Derfor er GET-sølvet viktig

Tommy Kristiansen

I kveld barker Frisk og Sparta sammen i en vill kamp om plassen som egentlig er reservert «den første taperen». «Second place is the first looser» heter det seg i et av de mest brukte amerikanske sportsuttrykkene. Men for for Sparta og Frisk handler det om alt annet enn nederlag.

To OL-profiler står i sentrum og enkel motstand i sluttspillet ligger i potten når lagene møtes i kveldens hovedkamp i GET-ligaen.

Med seier over nettopp Frisk søndag sikret Storhamar seriegullet, hele fem serierunder før slutt. Hamarsingene har vært suverene denne sesongen, til tross for at lagets – og ligaens – største profil, Patrick Thoresen, forsvant til KHL for en neve rubler allerede få måneder inn i årets sesong.

Sølv er ikke nederlag

Men selv om gullet er delt ut, er kampen om sølvmedaljene fortsatt åpen. Med de hengende rundt halsen følger også fordeler i sluttspillet, som hjemmebanefordel og muligheten til å velge enten lag nummer syv eller åtte fra grunnserien som første kvartfinalemotstander.

– Man må jo slå alle for å bli norgesmester, men får man litt enklere vei i begynnelsen er det bare bra i lengden, sier Tommy Kristiansen. Sparta-profilen ble nylig tatt ut i Petter Thoresens OL-tropp, men vil gjerne bidra til å avgjøre kampen om sølvplassen i serien før avreise Sør-Korea.

– Får vi andreplassen slipper vi å velge mellom lag fem og seks, der Oilers er. De er ikke noen drømmemotstander for noen. Vi får også fordelen av hjemmebane, for vi er et bra hjemmelag. Det er tøft å spille her i Sparta Amfi, sier Kristiansen, men får lite støtte av landslagskollega Anders Bastiansen.

Alltid jevne kamper

Om knappe tre uker spiller de sammen for Norge mot Sverige, Finland og Tyskland i OL-turneringen, men tirsdag kveld representerer de hvert sitt lag i Sparta Amfi. Sparta er bookmakernes knepne favoritt.

– Jeg har vel ikke tenkt på Sparta som noe voldsomt sterkt hjemmelag. De er sikkert gode, men det har ikke slått meg at «oi, de er gode på hjemmebane», nei. Men det er morsomt å spille der, spesielt når det er mye folk, sier Bastiansen.

Frisk-kapteinen har statistikken på sin side, da Frisk har vunnet begge oppgjør i Sparta Amfi så langt denne sesongen. Sparta står med kun èn seier på sesongens fire oppgjør så langt, og med unntak av sesongens første møte (Frisk-seier 4-1) har oppgjørene endt med ett-måls-seier.

– Alle kampene har vært veldig jevne. Det er to bra lag som møter hverandre, og det blir nok veldig jevnt denne gangen også, spår Bastiansen.

Det kan gi rom for et spill på antall scoringer i kampen, eller til hvert av lagene

– Kampene mot Frisk blir alltid tøffe. Vi har slitt mot de i år, og må være 100 prosent tilstede for å ta poeng, men er vi det har vi en stor sjanse til å vinne. Viktig at vi holder oss unna utvisninger, for Frisk har et bra overtall. Det er hovedregelen i en sånn kamp, mener Spartas Kristiansen.

Selv spår han knepen Sparta-seier 3-2, mens Bastiansen naturlig nok setter Frisk foran, med 4-2.

Tirsdag kl. 19.00 droppes pucken i Sparta Amfi. Kampen vises på TV2 Sportskanalen.

Tidligere oppgjør:
Sparta – Frisk 1-4, Frisk – Sparta 4-3, Sparta – Frisk 1-2, Frisk – Sparta 4-5
* Merk: Frisk har ennå ikke tapt for Sparta på borteis denne sesongen. 

Tags:

Skrevet av: Kyrre Merg

banner