Nå skal semifinaleplassene i Champions League-avgjøres!

Endelig er vi tilbake igjen med verdens kuleste turnering- Champions League.

I helgen var det klubbfotball, og selv om det var flere storkamper (som Manchester City-Manchester United, som vi kommer til litt senere), er det alltid ekstra godt å ha noe å glede seg til i midtuken. Slik ser oppsettet ut tirsdag og onsdag:

* Tirsdag:  Manchester City  – Liverpool (0-3), Roma – Barcelona (1-4).
* Onsdag: Real Madrid-Juventus (3-0), Bayern München-Sevilla (2-1).

I denne saken tar vi en forhåndstitt på tirsdagens kamper; City mot Liverpool, og Roma som møter Barcelona i Italia.

Manchester City – Liverpool

For en uke det har vært for Manchester City… Det startet forrige onsdag med å tap så det sang for Liverpool med sifrene 3-0. Laget spilte ikke en elendig kamp, men det var i et par tunge minutter i den første omgangen at alt gikk galt, og da rant det inn bakover. Med tre i sekken ser det tøft ut for City, men aldri si aldri med dette mannskapet. Likevel blåste de også bort noe som så ut som en trygg 2-0-ledelse mot Manchester United hjemme på lørdag. Med seier i den kampen hadde de sikret seriegullet, men i andre omgang slapp City inn tre strake og tapte storkampen på Etihad 2-3.

Se Betsafe sin boostede odds på Champions League denne helgen.

Med andre ord  har det vært uvant svak kost for det ellers så stabile og vanvittig gode laget fra Manchester.  Likevel, de er på veldig god vei til å vinne ligaen (det skal skje noe helt ekstremt om de ikke vinner Premier League denne sesongen) og de er fortsatt ikke ute av Champions League, selv om de ligger under 0-3. Vi husker hva som skjedde sist da lagene møttes på Etihad – City vant hele 5-0 og maltrakterte Liverpool… To tap på rad for City har ikke skjedd på år og dag, og tre tap på rad, om de taper i kveld?! Pep Guardiola vil nok uansett sitte trygt, men spanjolen vil neppe selv være fornøyd med innsatsen den siste uken.

Liverpool på sin side har hatt en mindre dramatisk helg med et kjedelig 0-0-resultat mot Everton i et Merseyside-derby med få nøkkelspillere i aksjon. Alt handler om Champions League-avansement for Jürgen Klopps menn nå, og det er han fullstendig klar over. Han uttalte følgende etter kampen:

– I like that the boys really did it (played smart) in a smart way and they didn’t get involved in any fights.

 

Sadio Mané fant ikke veien til nettmaskene mot Everton, men enda viktigere var det at han ikke ble skadet i oppgjøret mot rivalen.

Med andre ord – ingen skader på noen av spillerne før den virkelige nøkkelkampen tirsdag. Dette er kanskje den viktigste kampen til Liverpool siden Champions League-finalen i 2006-07, da de tapte for Milan. De er så nære å ta seg videre til semifinale i Champions League, men likevel så langt unna: Vi er kun halvveis, og det gjenstår 90 minutter på Etihad. Det kommer til å bli veldig tøft.

Klopp har nå vunnet syv av 13 kamper mot Guardiola, og ingen annen trener er i nærheten av den statistikken. Når det kommer til kveldens kamp kan vi nok forvente mange mål. City må score, og det har vært i snitt 3.8 mål per kamp mellom lagene på Etihad de siste årene. Det er et godt utgangspunkt for den nøytrale.

Sjekk ut hvilken odds Betsson har økt til kveldens kamper.

Tar Liverpool seg videre til semifinalen, er det for første gang siden 2007/08. Skal de ha håp om å klare det må de se opp for Sergio Agüero, som er frisk igjen og har scoret 30 mål på 38 kamper i alle konkurranser denne sesongen. For Liverpool sin del er det fortsatt ikke klart om Mohamed Salat helt fit-for-fight, etter at han måtte gå av sist mot City. Egypteren spilte ikke i helgen, men her må vi se opp for Sadio Mané. Den hurtige vingen har to mål på sine tre siste kamper, scoret i første kamp og har nå scoret 7 mål på 9 Champions League-kamper. Senegaleseren kan med sin enorme fart bli en gedigen kontringstrussel for et City-lag som må kaste mange menn i angrep for å ta igjen Liverpools ledelse fra første oppgjør.

Roma – Barcelona

Man bør passe seg for å påstå at dette oppgjøret helt er avgjort, for det er det ikke, men mye skal likevel gå Roma sin vei for at det skal bli spenning i dette oppgjøret. Barcelona hadde god kontroll mot Roma, men var i trøbbel da Edin Dzeko kriget inn 1-3 med drøye kvarteret igjen av oppgjøret. Hadde resultatet stått seg ville absolutt Roma hatt brukbare kort på hånden med tanke på avansement, men Barca skrudde opp tempoet et lite hakk og satte inn 4-1. Det gjør at utgangspunktet til Roma nå er svært, svært tøft. Å slå Barcelona 3-0 på Stadio Olimpico? Tvilsomt, men ikke helt umulig. Samtidig er det vanskelig å se for seg at italinerene skal klare å holde nullen hjemme mot Barca. Med andre ord – det skal et mirakel til i Roma om italienerne tar seg videre.

Barcelona opprettholdt den gode formen i helgen med en 3-1-seier over Leganes. Ikke overraskende var det Lionel Messi som styrte skuta for Barca. Han scoret alle tre målene for Ernesto Valverdes mannskap, som nå går inn i returoppgjøret med tonnevis av selvtillit. Barca har, i likehet med Liverpool, ikke tapt i CL denne sesongen. Faktisk har katalanerne scoret i alle kamper bortsett fra to så langt. Vi håper på mål, mål og mål i kampen på Stadio Olimpico. Stillingen er 10-2 i favør Barcelona på de to siste kampene de har spilt mot hverandre.

Som alltid er Lionel Messi mannen man se opp for. Han har scoret tre mål på de siste to kampene mot Roma. I tillegg står han med seks mål i CL, og har 38 totalt denne sesongen. Elleville tall for den magiske argentineren.

Messi har vært i fantastisk form denne sesongen.

Roma slet også tungt i helgen og tapte overraskende 0-2 hjemme for Fiorentina. Det betyr to strake tap for hovedstadslaget, og de har ikke vunnet siden 18.mars, men de har likevel ikke tapt hjemme i Champions League denne sesongen, og har vunnet de siste tre kampene hjemme i turneringen.

Likevel, favoritten er og blir Barcelona. Messi, Suarez og co har ikke tapt på ti kamper i Champions League, og har et lekkert utgangspunkt. Dette må jo bare gå veien for katalanerne?

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner