Brasilianeren som skiller Hermansson og titteldrømmen

  • Home
  • Exclusive
  • Brasilianeren som skiller Hermansson og titteldrømmen
Thiago Santos Hermansson UFC

Han har livsfarlige spark, en fortid som brasiliansk fallskjermjeger og han har et kallenavn som betyr ”slegge” på norsk. Men aller viktigst: Han er Jack Hermanssons inngangsbillett til det gode selskap i UFC.

Thiago “Marreta” Santos kommer fra et land fullt av MMA-storheter. En av sportens aller største, Anderson Silva, kommer derfra. I tillegg til en rekke andre tidligere mestere i UFC, som Jose Aldo, Lyoto Machida, Rafael Dos Anjos og Vitor Belfort. Santos har med andre ord en rekke legender å hente inspirasjon fra.

Fryktinngytende spark

Han har gått 20 kamper profesjonelt, hvor 11 av de har vært i UFC. 15 av disse har endt i seier, og i 10 av disse har han avsluttet kampen via teknisk knockout. Hvis ikke knockout-statistikken overbeviser deg om at han utgjør en stor trussel for Hermansson, kan du få det illustrert visuelt ved å ta en titt på hans kamp mot Jack Marshman fra februar i år.

Var nærme toppen i 2016

Thiago Santos har hadde en solid seiersrekke på fire kamper fra 2015 til 2016. Da han virkelig skulle ta steget inn i toppen av UFC, gikk imidlertid ikke alt etter planen. Ved UFC 200 i juli 2016 møtte han en av de beste mellomvekt-fighterne i verden, Gegard Mousasi, og ble slått ut i første runde. Deretter fulgte enda et tap mot Eric Spicely, og Santos ble brått sendt tilbake til tegnebrettet.

Welcome Offer McGregor

Har funnet formen

Siden den gang har imidlertid Santos slått tilbake med et brak. Først ved den nevnte brutale knockout-seieren mot Jack Marshman i februar i år, etterfulgt av nok en overbevisende seier mot Gerald Meerschaert i juli.

Thiago Santos UFC

Den fryktløse nrasilianeren Thiago Santos skal møte Jack Hermansson i São Paulo lørdag kveld.

Det gode selskap

Hans kompromissløse muay thai-stil har ledet han til en solid nummer 15-rangering. Det som er spesielt med akkurat det tallet er at de 15 topprangerte er de som virkelig eksponeres. UFC har topp 15-lister for alle vektklasser på sin nettside. Er du utenfor denne, er du egentlig bare en i mengden.

Det er derfor en seier mot Santos vil bety så mye for Jack Hermansson. Vinner Jack, tar han over Santos’ plass som nummer 15. En ting er oppmerksomheten og lønnsomheten det medfører, en annen ting er bekreftelsen på at det gullfargede tittelbeltet er innen rekkevidde.

 

Vi i Toppkamp er “stoked” foran denne figthen, og gleder oss til Jack inntar topp 15 i Brasil natt til søndag! Hva mener DU om Jacks sjanser denne helgen?

 

Tags:

Skrevet av: Torstein Sørholt

banner