Chelsea knuser Arsenal i spillerduellen

Rundens utvilsomme toppkamp er Chelsea sitt hjemmemøte med London-rivalen Arsenal.

Vinner fjorårets seriemester kampen vil de opparbeide seg en luke på hele seks poeng ned til konkurrenten etter kun fem serierunder. Med det kan Antonio Conte vinke farvel til Arsene Wenger som allerede ligger helt nede på ellevteplass med sitt lag. Vi har tatt en titt på det vi mener er klubbenes beste ellever for å se om det er rom for optimisme for Arsenal.

La oss først starte med å poengtere at dette er de spillerne vi i Toppkamp mener er best. Enkelte vil nok være uenige i vårt valg, men vi står likevel inne for at dette er de elleve vi ville tatt ut om begge lag hadde sin fulle tropp til disposisjon.

Det andre vi vil poengtere er at vi har valgt å sette opp vårt lag i en 4-3-3-formasjon. Begge lag har en tendens til å rotere på sin formasjon, men spesielt Chelsea er mest kjent for å foretrekke en 3-5-1-variant. Likevel, vi i Toppkamp er mer tradisjonelle i vår formasjonsvalg. Derfor blir det 4-3-3.

La oss gå i gang!

Keeper:

Courtois v Cech

For et par år siden kunne dette vært en spennende duell, men per i dag er det klasseforskjell. Courtois har i løpet av få år gått fra å være et megatalent til å bli en stjernekeeper. På de samme årene har Petr Cech gått fra å være en stjernekeeper til å bli en målvakt som har sine beste dager bak seg.

Klar 1-0-ledelse til Chelsea.

En Courtois i svevet sørger for 1-0-ledelse til Chelsea

 

Høyreback:

Azpilicueta v Bellerin

Helspansk duell på høyrebacken. På sitt beste er begge to fantastisk spillere. Azpilicueta kom til Chelsea fra Marseille for fem år siden. Siden den tid har han etablert seg som en av de desidert mest stabile forsvarsspillerne i Premier League. Denne sesongen har spanjolen alt bidratt med to målgivende pasninger. Bellerin har spilt i Arsenal siden 2011. Unggutten ble da snappet opp fra den spanske storklubben Barcelona. For to sesonger siden var Arsenal sin back en åpenbaring for Arsene Wenger, men unggutten maktet ikke å følge opp prestasjonene i samme grad forrige sesong. Har spilt alle kampene i Premier League så langt, men ikke notert seg for målpoeng.

Chelsea vinner også denne duellen og øker sin ledelse til 2-0.

Høyre midtstopper:

Rüdiger v Koscielny

Franske Koscielny har de siste sesongene vært en bauta i et tidvis ustabilt Arsenal-lag. Midtstopperen har vært knallgod bakerst for Wenger, og er nok en av de viktigste spillerne for manageren. Her møter han konkurranse fra en nykommer i Premier League, Antonio Rüdiger. Tyskeren kom til Chelsea fra Roma før sesongen. Rüdiger har vist at han har talent, men sammenlignet med Koscielny blir han en guttunge ved siden av en mann.

Arsenal vinner sin første duell. 2-1 til Chelsea.

Venstre midstopper:

Luiz v Mustafi

Brasilianske Luiz ble tidvis latterliggjort forrige gang han spilte i Premier League, men etter at stopperen kom tilbake til «brua» har han blitt en nøkkelspiller i Antonio Contes gullag. Stabil og trygg defensiv samt livsfarlig fremover. Dobbeltgjengeren til Sideshow Bob fra the Simpsons er ikke lenger en vits. I denne duellen møter han Mustafi fra Arsenal. Etter overgangen fra Valencia har midtstopperen slitt med å ta overgangen til engelsk fotball. Hadde han møtt Luiz-utgaven fra hans forrige periode i Premier League kunne Mustafi hatt en sjanse, men det har han ikke nå.

3-1 til Chelsea.

Venstreback:

Alonso v Kolasinac

Rekk opp handa om du trodde Alonso skulle bli den mest toneangivende forsvarsspilleren i Premier League da han ble kjøpt fra Fiorentina før forrige sesong! Ingen hender i været? Ikke her heller. Denne overgangen må sies å være en av de mest overraskende i nyere tid. Alonso har tatt engelsk fotball med storm. I denne duellen møter han Kolasinac som kom på gratisovergang fra Schalke 04 før denne sesongen. Serberen har vist prov på at han kan bli en kjempesignering for the Gunners, men dessverre møter han i denne duellen verst tenkelig motstander. Kolasinac er bra, Alonso er bedre.

4-1 til De blå fra London.

Høyre indreløper:

Hazard v Ramsey

Nok en duell som er veldig tung på den ene siden. Den ene spilleren er blant de absolutt beste spillerne i Premier Leauge, og verden for øvrig. Den andre er Aaron Ramsey. Sistnevnte ble lenge sett på som et kjempetalent, men skader har ødelagt for utviklingen hans. Eden Hazard er en magisk spiller. Han har tekniske ferdigheter til å åpne det mest kompakte forsvar. Enten med et vanvittigskudd, lekne dragninger eller en genial stikker.

Enveiskjøring og 5-1 til Chelsea.

Eden Hazard vinner enkelt sin duell

Sentral midtbane:

Kante v Xhaka

Dette begynner å bli stygt for Arsenal. Det er tydelig at det ikke var tilfeldig at rubelklubben vant serien forrige sesong mens the Gunners måtte nøye seg med femteplassen. Kan Xhaka sørge for at Arsenal får redusert Chelsea sin ledelse noe? Svaret er nei. Xhaka overbeviste ikke i forrige utgave av Premier League. Han startet riktig nok denne sesongen med to målgivende pasninger, men det holder ikke til å ta innersvingen på Kante. Franskmannen har i to sesonger på rad vært en av de, om ikke den, mest dominerende midtbanespillerne i Premier League.

Nedsablingen fortsetter. 6-1 til Chelsea nå.

Venstre indreløper:

Bakayoko v Özil

Greit, vi innrømmer at denne er litt tynn. Bakayoko trives nok bedre i en defensiv midtbanerolle, men vi måtte ta noen grep for at dette ikke skulle bli for ydmykende for Arsenal. Franskmannen er nykommer i Premier League og møter i denne duellen den spilleren som har skapt flest sjanser i Premier League de siste sesongene. Det sier seg selv hvor denne duellen ender.

Özil finter Bakayoko på rumpa og sørger for redusering for Arsenal. Chelsea leder nå 6-2.

Özil reduserer for Arsenal

Høyrekant:

Pedro v Welbeck

For oss er dette en av de jevneste duellene. Begge spillere svinger veldig i prestasjonene og kan gå fra det geniale til det horrible opptil flere ganger i løpet av en kamp. Mange trodde Pedro skulle bli alle backers største skrekk da han kom til Premier League fra Barcelona, men slik har det ikke blitt. Det var også store forhåpninger til Welbeck da som unggutt kom opp fra Manchester United sitt akademi. Heller ikke han har klart å leve opp til forventningene det var knyttet til ham. Begge to er greie spillere, men ikke mer. Vi mener likevel at Pedro besitter litt mer x-faktor. Derfor blir det spanjolen som vinner duellen.

Chelsea dundrer videre og leder nå 7-2.

 

Venstrekant:

Willian v Sanchez

Hadde dette vært en kåring av best sveis hadde Willians afro vunnet på walkover, men dessverre for brasilianeren er det fotballferdigheter som avgjør. Chelseas venstrekant er en eminent fotballspiller, men han må gi tapt for Alexis Sanchez fra Arsenal. Chileneren har vært enestående for the Gunners de siste årene. Vi har ikke oversikten over hvor mange kamper han har avgjort nærmest på egenhånd, men vi kan forsikre deg om at det ikke er få!

Nytt poeng til Arsenal sørger for at det står 7-3 til søndagens hjemmelag.

Spiss:

Morata v Lacazette

Nok en jevn duell. Begge spillere er målscorere av rang og nykommere i Premier League, men en av dem har imponert hakket mer i sesongåpningen. I Community Shield var det Lacazette som trakk det lengste strået i duellen mellom disse, men etter den kampen har det ikke vært mye tvil. Morata har taklet overgangen til Premier League enestående. Mange trodde Chelsea ville savne Diego Costa dypt denne sesongen, men nå er spansk-brasilianeren nesten glemt på «brua». Grunnen er Morata. Lacazette har vært inn og ut av Arsenal-laget så langt. Det er litt vanskelig å forstå, for oss ser han nemlig ut som Arsene Wenger sin beste spiss. Det holder likevel ikke mot Morata som har bevist en god del mer så langt denne sesongen.

Dermed ender det med utklassing av Arsenal. Chelsea vinner spillerduellen 8-3.

Morata vinner en jevn duell

 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner