Community Shield 2017

En ny og deilig Premier League-sesong er rett rundt hjørnet, men før ligaen for alvor sparkes i gang skal det kåres en vinner av FA Community Shield. London-klubbene Arsenal og Chelsea møtes for å gjøre opp om sesongens første mulige trofé, og ikke minst muligheten til et psykologisk overtak på en bitter rival.

Årets utgave av FA Community Shield er nummer 95 i rekken, og tradisjon tro møtes vinneren av FA-cupen og vinneren av Premier League helgen før den ordinære sesongen starter. Søndag 6.august klokken 15:00 blåser dommeren i gang det mange ser på som det offisielle startskuddet for den kommende sesongen. Og i år ligger det an til å bli et startskudd med ekstra trøkk i, da begge lag har hentet angripere det lukter svidd av.

 

To lag i to vidt forskjellige situasjoner

Arsène Wenger og hans Arsenal havnet forrige sesong utenfor topp fire for første gang siden 1995/96-sesongen, og er nok interesserte i å rette opp inntrykket allerede i denne kampen. Chelsea og Antonio Conte surfet gjennom forrige sesong og sikret ligagullet med god margin. Italieneren og hans menn går nå inn i ”den vanskelige sesong nummer to”. Foruten å ha en stor jobb med å motivere laget til å prestere på samme nivå som forrige sesong, er man som regjerende mester laget alle andre ønsker å slå.

Antonio Conte imponerte stort i sin første sesong som sjef på Stamford Bridge. Under italienerens ledelse er Chelsea forvandlet til et strukturert kollektiv som evner å både holde tett bakover, samtidig som giftige offensive spillere gjør jobben i motsatt ende av banen. Spesielt imponerende er det Conte har fått til med Victor Moses, som etter lunkne prestasjoner på lån i Liverpool, Stoke og West Ham plutselig er en vingback av ypperste merke. Før kommende sesong er laget ytterligere forsterket, selv om midtbanemotor Nemanja Matic er solgt til Manchester United. Hvorvidt Diego Costa er Chelsea-spiller når sesongen starter er uvisst, men det spiller ingen trille, for Conte har allerede hentet en solid erstatter i Alvaro Morata.

Chelsea betalte omlag 58 millioner pund for å sikre seg Morata fra Real Madrid i sommer.

De helblå fra London satser friskt også denne sesongen, og har nok et håp om å forsvare ligagullet. I motsetning til i fjor har de øvrige tittelkandidatene også hentet fram store trommer, og Arsenal er blant disse.

Det stormet til tider voldsomt rundt Wenger og Arsenal forrige sesong, og på tross av at store deler av Gunners-fansen ønsket seg en ny manager på Emirates, gikk Wenger hen og signerte ny kontrakt og vant FA-cupen. Ryktene om at stjernespillere som Alexis Sanchez og Mezut Özil var på vei bort fra klubben svirret nærmest hele sesongen, og da klubben endte på en 5.plass var det mange som mente at de begge var tapt for Arsenal. Allikevel ser det ut til at Wenger har klart å holde på sine to beste spillere. Og ikke nok med det, han har også fått tak i habile forsterkninger som styrker laget.

Lacazette vs. Morata

Som nevnt har både Arsenal og Chelsea styrket seg på spissplass i løpet av sommeren. Inn har det kommet to spillere som er kjent for å score mye mål. I en tøff liga som Premier League kan en notorisk målscorer være forskjellen på en 4.plass og en ligatittel. I Lacazette og Morata har begge London-lagene blinket seg ut sin nye storscorer.

Alexandre Lacazette har allerede åpnet målkontoen i Arsenal. Her fra treningskamp mot Sevilla i juli.

Lacazette har vært jaktet av blant annet Arsenal i en årrekke, og har bøttet inn mål for Lyon i Ligue 1. Morata har på sin side levert bra med scoringer for Juventus og Real Madrid de siste sesongene. Han er kanskje ikke like notorisk som Lacazette, men til gjengjeld har han en kombinasjon av fysikk og ferdigheter som skal passe godt i Premier League og ikke minst i Chelsea.

 

Spennende odds

Arsenal – Chelsea er et yndet oddsobjekt, og vi i Toppkamp trekker her fram de spillene vi mener det er mest verdi i.

Selv om Community Shield ikke er det trofeet man setter fremst i trofésamlingen er dette en kamp begge lag ønsker å vinne. Arsenal og Chelsea møttes tidligere i sommer til treningskamp, der gikk Chelsea seirende ut av duellen med småpene 3-0. Allikevel er det Arsenal som stikker av med vårt tips. Årsaken til dette er at vi tror Lacazette kommer til å starte friskere i Arsenal enn Morata gjør i Chelsea, og forskjellen på en treningskamp og en kamp om et trofé er stor. I tillegg har Arsenal bra historikk når det kommer til Community Shield. Hele 14 ganger har de vunnet dette trofeet, senest to ganger på rad i 2014 og 2015. I 2015 var Chelsea motstander, og da vant Arsenal 1-0. Chelsea har på sin side bare vunnet Community Shield ved fire anledninger.

Arsenal har vunnet Community Shield 14 ganger. Her fra forrige gang de løftet trofeet, da nettopp Chelsea ble slått 1-0.

Betsafe tilbyr i skrivende stund 3.35 i odds på seier til Gunners, og dette spillet frister langt mer enn Chelsea-seier til lusne 2.26. Det kommer sannsynligvis til å bli en jevnspilt kamp, så en 2-1-seier til Arsenal er ingen umulighet. Dette spillet tilbyr Betsafe 11.00 i odds på og framstår som et ganske interessant spill. Om man er på utkikk etter noe med litt lavere risiko bør man vurdere spill på at begge lag scorer. Begge lag er ute etter en seier i siste kamp før sesongstart, og 1.61 er oddsen man får hos Betsafe.

PS! I og med at vi har mer tro på Lacazette enn Morata er det verdt å trekke fram spill på at Lacazette scorer, der varter Betsafe nemlig opp med 2.80 i odds.

Comments

comments

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner