Blir det nok en gang Martial art mot Spurs?

  • Home
  • Fotball
  • Blir det nok en gang Martial art mot Spurs?

Vi har en skikkelig godbit i vente når Manchester United møter Tottenham til Premier League-oppgjør onsdag kveld. Folk flest venter nok mest på å se Uniteds nysignering Alexis Sanchez, som etter alle solemerker kommer til å gjøre sin Premier League-debut for United når kampen blåses i gang 20.45 på ærverdige Wembley.

Sanchez debuterte mot Yeovil med målgivende, men så likevel noe smårusten ut mot laget fra nivå tre. Chileneren kommer uansett til å bli svært viktig for klubben de neste ukene og månedene, både i innspurten av Premier League og i utslagsrundene i Champions League.

Og spesielt United har virkelig funnet formen nå, med fem strake seirer i alle konkurranser. Tolv mål for og null imot er faktum for Jose Mourinhos menn, som ligger på 2.plass i ligaen med 53 poeng. Tottenham har ikke tapt en kamp siden 16.desember, og har også spilt god fotball de siste månedene. De ligger på 5.plass i Premier League, åtte poeng bak United. Likevel har de ikke helt funnet tilbake til den gode formen tidlig i januar – to strake uavgjort, senest mot Newport i FA Cupen, er faktum for Spurs.

Hva kan vi forvente oss av oppgjøret onsdag kveld? Mål, mål og mål. Hvert fall hvis vi tar en titt på de siste ti oppgjørene mellom lagene, hvor det har vært et målsnitt på 2,1 mål per kamp. Den mest målrike var da lagene spilte 2-2 i slutten av 2013, en kamp hvor Wayne Rooney ble tomålsscorer. Likevel – kan vi forvente at begge lagene scorer? Det er ikke like sikkert, for det har kun skjedd i én av de siste syv oppgjørene lagene i mellom.

Harry Kane er den store formspilleren for tiden, med seks mål på de siste fire kampene. Likevel sliter han mot United – på over 500 minutter mot “de røde djevlene” har han bare klart å score en gang. Anthony Martial scoret forøvrig det eneste målet i det omvendte oppgjøret tidligere i sesongen, da United vant 1-0.

Og kampene mellom disse lagene har også vært målrike og spennende siste årene. Vi tar i denne saken en titt på de tre beste kampene mellom lagene spilt i 2013 eller senere.

Tottenham-Manchester United 2-2 – 1.desember 2013

En skikkelig rysare utspilte seg på White Hart Lane 1.desember 2013, da lagene møttes til toppkamp i Premier League. Og for en scoringsfest det ble! Høyreback Kyle Walker åpnet scoringsballet med en frekk frisparkscoring, hvor han gikk for ren kraft og skjøt under muren. David de Gea var utspilt og kunne lite gjøre med det knallharde frisparket fra Walker. Wayne Rooney sørget for balanse i regnskapet etter halvtimen spilt, da han var noe heldig – og dyktig – da han fikk ballen servert av Walker på fem meter etter en innlegg. Rooney banket inn 1-1 fra kloss hold.

Kampens scoring var det brasilianske Sandro som stod for. Han fikk drømmetreff fra nærmere 25 meter da han ladet slegga og banket ballen rett i krysset. Men gleden var ikke langvarig – bare tre minutter senere sto det 2-2 på måltavlta da Rooney ble tomålsscorer fra krittmerket. Rooney gikk for ren kraft og banket ballen midt i mål, bak en utspilt Lloris. Dermed endte det 2-2 i den farstfylte og spennende kampen på White Hart Lane.

Tottenham-Manchester United 3-0 – 10.april 2016

Hvem hadde sett for deg dette resultatet i sesongen hvor Tottenham attpåtil endte to plasser foran United på tabellen til syvende og sist? Kampen var jevn lenge, men en enorm seksminuttersperiode på tampen av 2.omgang sørget for at Spurs sendte United hjem som slakt.

Først fant Christian Eriksen Dele Alli med en genial gjennombruddspasning etter 70 minutter, og Alli hadde få problemer med å bredside inn 1-0 fra kloss hold. Kremscoring av duoen som virkelig har funnet formen denne sesongen. Fire minutter senere sto det 2-0 etter at Erik Lamela svinget inn et perfekt frispark i United-boksen. På drøye åtte-ni meter stusset Toby Alderweireld inn 2-0, bak en utspilt David de Gea i United-buret. Og Lamela selv punkterte oppgjøret da han satte inn 3-0 bare to minutter senere. Danny Rose spilte hardt inn i boksen, og Lamela kom på løp fra høyre. Med venstrefoten bredsidet han lekkert inn sluttresultatet 3-0, en kamp som ble avgjort på seks minutter i 2.omgang.

Manchester United-Tottenham 3-0 – 15.mars 2015

Foran 75 000 fremmøtte på Old Trafford denne kalde marsdagen i 2015, var kampen i realiteten avgjort allerede etter halvtimen spilt, og litt uvanlig var det en midtbanespiller som stjal showet. Michael Carrick hadde først målgivende etter ni minutter, da Marouane Fellaini ble spilt gjennom av engelskmannen. Alene med Hugo Lloris plasserte Fellaini ballen fint i hjørnet, og sørget for 1-0 til hjemmelaget.

Bare ti minutter senere var det Carrick sin tur til å tegne seg på scoringslisten. Fellaini headet en ball på mål etter en corner, men forsøket ble blokkert på streken. På returen headet Carrick inn 2-0 fra nesten elleve meter, med en enorm kraft og presisjon. Wayne Rooney fastsatte sluttresultatet til 3-0 med et lekkert soloraid etter halvtimen, og ydmykelsen var et faktum. United knuste Tottenham 3-0, men likevel endte lagene like etter hverandre på tabellen ved avsluttet sesong. United kom på 4.plass med 70 poeng, mens Tottenham endte på plassen bak med 64 poeng.

Så – hvordan ender oppgjøret onsdag? Vi synes United ser sterke ut om dagen, og Alexis har endelig fått litt tid til å bli kjent med sine nye lagkamerater. Det er alltid positivt, mens Tottenham sliter litt med to strake uavgjort mot Newport og Southampton, to lag de på en normal dag skal slå. Og hvis vi tar en titt på listen over usikre spillere til oppgjøret onsdag, kan både Alderweireld, Sergie Aurier, Lamela, Rose og Harry Winks miste kampen på grunn av skader. Om man skal røre ved noe odds på denne kampen, er det smart å sjekke ut hvem som blir klare og ikke for hjemmelaget før man eventuelt better. Det som ER sikkert, er at hverken Eric Bailly eller Zlatan Ibrahimovic spiller for United. Begge sliter med skader og blir ikke klare for oppgjøret.

Forutsetningene tatt i betraktning er 3.15 i odds på United fin og kan veldig, veldig godt spilles.

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner