Dette er Fotball-Europas største idiot

Få ting er så dumt som å pådra seg et gult kort man kunne unngått. Det er rett og slett idiotisk. At en spiller setter seg selv i fare for å bli utvist etter å ha kommet unødvendig i dommerens bok bør være utilgivelig for enhver manager.

Av og til har man ikke annet valg enn å ta et kort. En hard eller sen takling for å stoppe en overgang hører med, men å bli vist det gule kortet etter å ha kastet skjorta under en målfeiring er helt bortkastet. Én spiller i Fotball-Europa er bedre enn alle andre på denne idiotiske gesten. Liverpools Roberto Firmino. Det gjør han, i mine øyne, til den største idioten i Fotball-Europa.

Sist helg så vi det igjen. Firmino scoret et fantastisk mål borte mot Stoke og i gledesrusen etter at ballen føyk i nettmaskene ble skjorta dratt over hodet slik at brasilianeren kunne vise frem sin tatoverte overkropp. For de som følger Liverpool var ikke det et nytt syn. I etterkanten av nesten alle mål Firmino scorer ser man at han tar tak nederst på trøya klar til å rive den av seg. Som oftest tar han til fornuften og klarer å styre seg fra idiotien, mens andre ganger, som mot Stoke, ender det i en innvilget søknad om gult kort.

Siden 2012/13-sesongen har Firmino havnet i dommerens bok hele syv (!) ganger grunnet trangen til å vise overkroppen under målfeiring. Dette er flest av samtlige spillere i de fem største ligaene i Fotball-Europa. Mot Crystal Palace tidligere i sesongen valgte også den tidligere Hoffenheim-spilleren å ta feiringen med brystvortene ute. Da var brassen så ivrig med å få av seg skjorta at han hadde den av før ballen hadde gått i mål. Hadde dommeren vært observant burde det resultert i annullering av målet og gult kort. Stort dummere enn det blir det ikke!  Mange vil nok påstå at det er regelen som er idiotisk, men så lenge den er der er det minst like dumt å ikke holde skjorta på.


Liverpool sliter for øyeblikket med store skadeproblemer på sentrale spillere som Lallana, Henderson og Mané. Det gjør det enda viktigere for de røde å holde de spillerne de har tilgjengelige på banen. Kortet mot Stoke kom etter 74 minutter. Med 16 minutter igjen å spille, pluss tilleggstid, hadde Firmino, som er en nøkkelmann som førsteforsvarer i Liverpools pressorienterte fotball, mer enn nok tid til å pådra seg enda et gult kort. Hadde det skjedd kunne det blitt stygt for de røde. Ikke bare måtte de da ha spilt ti mot elleve resten av kampen, men de hadde også måtte klare seg uten en av sine mest målfarlige spillere i neste kamp ettersom brassen hadde måttet stå over med suspensjon. Det har ikke Liverpool råd til i kampen om Champions League-plass! Så langt har ikke Jürgen Klopp sagt noe om hva han synes om Firminos feiringer, men vi kan umulig tenke oss at den temperamentsfulle tyskeren er særlig begeistret. At manageren har kort tålmodighet med udisiplinerte spillere er Mamadou Sakho et eksempel på. Klopp hadde få problemer med å sende franskmannen ut av porten på Anfield når han oppførte seg dumt.

Tror du tyskeren også mister tålmodigheten med Roberto Firmino om han fortsetter å dra inn unødvendige kort? Og hva synes du er mest idiotisk; Roberto Firminos trang til toppløse feiringer eller regelen i seg selv?

Fortell oss hva du tenker i kommentatorfeltet!

Comments

comments

Skrevet av: Knut Pedersen

Med en forkjærlighet for spekulative rykter, og et øre til den kulørte pressen, vil Tor levere deg det siste sladderet. Utstyrt med en uredd penn og sterke meninger er Knut også skribenten som vil komme med de kontroversielle meningene andre tenker, men ikke tør sette ord på.

banner