Illsint Conor McGregor angrep UFC-utøvere i New York

  • Home
  • Conor
  • Illsint Conor McGregor angrep UFC-utøvere i New York

Torsdag kveld skal Conor McGregor og 20 medsammensvorne ha angrepet andre UFC-utøvere i New York. Den irske superstjernen er nå i varetekt og vil bli saksøkt, ifølge Dana White.

Flere videoer på sosiale medier viser en illsint Conor McGregor og flere lagkamerater kaste ulike gjenstander på en buss som skulle frakte flere UFC-utøvere til hotellet etter pressetreffet i New York. Arrangementet ble arrangert i sammenheng med stevnet UFC 223, som går av stabelen lørdag i Brooklyn.

Les også: Kampanalyse av oppgjøret mellom Khabib og Max Holloway

Skadet etter voldsoppgjør

Conor McGregor ble nylig tatt fra tittelen i lettvekt og skal ikke konkurrere selv under helgens arrangement. Det er Max Holloway og Khabib Nurmagomedov som skal kjempe om det offisielle tittelbeltet i lettvekt-divisjonen. Bakgrunnen for det voldelige utbruddet skal visst ha noe å gjøre med rivaliseringen mot Khabib Nurmagomedov.

Tidligere denne uken ble det kjent at det skal være vondt blod mellom McGregors lagkamerat Artem Lobov og Nurmagomedov. Noe som eskalerte i dette uventede voldsoppgjøret. Hva som er selve roten til denne fiendtligheten mellom utøverne er ikke fullstendig bekreftet. Lobov var også med under selve angrepet, og skulle egentlig konkurrere under helgens arrangement. Han har nå blitt fjernet fra stevnet i Brooklyn.

UFC-utøver Artem Lobov, McGregors lagkamerat, har noe uoppgjort med Khabib Nurmagomedov. Det resulterte i den kaotiske hendelsen torsdag.

Bussen inneholdt blant annet Khabib Nurmagomedov, Michael Chiesa og Rose Namajunas. Sistnevnte skal være svært oppskaket over hendelsen. Mens Chiesa fikk skader i ansiktet da en søppelbøtte ble slengt i deres retning og nesten knuste frontruta på bussen utøverne oppholdt seg i. Michael Chiesa fikk et svært stygge kutt i ansiktet som følge av hendelsen. Han har vært i kontakt med en lege og ble egentlig klarert, men kampen mot Anthony Pettis lørdag kveld er likevel avlyst, ifølge MMAFighting.

Les også: Preview på UFC 223 av MMA-fighter Mohsen Bahari

UFC

– Motbydelig

UFC-president, Dana White, er mildt sagt rasende på Conor McGregor og hans medsammensvorne. Han bekrefter at ikke bare utøvere, men også UFC-ansatte fikk kjenne på den utagerende voldsepisoden. 

– Det som skjedde her i dag er at Conor og rundt 20 menn (…) stormet bygningen der utøvernes busser holdt til. De kastet søppelkasser og andre ting, i tillegg knuste de et vindu. Michael Chiesa (UFC-utøver i lettvekt, jour. anm.) fikk kutt i hodet og i ansiktet. Rose Namajunas (tittelholder i stråvekt-divisjonen, jour. anm.) ble også nesten skadet. De skadet en av våre ansatte. Vi er litt oppskaket nå. Dette er personer som akkurat har kuttet vekt og som er klar til å gå kamp, meddeler Dana White til MMAJunkie.

White hevder at Conor McGregor vil bli saksøkt. Iren er nå i varetekt hos politiet i New York.

– Denne handlingen er det mest motbydelige som har skjedd i organisasjonens historie. Det er en arrestordre på Conor McGregor (…). Han kan ikke dra fra New York med denne arrestordren (…), og han vil bli saksøkt. Dette er dårlig for karrieren hans akkurat nå, fortsetter UFC-presidenten.

Les også: MMA-fighter Mohsen Bahari sine tanker om stevnet

McGregors tid som UFC-mester går mot slutten

Conor McGregor er på mange måter en historisk fighter, på godt og vondt. Etter han fikk kloa i lettvektsbeltet i 2016, er det imidlertid ikke mye positivt å oppdrive. I februar i år sikret han seg rekorden for lengste periode uten å forsvare et tittelbelte i UFC.

På lørdag kveld, når buret lukkes og Khabib Nurmagomedov og Max Holloway skal kjempe om lettvektsbeltet i UFC, har McGregor holdt på lettvektsbeltet i 512 dager. Han har nøyaktig null tittelforsvar.

Etter Conor, på den ikke fullt på prestisjefylte listen, finner vi Anthony Pettis, som nå har fått sin kamp under helgens stevne avlyst, med 462 dager. Det som kjennetegner Pettis og de fleste andre på listen, er at skader har hindret de fra muligheten til å forsvare tittelen. I McGregors tilfelle dreier det seg mer om boksekamp mot Floyd Mayweather, telling av dollarsedler og humoristiske (?) kommersielle oppdrag:

Dana White: – Vinneren får det ekte beltet

Da UFC annonserte kampen mellom Tony Ferguson og Khabib Nurmagomedov sa Dana at kampen sto om det ubestridte lettvektsbeltet. UFC har flere ganger tidligere forsøkt å arrangere Ferguson vs. Khabib  uten å lykkes, grunnet skader og problemer med vektkutt.

Og jammen skjedde det igjen, denne gang mer spektakulært enn noen gang tidligere.

Tony Ferguson fikk øye på en han kjente, snudde seg brått, snubla og røk på en korsbåndsskade. Nå spekuleres det i om han trenger operasjon for å komme seg.

Som en reddende engel kommer fjærvektsmester Max Holloway inn på seks dagers varsel for å forsøke å bli den andre doble mesteren i UFCs historie, etter McGregor. Vi håper Holloway klarer vektkuttet, slik at det blir kamp og lettvektsdivisjonen kommer seg videre.

Det spekuleres nå i at gårsdagens angrep også var en reaksjon på at Dana White stripper iren for tittelbeltet.

Hvem mener du? Var det riktig av Dana White å ta beltet fra Conor? Og har McGregor gått for langt denne gangen?

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner