City mot Liverpool – Guardiola mot Klopp

  • Home
  • Fotball
  • City mot Liverpool – Guardiola mot Klopp

Søndag ettermiddag venter det en virkelig toppkamp i Premier League. Et fullstappet Etihad vil være vertskap når Manchester City ønsker Liverpool velkommen. Dette blir en kamp hvor fryktelig mye står på spill.

Seier eller tap her kan sette tonen for sesongavslutningen til begge lag.

Det er for alvor fem lag som kjemper om de tre gjenværende Champions League-plassene bak suverene Chelsea. Et lite poeng skiller Tottenham på andre fra Liverpool på fjerde. Med samme poengsum som Tottenham ligger City, men de har svakere målforskjell. Like bak Liverpool igjen jakter Arsenal og Manchester United som begge har kamper til gode på de røde fra Merseyside.

Med andre ord; tap i denne kampen er katestrofalt i kampen om å nå Champions League.

Det er kanskje da lett å tenke at uavgjort er et resultat begge lag kan leve med, men nei. Så tett som det er i toppen vil faktisk kun tre poeng være godt nok. Det gir en spennende ramme til det desidert største oppgjøret denne helgen.

Liverpool har kjempet seg til fantastiske resultater mot de andre topplagene, men de har slitt mot lagene på bunnen av tabellen. Det har gitt de kallenavnet Premier League sin Robin Hood. Liverpool sitt aggressive press funker best mot lag som ønsker å holde på ballen. Dette gir Liverpool sine raske spillere muligheten til å komme på kjappe overganger og kontringer. City burde altså være en god match for Liverpool sine styrker. Men om de skal være i stand til å stikke av med nye poeng mot en sterk konkurrent er de avhengig av den offensive kraften i laget fungerer optimalt. Tradisjonelt har Manchester City vært en drømmemotstander for Liverpools lille magiker, Phillip Coutinho. Mot Burnley sist var brasilianeren fryktelig svak og ble tatt av til fordel for 17 år gamle Ben Woodburn etter bare 60 minutter. Revansjelysten vil nok være stor mot motstanderen han tidligere har scoret mot hele fem ganger. Et nytt mål mot City vil ikke komme som et sjokk på noen. Liverpool må klare seg uten både Henderson og Sturridge. Angriperne Firmino og Origi er også tvilsomme inn mot oppgjøret, men blir forhåpentligvis for Liverpool klare. De gode nyhetene er at Lovren etter alle solemerker er klar for kamp igjen. Kroaten går høyst sannsynlig rett inn som en av Klopps utvalgte til å starte kampen. Det at flere offensive spillere er usikre gjør det enda viktigere for Liverpool at Coutinho har dagen.

Mulig lagoppstilling for Liverpool:

Mingolet
Clyne Matip Lovren Milner
Lallana Can Winjaldum
Mane Firmino Coutinho

Det har vært en mørk uke for Pep Guardiola og Manchester City. Monaco viste seg å være minst et nummer for store i Champions League i midtuken. Med det var årets eventyr i Europa over for lillebror fra Manchester. De er fremdeles med i FA-cupen, men der møter de Arsenal borte i semifinalen. I det andre oppgjøret spiller Chelsea og Tottenham. Det er altså ikke bare å spasere til et trofe der heller. Om sesongen avsluttes uten trofeer og utenfor topp fire vil det være en skandaløst dårlig sesong for Manchester City. Et så svak resultat vil kanskje også føre til diskusjoner om Pep Guardiola burde få sparken. Det er altså ikke nødvendig å påpeke viktigheten av denne kampen for de lyseblå. Både for den kortsiktige effekten av å slå tilbake foran egne supportere, men først og fremst for den langsiktige effekten ved å ta tre poeng i kampen om Champions League-plass.  Serigo Agüero så ut til å være ute i kulden etter den brennhete starten til nykommer Gabriel Jesus, men så kom skaden. Agüero var tilbake i varmen, men har ikke vært like målfarlig denne sesongen som tidligere sesonger. I fjor endte argentineren som toppscorer i Premier League, men i år skal han slite med å overgå Costa, Lukaku og Kane i antall mål. Argentineren har spilt fire kamper mot Liverpool på Etihad og har scoret i alle fire kampene. Ligger det et nytt mål i luften nå? Bortsett fra skaden til Gabriel Jesus er det kun Ilkay Gündogan som er ute. Han blir ikke å se på banen resten av sesongen grunnet en langtidsskadet.  Etter 90 tunge minutter mot Monaco vil nok flere av de som startet den kampen bli hvilt her.

Mulig lagoppstilling for Manchester City:

Bravo
Sagna Kolarov Stones Clichy
Fernando De Bruyne Fernandinho
Sterling Agüero Sané

Vi går mot et utrolig spennende oppgjør. Hvem tror du vinner? Blir det Liverpool eller City? Eller er det de andre topplagene som kan juble når de to klubbene deler poengene?

Si gjerne hva du mener i kommentatorfeltet under!

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: paris

banner