For Spurs holder ikke dette mål, Pochettino

Tottenhams Mauricio Pochettino

Vi har kommet frem til siste lag i vår gjennomgang av topp seks-klubbenes overgangsvindu, Tottenham Hotspurs. I fjor ble det andreplass for laget kledd i liljehvit fra London. Holder geskjeftene på overgangsvinduet mål for Spurs til å klatre det siste trinnet på tabellstigen? Toppkamp-redaksjonen gir deg fasiten.

Fikk ikke Tottenham med seg at overgangsvinduet var åpent?

Det er spørsmålet vi sitter igjen. Dette var et særdeles stille vindu for Tottenham sin del. For stille vil nok flere hevde. Det ble bare kjøpt inn tre spillere til førstelaget i sommer, og kun én av dem fremstår som en forsterkning av laget.

Etter at Kyle Walker satte seg på bussen nordover til Manchester trengte Tottenham en erstatter. Valget falt på ivorianske Serge Aurier. 24-åringen ble i lang tid sett på som et supertalent. I 2013/14 ble han nominert til årets spiller i Ligue 1. I sesongen 2015/16 spilte han 21 kamper for PSG i Ligue 1. Da fikk han en gjennomsnittlig børsscore på skyhøye 7.75. I fjor ble scoren kun 7.11. Denne scoren ble også oppnådd på 21 kamper. Det har altså vært en klar nedgang i prestasjonene for backen. Også utenfor det grønne gresset har det vært problemer for Aurier. I Paris ble han anmeldt for å ha overfalt en politimann. Det førte til at han ikke fikk visum til Storbritannia når Paris Saint-Germain reiste til London for å møte Arsenal i Champions League forrige sesong. Kanskje er en overgang det som skal til for å få karrieren på rett kjøl igjen? Om han makter det er dette et kupp for Tottenham sin del. Som nevnt i gjennomgangen av City sitt overgangsvindu har vi aldri vært spesielt imponert av Kyle Walker. Å selge engelskmannen for over dobbel pris av det Spurs ga for Aurier virker som utrolig god butikk. Ivorianeren kostet London-laget 230 millioner norske kroner. Den nye høyrebacken er lynrask, råsterk og utholdende. Ferdighetene til å dominere Premier League er absolutt til stede om han klarer å holde fokuset på fotballen.

En annen forsvarsspiller som har tatt veien til Nord-London er Davinson Sánchez. Mannen ble Tottenham sin dyreste anskaffelse i overgangsvinduet. Spilleren kostet omtrent 360 millioner kroner fra Ajax. I den nederlandske klubben var han en nøkkelspiller, og lagets kanskje beste, da de tok seg til finalen i Europa League i fjor. I år ble det som kjent tap for Rosenborg i Europa League-kvalifiseringen for Ajax. Nederlandske eksperter mener savnet av Sánchez var avgjørende for at trønderne trakk det lengste strået. Colombianeren fikk én sesong i Eredivisie før veien nå gikk videre til Premier League. I serien spilte han 32 kamper for Amsterdam-laget. Midtstopperen scoret 6 mål på de kampene. Det vitner om en spiller som er livsfarlig på offensiv dødball. Vi tror veien inn i Tottenham-laget kan bli lang denne sesongen for Davinson. Tottenham sin stopperduo med Toby Alderweireld og Jan Vertonghen er utrolig sterk, men det blir nok spilletid for nykommeren i cupene. Der vil colombianeren, som har gjort kometkarriere i Europa så langt, få anledning til å vise frem ferdighetene sine. En spennende signering for fremtiden, men vi er usikre på om han blir avgjørende for Tottenham sine tittelsjanser denne sesongen.

Siste signering til a-laget for Tottenham var den aldrende spanjolen Fernando Llorente. For omtrent 140 millioner kroner kunne VM-vinneren fra 2010 bytte ut Wales med den engelske hovedstaden. Den storvokste angriperen har opplevd mye i løpet av sin lange karriere. Han startet i Athletic Bilbao før veien gikk videre til Juventus. Der vant han Serie A i 2013/14, 2014/15 og 2015/16. Så bar det tilbake til Spania for spissen. I 2015/16 spilte han 23 kamper for Sevilla og scoret 4 mål. Det virket altså ikke opplagt at Llorente skulle bli mannen som leverte nok mål til å holde Swansea i Premier League, men spilleren presterte over all forventning forrige sesong. På 28 kamper fra start ekspederte han ballen i mål 15 ganger.

Fernando Llorente Spurs

Fernando Llorente feirer sin 2-1 scoring for Swansea City hjemme mot West Bromwich Albion, 21. mai 2017

Det virket som mannen på 193 centimetere hadde fått en ny vår på tampen av karrieren, men det blir en helt annen hverdag i Spurs. For Spurs er Harry Kane det soleklare førstevalget på topp. Llorente er nok tiltenkt en rolle som superinnbytter når det butter for London-laget. Det blir nok ikke veldig mange minutter spilletid for spanjolen. Da er det viktig å ta vare på sjansen når den kommer. Gjør han ikke det kan han lide samme skjebne som spisskollegaen Vincent Janssen. Etter overgangen fra AZ har det blitt lite spilletid på nederlenderen. Med sin rike erfaring kan Llorente bli en viktig spiller i Tottenham sin garderobe, men vi er mer i tvil om bidragene på banen blir like avgjørende. Når du er så nærme seriegullet som Tottenham var forrige sesong mener vi at de burde satset på en mer spennende og fremtidsrettet angriper.

Daniel Levi kan kunsten å selge

Når det kommer til spillersalg for Tottenham er vi mektig imponert over summene de fikk. Spurs er en av få klubber som solgte for mer enn de kjøpte for. De største inntektene kom fra salget av Kyle Walker. Vi har alt sagt hva vi synes om ham både én og to ganger. La oss en gang for alle konkludere med at Tottenham fikk ekstremt godt betalt for høyrebacken. Vil du ha en nærmere gjennomgang av våre tanker om Walker kan du sjekke ut artikkelen om City sitt transfervindu.

En annen spiller Spurs også fikk klekkelig med penger for er midtstopperen Kevin Wimmer. Den østeriske spilleren ble kjøpt for 50 millioner kroner fra Köln før sesongen 2015/16. På to år i London fikk forsvarsspilleren kun 15 kamper i Premier League for Tottenham. Det var likevel nok til å overbevise Stoke City om å by 175 millioner kroner for spilleren. Det tilsvarer en verdistigning på 8,33 millioner kroner per kamp. Grei avkastning for De liljehvite. Wimmer har ikke gjort noe i Spurs-drakten som tilsier at han vil bli savnet i London.
Ungguttene Nabil Bentaleb og Clinton N’Jie ble heller ikke med på flyttelasset fra White Hart Lane til Wembley. Midtbanespilleren Bentaleb spiller fra nå av i Schalke 04. Overgangssummen var på hele 170 millioner kroner. Mannen fra Algerie slo aldri til i Tottenham, til tross for lovende takter. Spissen N’Jie reiser til Marseille for 63 millioner kroner. Han var på utlån til samme klubb forrige sesong. Det ble knyttet store forventninger til spissen da han kom til Spurs fra Lyon for 130 millioner i 2015, men afrikaneren klarte aldri å markere seg i sin tid i London-klubben.  Selv om Tottenham tapte store penger på spissen må det sies å være godkjent å få igjen nesten halvparten av overgangssummen de en gang betalte.

Var det alt, Pochettino?

Etter to nesten-sesonger på rad skulle dette endelig bli sommeren der Pochettino fikk på plass et mannskap som kunne dra i land gullet, men klarte han det? Vi er ikke så sikre på det. Tottenham har uten tvil en god stamme og harmoni i laget. Det er forrige sesongs seriesølv et klart bevis på, men når vi ser på hvordan de andre lagene har handlet sitter vi igjen med en følelse av at Tottenham sitt overgangsvindu var noe naivt. Pochettino har tydeligvis stor tro på laget han har bygd i sin tid i London er godt nok. Vi er ikke like sikre. For oss fremstår dette vinduet som en spolert mulighet for Spurs. Aurier kan uten tvil styrke laget fra dag én, men Davinson Sánchez er enda ikke klar for Premier League-spill. Vi tror heller ikke at Llorente vil levere like godt som han gjorde i Swansea. Der var arbeidsforholdene ideelle. Vi savner en virkelig storsignering for Spurs dette vinduet. Derfor blir det bare terningkast tre for Pochettino.

Les også om rivalenes transfervindu her:

Nå er det krise i Arsenal

Hva tenkte Chelsea da de solgte Nemanja Matic?!

Dette kostet Liverpool terningkast seks

Holder Guardiolas overgangsfest til seriegull for City?

En serbisk puslespillbrikke fullfører gullaget

 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner