Har engelsk favoritt til Champions League-troféet

Manchester United og Liverpool levnes få sjanser til å vinne, men to klubber, som aldri har spilt finale, er favoritter til tittelen.

Champions League er endelig tilbake denne uken – og for noen kamper vi har i vente! Chelsea mot Barcelona. Real Madrid mot Paris Saint Germain. Det er to av de største høydepunktene i åttendelsfinalene og som sørger for at to potensielle vinnerkandidater er ute før det i det tatt begynner å dra seg til.

PSG og Neymar var oddssetternes aller største forhåndsfavoritter til å vinne Champions League før turneringen startet i september. De har ikke akkurat dempet forventningene med flere kalasseire – inkludert 4-0 mot Bayern München i Paris.

Unai Emerys menn imponerte også i fjorårssesongen, blant annet med 4-0 over Barcelona i første kamp i åttendelsfinalen. Men så var det returoppgjøret da. Og nå venter dobbeltmesterne Real Madrid, i stigende form etter en turbulent sesong så langt.

Har aldri spilt finale – favoritter til å vinne

Siden Qatar Sports Investment Group tok over Paris Saint Germain i 2011, har målet vært å sikre seg klodens gjeveste klubbtrofé. Men klubben har aldri kommet nærmere enn kvartfinalen i fire sesonger på rad før den famøse exiten i åttendelsfinalene i Barcelona i fjor. Likevel er laget blant de ypperste favorittene til å løfte pokalen i Kiev i mai. Milliardinvesteringene i Neymar og Kylian Mbappe (teknisk sett på lån denne sesongen, før han kjøpes for cirka 1,8 milliarder fra Monaco i sommer) har naturlig nok stor innvirkning på dette. Men først skal altså tidenes fotballklubb beseires over to kamper denne måneden.

Favorittstempelet hos bookmakerne har svingt over på årets suverent beste engelske lag, Manchester City. Den offisielle spillpartneren Betsafe gir nå fire ganger pengene på europacupgull til Pep Guardiolas menn, mot 5.80 til nærmeste utfordrer fra PSG.

Merk at ingen av disse klubbene har vært i en Champions League-finale. Betsafe tilbyr deg nå 1.95 i odds på at årets mester er en klubb som aldri har vunnet turneringen tidligere (PSG, Man City, Basel, Shakhtar, Roma, Besiktas og Tottenham har ikke vunnet tidligere).

Får vi en ny mester i Champions League?

Her er listen over favorittene:

(Trykk på lagene for å gå til oddsen)

Manchester City – 4.20
Paris Saint Germain – 6.00
Bayern München – 6.50
Barcelona – 6.50
Real Madrid – 9.50
Liverpool – 15.00
Manchester United – 17.00
Juventus – 21.00
Tottenham – 26.00
Chelsea – 29.00

 

Tags:
banner