun 24 år, han er engelsk landslagsspiller og kan spille mange posisjoner på banen. Dette fører til at den tidligere Southampton-junioren kan vise seg å bli en nøkkelspiller for den tyske manageren når kampprogrammet blir tøft rundt juletider.

Alle med hjerte for de røde vil nok glede seg ekstra til neste sommer. Liverpool har nemlig allerede avtalt en overgang for midtbanespilleren Naby Keita. Sånn sett kan man si at Liverpool, i alle fall til en viss grad, lykkes i jakten på afrikaneren. Dealen må sies å være ekstremt god for Liverpool sin del. Det er ikke godt å si om Liverpool klarer å nå Champions League denne sesongen også. Kampen er knallhard, men uansett vil Liverpool ha sikret seg en av de beste spillerne i Bundesliga. Selv om overgangen ikke skjer før neste år ble avtalen gjort nå. Derfor velger vi å telle det mot Liverpool sin suksess i dette vinduet.  Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves heter det. Vi får håpe for Liverpool sin del at det er sant.

Farvel til bråkebøtta og kulthelten

Den mest profilerte spilleren som har forlatt Liverpool er urokråka Mamadou Sakho. Franskmannen havnet på kanten med Klopp og klarte aldri å komme på tyskerens gode side igjen. Flere Liverpool-supportere ønsket nok at midtstopperen og treneren skulle begrave stridsøksen, men da det var ingen vei tilbake må det sies at Liverpool fikk en god pris for midtstopperen. På siste dag av overgangsvinduet ble han solgt til Crystal Palace, hvor han gjorde stor suksess på utlån i fjor, for 250 millioner kroner.

Det var nok flere Liverpool-fans som tørket en tåre da kulthelten Lucas Leiva tok farvel. Brasilianeren hadde med årene opparbeidet seg en enorm status blant de trofaste på The Kop. Den trofaste sliteren gikk til Lazio for 50 millioner kroner. En relativt voksen sum for en spiller som har lagt sine beste år på fotballbanen bak seg.

Likevel skal ikke Liverpool få mest honnør for et spillersalg, men et utlån. En genistrek Pool har gjort i sommer må være utlånsavtalen til Divock Origi. Den virker rett og slett utrolig god for Liverpool sin del. Belgieren har slitt med å spille seg til fast plass i laget, og nå skal han score mål for Wolfsburg i Bundesliga den kommende sesongen. Der vil den målfarlige unggutten få masse spilletid i en av de beste ligaene i Europa. Det er uvurderlig for utviklingen hans. I tillegg dekker Wolfsburg hele lønnen og betaler Liverpool omtrent 60 millioner kroner for å låne spissen. Et strålende stykke business av Liverpool.

Spennende tider i Liverpool

Liverpool har styrket troppen sin vesentlig. Klubben har klart å beholde sine beste spillere og kjøpt gode spillere som gir dem en mye større bredde i troppen. Dette må være det beste Liverpool-laget på mange, mange år! Liverpool ble i overgangsvinduet satt under et massivt press fra Barcelona, men maktet å tviholde på sin brasilianske ballmagiker, Coutinho. Det gir Liverpool pluss på terningen. Samtidig har de svekket en av sine største konkurrenter ved å signere Alex Oxlade-Chamberlain fra Arsenal. Likevel får Liverpool trekk for måten de håndterte overgangssagaene rundt Virgil van Dijk og Naby Keita, selv om de til slutt fikk i land en avtale om sistnevnte. Hadde Liverpool maktet å kjøpe en midtstopper av høy klasse hadde scouserne vært i nærheten av sekseren, men slik det endte mangler de siste brikkene i puslespillet. Vi gir Liverpool likevel terningkast fire. Både Klopp og Liverpool sine supportere kan være fornøyde med det laget utrettet på overgangsmarkedet.

Terningkast overgansvinduet

Les også om rivalenes transfervindu her:

Nå er det krise i Arsenal

Hva tenkte Chelsea da de solgte Nemanja Matic?!

Holder Guardiolas overgangsfest til seriegull for City?

En serbisk puslespillbrikke fullfører gullaget

For Spurs holder ikke dette mål, Pochettino

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner