Cyborg: – Slår jeg Holm, slår jeg Rousey samme kveld

Den brasilianske knockout-dronninga Cris Cyborg er klar for å forsvare fjærvekt-tittelen mot Holly Holm under UFC 219 om få dager. Sistnevnte hevder om hun slår Holm, vil det være det samme som å slå erkefienden Ronda Rousey.

Ronda Rousey og Cris Cyborg var bitre fiender da førstnevnte hadde UFC-karrieren på topp. Stygge gloser og frekke kommentarer om hverandre kom haglene i media, og Cyborg var fast bestemt for å ta et oppgjør med erkefienden.

Cristiane “Cyborg” Justino er kjent for sine kraftfulle knockouts og er fryktløs i MMA-ringen. Det er kjent at Cyborg tidligere har hatt vanskeligheter med å finne motstandere, da de fleste ikke tør å møtte denne blodtørstige brasilianeren i en kamp.

Cristine prøvde en rekke ganger å få til en superkamp mellom dem, men etter Rouseys bitre tap mot Holly Holm i 2015 og Amanda Nunes ifjor, vil vi mest sannsynlig ikke vil se Rousey entre ringen igjen med det første. Derfor mener Cyborg at det nærmeste hun kommer å slå Ronda Rousey er å slå den kommende motstanderen, Holly Holm.

 

Cyborg med blodig knockouts

– Hver kamp er en utfordring i mine øyne. Jeg tror at når jeg går mot Holly og slår henne, vil jeg slå Ronda samme kveld. Alle som har fulgt meg gjennom karrieren vet hvor mye jeg prøvde å få til denne kampen, som aldri skjedde, forteller Cris Cyborg i et nylig intervju med MMA Hour

Cyborg i kamp om fjærvekt-tittelen mot Tonya Evinger under UFC214.

Cristiane “Cyborg” Justino beseiret Tonya Evinger om fjærvekt-tittelen under UFC214, som gikk av stabelen juli i år.

– Jeg tror at hvis jeg slår Holly vil jeg slå Ronda, fordi Holly kjempet mot Ronda. Da de gikk kamp mot hverandre sa Dana White (sjef i UFC, journ. anm.) at om Ronda slo Holm, ville hennes neste kamp bli Cyborg, men så ble Ronda Rousey slått, fortsetter hun.

Cristiane “Cyborg” Justino er anerkjent for å være MMA-verdens kanskje mest fryktinngytende kvinner. Hun har vunnet 18 kamper i sin profesjonelle karriere, hvor 16 av dem er blodige knockouts og kun ett oppgjør har endt i tap. Justino har vunnet flere tittelbelter i både kampsportorganisasjonene Invicta, Strikeforce og nå UFC. 

– Jeg tror dette vil bli en bra kamp. Når jeg kjemper mot henne vil hun kjenne forskjell på mine slag, sammenliknet med motstanderne hun har slått på 61 kg, sier Cyborg om motstanderen.

Den tidligere bokseren og UFCs bantamvekt-tittelholder, Holly Holm, vil nok være Cyborgs tøffeste motstander hittil. Holm er kjent for å ha god boksetenikk, men også kraftige roundhouse-spark, som hun vant med da hun knocket ut Ronda Rousey for to år siden, og Bethe Correia i juni i år.

Holly Holm vant over Bethe Correia i juni med et av sine anerkjente kraftfulle spark.

Holly Holm har ikke uttalt seg særlig om kampen mot Cris Cyborg og hun er heller ikke kjent for å være en typisk “trash talker”. Likevel lover hun knockout mot den fryktløse brasilianeren når kampen går av stabelen 30. desember. 

– Når det kommer til kampen, uansett hvor mye drittslenging det blir, eller uansett hvor hyggelig personen er mot deg ansikt til ansikt i offentligheten, spiller ingen rolle. Fakta er at hun ønsker å knocke meg ut så hardt hun kan. Det samme gjør jeg mot henne. Jeg vil gå for knockout og vinne denne kampen, forteller Holm om sin kommende motstander ifølge MMA Fighting.

 

Kamp mot Brækhus

Etter kampen mot Holm lurer mange på hvem som vil bli den brasilianske knockoutmaskinens neste motstander. Norges boksedronning Cecilia Brækhus jobber for å havne en storkamp mot Cris Cyborg i nærmeste fremtid. Brækhus har forsvart alle fem tittelbeltene sine en rekke ganger, og har danket ut alle konkurrentene i vektklassen, at hun nå ser på større konkurranse over dammen. I oppkjøringen til kampen mot Holm har Cyborg hentet inn Brækhus som sparringspartner. Det er altså tydelig at partene er i nær kontakt med hverandre.

Cecilia Brækhus ønsker en superkamp mot Cris Cyborg under bokseregler, og bekrefter at hun har vært i kontakt med UFC. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

– Det kunne blitt den kvinnelige utgaven av Mayweather mot Conor McGregor. Og det er flere som tenner på tanken nå. Det blir mer og mer interessant, uttalte Brækhus til NRK etter seier mot Laurén i oktober.

Overfor VG bekrefter Cecilia Brækhus at hun har vært i kontakt med Cris Cyborg via UFC. Cyborg har også skaffet seg bokselisens.

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner