De heteste potensielle overgangene i Premier League

  • Home
  • Fotball
  • De heteste potensielle overgangene i Premier League

Det internasjonale overgangsvinduet er så vidt åpnet, og selv om enkelte klubber i England allerede har sikret seg noen forsterkninger er det nå det virkelig braker løs. Som små barn på vei inn i godteributikken med lommene fulle av penger er klubbene i Premier League på vei inn i et nytt overgangsvindu.

Premier League går for å være verdens mest underholdende liga, enkelte hevder til og med at det er den aller beste ligaen i verden, men her strides både lærde og ulærde. Skal man tro ryktene vil ligaen bli beriket med enda noen store stjerner før sesongen sparkes i gang i august. Vi i Toppkamp har sett på de heteste potensielle overgangene til klubbene på Balløya, slik at du vet hva du kan vente deg i månedene som kommer.

Skal Liverpool endelig få tak i den midtbanespilleren i verdensklasse de så sårt trenger? Bytter nok en spiller ut fasjonable London med trauste Manchester og noen ekstra pundsedler? Og hvor i all verden havner Virgil van Dijk? Spørsmålene er like mange som de er vanskelige. Her er det heteste av det hete.

Gareth Bale til Manchester United

Onde tunger har i lang tid rapportert om gnisninger i Real Madrid-garderoben, der Bale og Ronaldo krangler om hvem som har det beste frisparktilløpet. José Mourinho har penger å bruke på sitt Manchester United, og om Bale skulle være tilgjengelig og villig kommer ikke The Special One til å være vondt å be. Bale er per i dag den beste spilleren med pass utstedt på de britiske øyer, og det ville være dumskap om et hardtsatsende United ikke så på dette som en snarvei til et ligagull. Hvorvidt Bale faktisk er interessert er et ubesvart spørsmål, og i denne potensielle overgangen er nok ikke siste ord sagt.

Pris: 120 millioner pund.

Sannsynlighet: Lav.

 


Kelechi Iheanacho til West Ham

The Hammers skal angivelig allerede ha lagt inn et bud på den unge nigerianeren, men det er blitt avslått. Iheanacho har gjort sakene sine bra i Manchester City, til tross for at han nesten bare får innhopp fra benken. Skulle West Ham få kloa i ham ville det gjort underverker for Slaven Bilics menn, og uten tvil være en kandidat til Årets signering. City verdsetter ham til 20 millioner pund, en pris som burde få flere enn West Ham til å kaste seg inn i kampen.

Pris: 20 millioner pund.

Sannsynlighet: Høy.

Virgil van Dijk til Chelsea/Manchester City/Manchester United/Tottenham

Southamptons midtstopper kommer etter alle solemerker til å flytte på seg i løpet av sommeren, og det til en annen klubb i Premier League. Den klubben som nærmest garantert ikke får glede av hans dominante spillestil kommende sesong er Liverpool. Southampton har angivelig bestemt seg for at van Dijk ikke selges til Liverpool, uansett pris. Listen over beilere er uansett lang, og Chelsea, begge Manchester-klubbene og Tottenham lusker rundt i kulissene. Felles for de fire er at alle har god bruk for en midtstopper av topp kaliber, og det er van Dijk. Noen billig mann blir han dog ikke, men om van Dijk spiller for Southampton i september 2017 er det nok flere enn van Dijk selv som er overrasket.

Pris: 70 millioner pund.

Sannsynlighet: Meget høy.

 

 

Cristiano Ronaldo til Manchester United

Går det mot gjenforening med gamle kjente på Old Trafford? I likhet med Bale er også Ronaldo ryktet vekk fra Real Madrid, selv om de neppe selges i sommer begge to. Kilder hevder å vite at Ronaldo ønsker seg vekk fra Madrid, og når slike spillere skal flytte på seg er det bare en håndfull klubber i Europa som er aktuelle. En av disse er Manchester United, og Ronaldo ville garantert styrket Mourinhos lag. Om Ronaldos ønske er reelt eller ikke er ikke godt å si, og samtidig er det vanskelig å se for seg at Mourinho velger å bruke opp mot 200 millioner pund på en 32-åring.

Pris: 150 millioner pund.

Sannsynlighet: Meget lav.

 

Alex Oxlade-Chamberlain til Liverpool

Liverpool skal med stor sannsynlighet spille en eller annen form for Europa-cup neste sesong, samtidig som 4.plassen fra forrige sesong skal forbedres. Da må det forsterkes på Merseyside, helst i alle ledd. Liverpool skal ha fått et bud på 25 millioner pund avslått av Arsenal allerede, uten at Liverpool ser ut til å la seg vippe av pinnen helt enda. Oxlade-Chamberlain har ett år igjen av kontrakten sin med The Gunners, og det skal være fullt mulig å komme til en enighet. I Liverpool vil han mest sannsynlig få mer spilletid enn hva han er vant med, og vil utvilsomt gå inn og styrke Liverpool.

Pris: 30 millioner pund.

Sannsynlighet: Høy.

Nemanja Matic til Manchester United

Dette er en overgang som utvilsomt vil gjøre United vesentlig sterke på midtbanen. Serbiske Matic er en spiller som først og fremst er en taklingsmaskin med løpskraft, men viste forrige sesong at han vet å traktere lærkula, da han glimtet til med både herlige raid og et aldeles nydelig mål mot Tottenham i FA-cupen. Styrker United mer enn det vil svekke Chelsea, derfor tror vi Mourinho får viljen sin og Matic spiller i rødt neste sesong.

Pris: 40-50 millioner pund.

Sannsynlighet: Høy.


Olivier Giroud til West Ham

Enda en spiss som linkes til West Ham, denne av den erfarne sorten. Andy Carroll er på sitt beste en ganske god spiss, men det er ikke til å komme utenom at Giroud er et knepp opp. Det virker som om det selges for å gjøre plass til nytt blod på Emirates, og en Giroud som straks fyller 31 år kan være på vei ut portene. I tillegg til West Ham er også Lyon interesserte, og det kan hende at spill i toppen av Ligue 1 er mer tiltalende enn kriging midt på tabellen i Premier League. Vi håper Giroud holder seg på balløya og prøver lykken i West Ham, da det skal være veldig god match mellom spiller og klubb. Med det sagt, skulle West Ham gå hen og hente både Iheanacho og Giroud, da kan The Hammers plutselig slå godt fra seg kommende sesong.

Pris: 20 millioner pund.

Sannsynlighet: Høy.

Alexandre Lacazette til Arsenal

The Gunners har vært på jakt etter en storscorer til å avlaste eller erstatte Giroud en god stund. Og hvert overgangsvindu de seneste årene er de blitt linket til både Karim Benzema og Alexandre Lacazette. Benzema er nevnt ved et par anledninger også denne sesongen, men det virker som om Wenger er mer hypp på den yngre Lacazette. Tidligere år har verken Lyon eller spilleren selv vært spesielt lystne på en avskjed, til tross for interesse fra både Arsenal og andre klubber. Lyon-spissen virker mer tilgjengelig nå enn noensinne, og uttalte nylig til
L´Equipe at tiden er inne for å søke nye utfordringer. Kan det tenkes at Wenger lar seg friste til å sende Giroud motsatt vei i en byttehandel? Arsenal har stort sett lyktes bra med sine franske importer, eksempelvis med nevnte Giroud og ikke minst klubblegende Thierry Henry. I Lacazette kan Arsenal ha funnet sin neste franske målmaskin.

Pris: 44 millioner pund.

Sannsynlighet: Meget høy.

Kylian Mbappe til Arsenal

Har det rablet for Wenger? Årets tenåringssensasjon i Europeisk fotball skal visstnok ha en prislapp på godt over 100 millioner pund, allikevel er Arsenal med i jakten. The Gunners skal allerede ha fått avslått et bud på 87 millioner pund, mens Real Madrid har lagt 105 millioner pund på bordet og fått nei. Hva gjør så sparsomme Wenger i denne budrunden? Av ingen andre grunner enn at Kylian Mbappe er verdt hver eneste penny, og regnes for å være det aller heteste objektet i hele fotballverden. For Wenger er dette en gyllen mulighet til å sementere sitt ettermæle med et PL-trofé, for Mbappe er i stand til å sikre Arsenal nettopp det.

Pris: 120 millioner pund.

Sannsynlighet: Lav.

 

Naby Keita til Liverpool

Liverpool har hatt problemer på midtbanen siden Xabi Alonso og Javier Mascherano i tur og orden pakket kofferten og flyttet til Spania. Nå har de røde fra Merseyside endelig funnet mannen som skal gi laget en fryktinngytende midtbane igjen. Naby Keita har vært fremragende for sitt RasenBallsport Leipzig denne sesongen, og har vist at han har alle kvaliteter man ser etter i en midtbanespiller. God med ball, godt driv, overblikk og pasningsspill. Keita selv skal være svært lysten på en overgang, men RB Leipzig krever 70 millioner pund for mannen fra Guinea. Keita ville forsterket Liverpool så til de grader at man kan anta at Jürgen Klopp er villig til å bruke mange penger på han, men 70 millioner pund høres i overkant ut. Skulle RB Leipzig fire på kravene etter hvert som juli skrider frem går nok denne overgangen i orden.

Pris: 60-70 millioner pund.

Sannsynlighet: Middels.

 

Alexis Sanchez til Manchester City

Sagaen rundt Mezut Özil og Alexis Sanchez startet allerede i januar i år, men så langt ser det ut til at bare Sanchez har funnet en vei ut. I den lyseblå delen av Manchester har de blinket seg ut chileneren som en soleklar forsterkning, og spiller og klubb skal visstnok være enige om de personlige betingelsene. City og Guardiola ønsker nok å være med helt inn i kampen om ligagullet neste sesong, og får de fatt i Sanchez sikrer de seg en målscorer av rang samtidig som de svekker en konkurrent til ligatittelen. Det kan fort vise seg å bli årets signering av Guardiola.

Pris: 50 millioner pund.

Sannsynlighet: Høy.

Comments

comments

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner