På søndag kan Conte stå ovenfor sitt verste mareritt

  • Home
  • Fotball
  • På søndag kan Conte stå ovenfor sitt verste mareritt

Drit i gode værmeldinger, treningssenter og kaffebesøk, på søndag er det ingen grunn i verden til å forlate TV-en før sola er gått ned. Endelig er det duket for supersøndag! Chelsea mot Manchester United blir helgens definitive klimaks.  

Til helgen er det duket for en helt ellevill runde i Premier League, og her er søndagsmenyen: Målkåte Tottenham møter et Crystal Palace som etter sesonginnledning av historisk grusomme proporsjoner, har begynt å spille litt fotball igjen. Dette lukter scoringsgryte lang vei.

Pep Guardiolas Manchester City virker helt uinntakelige, og det spekuleres på stadig høyere volum om de kan klare bragden å gå ubeseiret gjennom en hel sesong. Om Arsenal, som kommer på besøk på Etihad søndags formiddag er laget som kan stikke kjepper i hjulene på den lyseblå seiersmaskinen er usikkert, men sett at Alexis Sanchez virkelig skrur på sjarmen, og Petr Cech våkner fra dvalen, så kan dette bli fest.

Har du noen kroner på spillkontoen, så bør det friste å spille på at det blir masse mål i disse to nevnte kampene. En kamp som der i mot IKKE frister til +2,5-spill, er oppgjøret som skal avslutte den 11. serierunden fra fotballens Hollywood, nemlig Chelsea mot Manchester United.

[sportsbook id=”4329″ title=””]

Status før helga

Begge lag har vært i aksjon i Champions League tidligere i uka, med ulikt utfall. Chelsea ble fullstendig avkledd av Roma, og slapp unna(!) med 3-0 i sekken, mens United sikret 2-0 hjemme mot Benfica. Begge spilte på tirsdag, så heldigvis slipper vi kanskje å høre managere som klager over manglende hvile, da begge spilte samme dag og forholdende derfor er så og si like.

Og nettopp managerne blir sentrale, som de alltid blir når det er toppoppgjør i Premier League. Vi kommer tilbake til de to dresskledde på sidelinja lengre ned i saken, men først ser vi på noen andre mer eller mindre interessante faktorer som vil prege både oppkjøring og kampen.

Welcome Offer McGregor

Gamle kjente

En av sommerens aller lengste overgangssagaer innebefattet begge klubbene og mannen som nå ikler seg Uniteds drakt nummer 9; Romelu Lukaku.

Det ble tidlig klart at Chelsea skulle kvitte seg med Diego Costa, og belgieren var Chelseas førstevalg. Samtidig skulle også United ha ny spiss, og titt og ofte ble Alvaro Moratas navn nevnt som en ønsket mann på Old Trafford.

Slik gikk det som kjent ikke, Lukaku signerte for mannen som en gang i tiden sendte han ut portene på Stamford Bridge, og Morata flyttet til London.

Enda mer overraskende var det da en av Chelseas mest betrodde menn, Nemanja Matic, også tok med seg flyttelasset nordover for å slutte seg til Mourinhos rekker. En overgang mange Chelsea-supportere fortsatt forbanner seg over, da serberen hadde vært god å ha i disse tider.

Flere eksperter har i ettertid sagt at salget av Matic fremstår som meningsløst. Slik serberen har styrt midtbanen i United er det lett å si seg enig. På søndag vil Conte stå ansikt til ansikt med sin tidligere elev. Om tre poeng blir igjen i Manchester, etter nok en strålende kamp fra Matic, kan man trygt slå fast at salget av midtbanespilleren er Conte sin største tabbe i tiden i Chelsea. Matic kan for vise seg å bli italienerens verste mareritt på søndag.

Matic og Chelsea - overgangsvinduet

Har Conte kontroll?

For det er en kjent sak at det har vært rusk i Chelsea-maskineriet denne sesongen. Hvor stort dette rusket er, avhenger av hvem man velger å tro på. Mediene har skrevet om krangler og uenigheter mellom Conte og styret ang. spillerkjøp, og det har vært spekulert høyt i at han ønsker seg hjem til Italia. Conte, på sin side, har hele veien avfeid ryktene, og ble senest forrige uke åpenlyst irritert da han ble konfrontert med at Carlo Ancelotti visst nok var lysten på jobben hans.

Hvorvidt Conte er lei av Premier League allerede er det bare italieneren selv som vet, men det blir mer og mer tydelig at han sliter med å styre Chelsea-toget tilbake på forrige sesongs vinnerspor.

Mourinho Conte

Ikke nok med at laget har snublet flere ganger den siste måneden, men måten de har snublet på har vært alarmerende. Den defensive muren som har vært grunnlaget i alle Chelseas triumfsesonger, er fraværende, og fikk seg en skikkelig trøkk senest mot Roma. Toppkamp vil ikke frarøve Roma ett gram av ære for seieren, men minst to av de tre scoringene burde vært avverget.

Chelsea hadde ikke vært Chelsea om det ikke var murring rundt manageren. Klubben, som på de siste ti årene har hatt 11 ulike managere ved roret, spiser toppmanagere til frokost, middags og kvelds, og skulle Chelsea tape på søndag vil spøkelsene utvilsomt danse rundt Antonio Contes hode.

Welcome Offer McGregor

Håp i horisonten

Et potensielt håp for Chelsea-fansen ligger i at dynamoen, supermannen og allestedsnærværende N’Golo Kanté kan være tilbake til helgen. Og han trengs, dersom Chelsea skal ha sjans til å demme opp for Manchester Uniteds offensive arsenal.

Ermer må brettes opp til halsen om de skal unngå total ydmykelse i eget fort på søndag, men det virker også som at alvoret har gått opp for spillerne. Etter fadesen i Roma sa keeper Thibaut Courtois følgende til Chelseas hjemmesider:

– Denne sesongen har hver eneste kamp vært tøff. Vi må finne balansen igjen og få tilbake mentaliteten fra i fjor da vi ikke slapp inn mål.

– Forrige sesong hadde jeg nesten ingenting å gjøre, noen ganger måtte jeg gjøre en redning. Vi må reagere på søndag, for dette (Roma-kampen journ.anm.) var et dårlig bilde av oss.

Samtidig skal man ikke ta for gitt at José Mourinho lader alle offensive våpen med skarp ammunisjon, når han nok en gang tar turen til sin gamle hjemmebane.

Thibaut Courtois og Cesar Azpilicueta Chelsea

Busskø i Fulham Broadway

Det har blitt en fotballklisje å mase om Mourinho og hans parkeringer av både en- og toetasjes busser. Men, det er vanskelig å komme utenom portugiserens hang til å sikre sitt eget mål, og ikke prioritere motstanderes like høyt. Godt eksemplifisert da United møtte Liverpool på Anfield i midten av oktober.

Som manager for både United og Chelsea, har han gang på gang reist hjem fra besøk til de respektive topplagenes hjemmebaner med uavgjort i bagasjen, og et lurt smil i munnviken. Hva pressen, supportere og motstanderens manager mener om den taktikken, det driter han fullstendig i. Og man kan ikke si annet enn at det har lønnet seg i lengre løp.

Busser og parkeringer til side, Manchester United kommer til kampen med et godt resultat fra Champions League-møtet med Benfica i midtuka, friskt i minne. Men, det betyr ikke at alt er rosenrødt hos djevlene av den grunn.

Welcome Offer McGregor

Kranglefanten Mourinho

Siden portugiseren for alvor gjorde seg kjent da han tok styringa på Stamford Bridge i sin første periode som Chelsea-manager tilbake i 2004, så har han gjort det for vane å påkalle seg stor oppmerksomhet. Han har sagt de rareste ting, langet ut mot managere, dommere, motspillere, pressen og supportere, alt for å skjerme egne spillere fra fokuset. Og langt på vei så har han lyktes.

Han har fått mye skryt for denne ”strategien”, men i de senere år har flere og flere stilt spørsmålet om Mourinho har mistet litt av ”smartnessen” som hele tiden lå i bunnen av alle utspill før. Og han siste krumspring kan vitne om at det kanskje stemmer.

Mourinho Manchester United

Etter kampen mot Tottenham – en kamp United vant 1-0, på solid og imponerende vis – har Mourinho rettet en streng pekefinger mot fansen. Eller, det vil si: mot en fraksjon av fansen som Mourinho ikke mener setter nok pris på Romelu Lukaku. Og ingen forstår egentlig hvor dette kommer fra, eller hva Mourinho faktisk forventer av fansen. Antakelig er dette nok en verbal finte fra The Special One, men nøyaktig hvem han ønsker å finte vekk, og hva han vil oppnå, er verre å forstå.

Orden i kortstokken

Selv om det ikke ligger an til kalassifre på søndag, betyr ikke det at ikke blir en interessant kamp. Når Chelsea og Manchester United møtes har det en tendens til å skje noe, nesten uansett. En indikator på det er antallet kort dommeren må fiske opp av lomma når de to gigantene møtes.

Welcome Offer McGregor

Siden sesongen 2012/2013, har Chelsea og Manchester United spilt 14 oppgjør (inkludert FA- og Ligacup), og totalt har det blitt delt ut seks røde og hele 64 gule kort (da er ikke gule som er gitt til spillere som senere har blitt utvist tatt med). Det gir et snitt på 4,5 gule kort pr. kamp. Antall kort sier ikke nødvendigvis noe om kvaliteten på kampen, men for seere som setter pris på knallharde taklinger, en og annen albue, håndgemeng og annet tøys voksne fotballspillere finner på i kampens hete, så bør kampen innfri forventningene.

 

 

Tags:

Skrevet av: Vegard Sørholt

banner