Den nye utfordreren og kongeduellen i EU LCS

  • Home
  • E-sport
  • Den nye utfordreren og kongeduellen i EU LCS

Det er bare fire uker igjen til sluttspillet i EU LCS! Akkurat nå er det Fnatic, G2 Esports og Team Vitality som deler førsteplassen med stillingen 7-3. League of Legends-ekspert Nicholas “NicoThePico” Korsgård tar en titt på ukens kongeduell og den nye utfordreren.

Før vårsesongen startet ville de aller fleste kunne gjettet at Fnatic og G2 Esports ville kjempet i toppen av tabellen når slutspillet nærmet seg. Derimot ville svært få kunne gjettet at Team Vitality ville kjempet side om side med dem for en topplassering i den vanlige sesongen.

Perkz var sentral i seieren over Team Vitality i LCS EU sist uke.

Sist uke hadde vi et stort oppgjør mellom Team Vitality og G2 Esports. Eller, jeg og resten av verden trodde i alle fall det skulle bli det. G2 Esport overkjørte Team Vitality så hard i kampen at Team Vitality aldri egentlig fikk spilt.

Som jeg har nevnt en rekke ganger i tidligere artikler har jeg selv vært veldig spent på hvordan Team Vitality kom til å håndtere tap. Jeg trodde dog ikke at de kom tape så hardt som de gjorde mot G2 Esports. Dette tapet hadde visstnok store konsekvenser for Team Vitality da de også presterte å tape mot H2K dagen etter. Vel og merke med Ilyas “Shook” Hartsema i jungelen.

Jeg hadde stor tro på norske Erlend “Nukeduck” Våtevik Holm og FC Schalke 04 i kampen deres mot Fnatic. Både laget og nordmannen hadde en svært dårlig helg, og klarte ikke levere nok til å ha en reell sjanse mot et Fnatic i storform.

Ukene blir mer og mer spennende, både her i EU LCS, men også over i NA LCS. Nå står det kun fire uker igjen av regulær sesong før vi går inn mot slutspillet. Desto nærmere sluttspillet vi kommer, desto større betydning har kampene, spesielt for lagene i teten. Vi har noen utrolig spennende kamper på menyen, så la oss bare hoppe rett i dem!

Team Vitality vs Giants – Utfordrerens snuopperasjon

Etter sin første 0-2-uke venter nå Team Vitality på oppgjøret mot Giants for å starte snuoperasjonen sin i EU LCS. Team Vitality virket å miste all gnisten sin etter det kraftige nederlaget mot G2 Esports sist uke. Momentumen forsvant helt og fortsatte dagen etter med et nytt tap mot H2K.

Førsteplassen er på vei til å forsvinne for Team Vitality, og det er nå de må bevise at de er verdige plasseringen sin øverst på tabellen. Første motstander blir Giants, kampen starter fredag 23. Februar, klokken 21:00. Giants på sin side hadde selv en usedvanlig svak uke, spesielt med tanke på tapet mot Unicorns of Love. Giants holder forsåvidt fjerdeplassen delt med Splyce, Misfits Gaming, og Roccat.

Denne kampen er interessant på mange måter. Begge troppene hadde ikke store forventninger på seg da sesongen startet, men har overrasket alle med en pangstart som de har holdt koken i. De har både holdt seg i toppen av tabellen siden uke én, og overrasket igjen og igjen med godt spill.

Giants sikter seg inn på en 2-0-uke, når de møter H2K på lørdag. Så kampen mot Team Vitality kommer bety mye for det spanske laget. Om Giants klarer vinne begge sine kamper denne uken vil de skille seg fra mengden som deler fjerdeplassen og omrokkere tabellen i toppen. Det kan bli veldig viktig fremover ettersom sluttspillet nærmer seg med stormskritt.

Team Vitality på sin side ligger i en veldig øm situasjon. De opplevde sin første 0-2-uke hvor de hadde forferdelig dårlig spill. Laget er bygd opp av mange unge nye spillere å momentum betyr alt for slike lag. På lørdag møter de Misfits Gaming. Taper de mot Giants, så er jeg sikker på at de vil tape mot Misfits Gaming også.

Det var en betenkt Jiizuke som måtte innse at det ble tap mot H2K sist.

I forhold til draften er begge lagene sterkt basert rundt junglerne sine. For Giants spiller Charly “Djoko” Guillard og på Team Vitality er det Erberk “Gilius” Demir. Jeg vil også gi en vesentlig fordel til Team Vitalitys midlaner Daniele “Jiizuke” di Mauro over Giants Felix “Betsy” Edling.

Ofte etter at lag har opplevd uker med store tap går de gjerne “back to basics” i forhold til draften. Jeg forventer ingen nye spennende picks eller comps. Forventer en helt metaorientert draft med fokus på jungle- og midlanematchup.

Ekstremt vanskelig og avgjøre en vinner av kampen, og jeg tror det kan komme utrolig mye ned til draften. Jeg tror Team Vitality er i en “vinn eller forsvinn”-situasjon, og har utrolig fokus kommende inn i kampen. Team Vitality må snu rundt på resultatene fra forrige uke. Så jeg vil derfor spå at Team Vitality går ut som vinnere av kampen mot Giants.

Spill på Vitality-seier!

.

G2 Esports vs Fnatic – Kongeduellen 

Lørdagskvelden blir ikke bedre enn dette. Kongeduellen mellom G2 Esports og Fnatic i EU LCS sparkes igang lørdag 24. februar, klokken 20:00. Om du skal velge en kamp alene fra helgen som kommer, så er dette kampen uten tvil. Vinneren rykker ifra motstanderen, og tar enten førsteplassen ene og alene, eller delt med Team Vitality.

Jeg forventer sterkt at både G2 Esports slår ROCCAT og at Fnatic slår H2K på lørdag. Dermed går lagene inn i kampen med fortsatt delt førsteplass. Kan igjen spå at om ett av lagene taper sin kamp på lørdag, vil de tape kongeduellen også.

Begge lagene kommer fra av en av sine vanskeligste uker, men begge lag vent begge sine kamper sist uke. Motivasjonen og momentumet er altså på for fullt. Rivaleriet går tilbake fra G2 Esports oppstandelse og kampene har alltid vært spennende. På mange måter er dette det nærmeste vi kommer en El Clásico i EU LCS.

Begge lagene er fullstappet med talent i alle roller, og har store trenerstaber. Det kan skje mye spennende i denne kampen, både draft- og strategimessig, spesielt tidlig i kampen. Rampelyset kommer forsåvidt ligge trygt på midlanerne, Fnatics Rasmus “Caps” Winther og G2 Esports Luka “Perkz” Perković.

Caps knuste Splyce sin midlaner Nisqy sist. Denne uken håper han å gjøre det samme i møte mot Perkz.

Helt siden Rasmus “Caps” Winther kom inn på banen for Fnatic har det individuelle oppgjøret mellom han og Luka “Perkz” Perković vært meget spennende. Begge er veldig unge talenter som har vist seg frem både i EU LCS, men også i internasjonale sammenhenger. Når midlanerne møtes på Summoner’s Rift så er det alltid personlig. Jeg forventer at kampen kommer ha et stort preg av akkurat denne matchupen grunnet historien deres.

Sist uke gruset Rasmus “Caps” Winther norske Erlend “Nukeduck” Våtevik Holm som var regnet som EU LCSs beste midlaner. Nå står kroatiske Luka “Perkz” Perković for tur, og danske Caps har nå sjansen til å ta tronen som den beste midlaner i Europa.

Når det kommer til draften sin del vil vi nok her også se et stort fokus rundt midlane og jungle. Begge lagene har veldig sterke duoer som kan ta over spillet ved den minste fordelen. G2 Esports kan føle de har en fordel i toplane, og dermed velge å drafte for å styrke toplane og så spille gjennom top-siden av kartet. Fnatic på sin side er mye mer balansert og kan følge metan som de vil. De prioritere power-picks og sikre gode matchups i både mid og jungle.

Jeg tvilte på Fnatic i oppgjøret mot FC Schalke 04 sist uke, det gjør jeg ikke igjen. Fnatic kommer til å vinne mot G2 Esports og dermed ta førsteplassen, enten alene eller delt med Team Vitality. Fnatic imponerte svært sist uke. Det sørger for at jeg har fått tilbake troen på de fullstendig. G2 Esports slo kanskje Team Vitlaity, men de slår ikke Fnatic.

Trykk her – Spill på Fnatic

Tags:

Skrevet av: Nicholas Korsgård

banner