Det utrolige sammentreffet som både Real og paven frykter før CL-finalen

På lørdag kuliminerer dennes sesongen i det absolutte høydepunktet: Champions League-finalen. Toppkamp har tatt en titt på hva vi kan vente oss. 

I verdens største idrett, som sees, spilles, nytes, hates og elskes over absolutt hele kloden, er det en kamp som er større enn dem alle: Champions League-finalen.

Trykk på banneret for å se høyoddsere på CL-finalen!

Kampen over alle kamper

Vi anerkjenner at også VM-finalen er enorm, og ja, mange sør-amerikanere holder Copa America skyhøyt i kurs. Likevel, det er noe helt, helt spesielt over lørdagens kamp. Europas beste, og underforstått også verdens beste, klubblag skal kåres.

På lørdag, kl 20:45, blåser den serbiske dommer Milorad Mažić i gang bataljen.

90 minutter pluss eventuelle ekstraomganger i vill kamp om et 74 cm høyt, og 11 kg tungt, trofé.

Milorad Mažić er glad i å bruke kortstokken. I snitt har serberen delt ut 4.3 kort i sin dommerkarriere.

Historiske mestre

På den ene siden: den kanskje mest sagnomsuste klubben i fotballhistorien. Los Blancos. Konges lag. De hvitkledde fra Madrid. Real Madrid – et lag av legender, ledet av en ekte legende i form av verdensmester, Champions League-vinner og mange ganger ligamester, Zinedine Zidane.

Som de fleste vet ble Real Madrid historiske da de forsvarte CL-tittelen fra 2016, med ny triumf i fjor. Skulle nå gå hen og vinne for tredje gang, er det vanskelig å ikke se på denne utgaven av de hvitkledde som et av tidenes lag.

Ikke nok med at de har klart å kopiere CL-triumfen en gang allerede – kjernen i mesterlaget fra 2016 er fortsatt ryggraden i årets utgave av Real Madrid. Av de 11 som startet finalen for to år siden, er det kun Pepe som ikke er i klubben lenger. Og av de øvrige 10 er det bare Gareth Bales startplass som er usikker.

Kongen av Champions League

Når man skal vurdere Real Madrid, er det umulig å ikke både stoppe og avslutte med Christiano Ronaldo. Portugiseren startet årets sesong litt treig (til han å være), og det tok lang tid før scoringsformen virkelig var på plass.

Bortsett fra i Champions League. Han står med fantastiske 15 mål på 12 kamper, og skulle han finne på å putte hat trick i finalen, vil han slå sin egen scoringsrekord fra sesongen 2013/2014. Hvis du tror det skjer kan du trykke her for å spille Ronaldo-hattrick til hele 19.00 i odds!

 

Ronaldo er en spiller som lever for rekorder, så lysten på tre mål er nok stor. Betsson tilbyr en økt odds på 19.00 på at målmaskinen putter tre mot Liverpool!

Ikke nok med at Ronaldo kan slå sin egen målrekord – skulle Real Madrid vinne Champions League, blir CR7 den første spilleren til å vinne turneringen (i det moderne formatet) fem ganger!

Ekstreme krav

Til tross for alt sølvtøyet Zidane har pakket inn i premieskapet i Madrid, har han ikke regjert uten kritikk. Årets La Liga endt med en skuffende tredjeplass, og flere eksperter mener franskmannen er helt avhengig av å vinne finalen for å beholde jobben.

Det hører til sjeldenhetene at en andreplass i Champions League er for dårlig til å beholde jobben, men det vil ikke være første gang en trener må gå på dette grunnlaget. Etter at Chelsea tapte finalen for Manchester United i 2008, måtte London-klubbens sjef Avram Grant pakke snippsekken og reise.

Roser motstanderen

Selv om Zidane rår over noen av verdens beste spillere, har oddsen på sin side og er regjerende mester, går han kampen i mot med ydmykt sinn. Slik omtaler han motstanderen til The Guardian:

– Alle snakker om trioen på topp (Mané, Salah og Firminio journ.anm.), og sier at de er svake bak. Men, de er et lag. De kom til finalen, og fortjener å være der.

Og når vi først er inne på motstanderen.

Den tyske frelseren

På den andre siden: en av balløyas mest meriterte klubber, en mastodont i britisk og europeisk fotballsammenheng. En klubb så rik på historie, trofeer, oppturer og nedturer, at krønikene fyller mange, mange hyllemeter. Liverpool. Byen som har fostret Beatles og Steven Gerrard, byen som har verdens eldste “China town”, byen som nylig adoptert en tysker som aldri har vunnet Champions League, men vært så utrolig nære; Jürgen Klopp.

Klopp har altså aldri vunnet Champions League, faktisk er det ganske lenge siden han vant noe i det hele tatt. Med Liverpool kan han vise til andreplasser, og vi må tilbake til 2012, og de tyske seriegullet med Dortmund, for å finne det siste store trofeet hans.

Sesongen etter ledet han de gulkledde i sin eneste CL-finale, da til tap for Bayern München.

Klopp klarte ikke skjule skuffelsen etter å ha tapt finalen i 2013.

Med tap på lørdag står Klopp i fare for å bli stemplet som en “evig nummer to”. Men, den smilende tyskeren klarer å spinne sine mange andreplasser til noe positivt, når han sa følgende til Telegraph:

– Jo mer du prøver, jo mer sannsynlig er det at du lykkes!

Sinnssyk sesong

Liverpools sesong har vært en ellevill affære. Ingen kan påstå at laget matcher helgens motstander spiller for spiller, og Klopp har så definitivt fått utrolig mye samtlige av sine spillere. Ingen av Klopps to keepere, Dejan Lovren eller Jordan Henderson er i nærheten av verdenseliten i sine posisjoner.

Sjekk ut en mengde med spill med økt odds på lørdagens finale!

Etter Virgil van Deijks inntog har forsvaret blitt strammet kraftig opp, og ungkalven Trent Alexander-Arnold har vist prov på et enormt potensiale. Såpass godt har engelskmannen prestert, at han var en av de 23 England-sjef Gareth Southgate tar med seg VM i Russland.

Trio på topp

Det er likevel trioen på topp, anført av en magisk liten egypter, som har fått – og kommer til å få – mest oppmerksomhet denne sesongen. I Sadio Mané, Roberto Firmino og Mo Salah har Liverpool et angrep som beviselig kan skyte i stykker det absolutt ypperste av forsvarsverk.

Selv den mest innbitte United-supporter har måtte innrømme at denne trioen har vært fantastisk denne sesongen.

På 12 kamper har Liverpool notert seg for hele 40 scoringer, hvor 29 av dem er ekspedert av den nevnte trioen. Det gir et snitt på 3,3 scoringer pr. match for laget, og 2,4 bare for Mané, Firmino og Salah. Real Madrid, på sin side, har 2,5 scoringer i snitt fordelt på hele laget.

Det er altså to målkåte lag som barker sammen til helgen, så å sette noen kroner på +3,5 scoringer til småpene 2,23 i odds kan gjøre kampen enda litt mer spennende.

Pass på paven

En Champions League-fianle er alltid stappfull av mer eller mindre interessante og relevante poenger. Her hos Toppkamp liker vi å både se på de seriøse aspektene, samtidig som tar oss tid til å nevne de mer kuriøse.

Og det er i sistnevnte kategori vi finner poenget vi velger å avslutte denne gjennomgangen med. Noen av våre leser har sikkert fått med seg denne i sosiale medier, men vi tillater oss likevel å ta den med:

Året er 1981:

Prins Charles gifter seg med Diana

Liverpool slår Real Madrid i det som i dag heter Champions League

Pave Johannes Paul II blir forsøkt drept

Året er 2005:

Prins William gifter seg med Kate Middleton

Liverpool slår AC Milan i Champions League-finalen

Pave Johannes Paul II dør

Johannes Paul før han tok heisen opp for å hilse på sjefen.

Året er 2018:

Prins Harry gifter seg med Meghan Markle

Liverpool har spilt seg til finalen i Champions League.

…noen bør følge ekstra godt med på paven lørdag kveld.

Paveattentat eller ikke, om du ønsker å gjøre lørdagskvelden ekstra spennende har Betsson økt oddsen på en rekke spill før Champions League-finalen! Hvis du er på jakt etter høyoddsere bør du definitivt klikke her! 

 

 

Tags:

Skrevet av: Vegard Sørholt

banner