Disse gutta kan sørge for at Deila er ferdig i VIF

Mortensen Thomassen Sarpsborg 08

Endelig skal det avgjøres hvilke to lag som står på hver sin halvdel i tidenes seneste cupfinale i norsk fotball. 3.desember får vi svaret på hvilket lag som tar med seg cupgullet hjem, men før det skal det spilles to semifinaler.

Vi gir deg våre betraktninger før det braker løs.

Molde tar imot Lillestrøm til kamp på Aker Stadion torsdag 21.september, men allerede onsdag 20.september skal Sarpsborg 08 forsøke å gjenskape bedriften fra en drøy uke siden, da de tok med seg alle poengene fra nye Vålerenga kultur- og idrettspark.

Klarer Lillestrøm ta seg til sin første cupfinale siden 2007? Skal Vålerenga få årets første seier over Sarpsborg 08? Går det mot mer cupjubel for Ole Gunnar Solskjær og Molde? Spørsmålene er mange, men en ting er sikkert; dette blir to spennende kamper.

Klubben som gjør alt riktig mot klubben som gjør alt feil

Vålerenga har ikke vunnet en kamp i Eliteserien siden Lillestrøm ble slått 3-1 24.juni. Siden er det blitt tre uavgjort og fire tap på de syv siste. Dette har sendt Vålerenga nedover på tabellen, og en eventuell cupfinale er klubbens eneste sjanse til edelt metall denne sesongen.

Hovedstadslaget har Eliteseriens fjerde største budsjett med sine 91,4 millioner, og var klubben som økte budsjettet mest fra 2016 til 2017. Kjetil Rekdal trakk seg ut av klubben for å gjøre plass til Ronny Deila før inneværende sesong, og optimismen var stor blant de med hjertet i Vålerenga. Med Deila ved roret skulle Vålerenga endelig bli et lag å regne med igjen. Slik har det ikke gått, og problemene i Vålerenga ser ut til å stikke dypere enn hvem som er trener.

Ronny Deila Vålerenga

Ronny Deila har ikke fått det helt til i Vålerenga enda.

Etter 21 spilte kamper befinner de seg på en 12.plass, knappe 3 poeng foran Tromsø på nedrykksplass. En kan spørre seg hvorfor det virker umulig å få til et stabilt topplag i Norges største by med et så stort budsjett, men man får neppe et fornuftig svar. Vålerenga sliter tungt, og ser man bort ifra en sjelden god kamp mot et svakt Rosenborg i kvartfinalen i cupen er det langt mellom lyspunktene.

Sarpsborg 08 har til sammenligning tilhold i landets ellevte største by, og der går det straks bedre både økonomisk og sportslig. Særpingene har kjempet i toppen hele denne sesongen og befinner seg på en fin 3.plass. Det er slett ikke verst for klubben med det tolvte største budsjettet i Eliteserien.

Forskjellen på de to klubbene er, slik mellomtittelen røper, at den ene gjør stort sett alt riktig, mens den andre gjør det meste feil. Der Vålerenga ikke når opp med sitt budsjett lykkes Sarpsborg 08 med litt over halvparten av den summen.

Sarpsborg 08 har vunnet begge seriekampene mot Vålerenga denne sesongen. Her fra 2-0-seieren i mai.

Mange trodde nok at Sarpsborg 08 var ferdige i toppdivisjonen da Brian Deane takket for seg og forholdsvis ukjente Geir Bakke tok over i oktober 2014. I stedet har Bakke, sammen med sportssjef Thomas Berntsen, bygget Sarpsborg 08 stein for stein. Duoen virker å ha en egen evne til å finne gull blant gråstein, videreutvikle og selge med profitt. Dette har gjort Sarpsborg 08 til et topplag i norsk fotball.

Den posisjonen tror vi de kommer til å sementere mot Vålerenga, og ta seg til sin andre cupfinale på tre år. Bakke sparte syv spillere borte mot Tromsø i helgen og ble straffet hardt for det, men vil stille et sterkt mannskap til denne kampen.

Er du enig i vår vurdering kan Betsafe tilby 2.60 i odds på borteseier til Sarpsborg 08.

Norsk Cup

Vålerenga - Sarpsborg 08

20.09.2017 | 20:15

Event is not available

Bet on upcoming events
Hvem vinner semifinaleoppgjøret Vålerenga - Sarpsborg 08? Velg ditt bet!

Lillestrøm kan gi Molde trøbbel

De blå fra Rosenes by må tåle favorittstempelet før denne semifinalen. Ikke bare skal kampen spilles på Aker Stadion i Molde, de er også et bedre fotballag på papiret. Men, Lillestrøm vet at de kan komme til Molde og lage problemer for hjemmelaget.

Selv om Molde vant i ligamøtet på Aker Stadion i april holdt Lillestrøm følge helt til døra, og Stian Gregersen satte ikke inn 2-1-målet før helt på tampen. Lillestrøm under Arne Erlandsen legger mye i at de skal være vonde å møte, og vi tror Molde kommer til å ha mye vondt i den kommende kampen.

Molde håper nok på lignende scener når Lillestrøm kommer på besøk onsdag.

Kanarifuglene viste at de kan de også, da Stabæk ble sendt tilbake til Bærum med et 3-1-tap i sekken i kvartfinalen. Lillestrøm har brukbar kontroll på nedrykksstriden og kommer til å gi alt for å krone en ellers middels sesong med en cupfinale. Vertene måtte slite for å slå Viking i helgens kamp, det til tross for at Viking spilte med én mann mindre i 80 minutter. 2-3 ble resultatet i Stavanger, og Molde brukte nok mer krefter enn hva Ole Gunnar Solskjær er komfortabel med.

I dette oppgjøret tror vi underdogen kan gjøre livet surt for favoritten, og anbefaler Betsafe sin odds på uavgjort til fulltid. Den er på pene 3.70.

Norsk Cup

Molde - Lillestrøm

21.09.2017 | 19:00

Event is not available

Bet on upcoming events
Blir det gul eller blå jubel på Aker Stadion? Velg ditt bet!

Glem ikke at cup er cup!

 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner