Denne mannen forlenger Norges utfor-forbannelse

  • Home
  • OL
  • Denne mannen forlenger Norges utfor-forbannelse
Beat Feutz

Bookmakerne mener Beat Feutz snyter Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud for utforgull i Korea. I så fall må Norge vente fire nye år på det etterlengtede gullet.

Kjetil André Aamodt, Lasse Kjus, Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud. Norge kan skilte med noen av de beste fartskjørerne i alpinhistorien. Likevel er det kun én mann som har stått øverst på pallen i et mesterskap i utfor. Lund Svindal ble verdensmester i 2007 og 2013, men har som Kjus og Aamodt «kun» sølv i disiplinen i vinterlekene.

18 mesterskap har gått uten norsk gull. Kjetil André Aamodts fire hundredeler fra Tommy Moes gull på Lillehammer er tegnet på norsk ulykke i utfor i vinterleker-sammenheng, der Lasse Kjus fulgte opp med to sølvmedaljer i de påfølgende mesterskapene. Aksel Lund Svindal var favoritt i Vancouver, men tok «kun» sølv. I Sotchi var Svindal og Kjetil Jansrud blant de aller største favorittene. Kun Jansrud tok medalje med sin tredjeplass. Gullet uteble.

Denne ganger er nordmennene igjen blant de største favorittene, men oddssetterne mener Norge må vente fire nye år på utforgullet. Den neste mesteren kommer er sveitseren Beat Feutz, som har vist gryende form denne sesongen. Kjetil Jansrud har vært verdens beste fartskjører de siste årene, men har ikke klart å levere på samme nivå i år. Skal vi tro oddsetterne hos NordicBet, vil det bli en sur fjerdeplass til Vinstra-mannen. Det største norske håpet er unikumet fra Romerike.

Aksel Lund Svindal kan skilte med to VM-gull i utfor, men det ble «bare» sølv da han var favoritt før utforen i Vancouver for åtte år siden. Siden den gang har karrieren vært forfulgt med kneskader, men Lund Svindal har slått mesterlig tilbake. Denne sesongen har jernmannen fra Kjeller vunnet tre verdenscuprenn. En stor karriere toppes dersom 35-åringen blir tidenes første norske mester i utfor i vinterlekene, skal vi tro oddssetterne hos Betsafe.

– Den vinnerskallen som Aksel Lund Svindal så ofte viser, er utrolig imponerende. Det at han i det hele tatt står hiver seg ut på to ski i 130 kilometer i timen på humpeføre er vanskelig å fatte når man vet skadehistorikken. I år har han vist at han fortsatt er i den ypperste eliten blant fartskjørerne og våre oddsettere mener at rutinen blandet med evnen, sulten og vinnerskallen, er oppskriften på gull, sier Erik Jensen i Betsafe.

Samtidig spår Betsafe at det ikke blir den eneste medaljen til Lund Svindal i Peyongchang.

– Sammen med Kjetil Jansrud er han en av de absolutte gullfavorittene fire dager senere, når det skal kjøres Super-G. Der holder oddsetterne Lund Svindal som favoritt, mens Jansrud på sølvplass, sier Erik Jensen.

Dobbelt norsk i begge fartsdisplinene for herrer? Aksel Lund Svindal er oddssetternes favoritt til gull i Super-G med Kjetil Jansrud på sølv, mens begge regnes som gull og medaljekandidater i utfor. I tillegg blir Henrik Kristoffersen spådd til to medaljer med sølv i både storslalåm og slalåm bak storfavoritt Marcel Hirscher. Ragnhild Mowinchel og Nina Løseth outsidere til medaljer på kvinnesiden.

banner