Champions League: Ryker Conte ved tap?

Onsdag kveld får vi de to siste åttedelsfinalene i Champions League, og gårsdagen viste at det lønner seg å høre på våre spådommer. Spilleren vi meldte at folket skulle se opp for, Yassim Ben Yedder, kom inn, scoret to på rekordkort tid og sendte Sevilla videre mot et svært tamt Manchester United på Old Trafford. Det gjorde at Sevilla, etter 0-0 hjemme, vant 2-1 sammenlagt og skal spille kvartfinale.

I tillegg viste Roma styrke på Stadio Olimpico. De skapte ikke all verden i den første omgangen mot et Shakthar Donetsk-lag som forsvarte seg bra, hadde flest cornere og mest ballinnehav. Roma scoret tidlig i den andre omgangen ved Edin Dzeko, og red inn en 1-0-seier. 2-2 sammenlagt gjorde at italienerne tok seg videre på bortemålsregelen.

Onsdag 20.45 har vi to spennende oppgjør – ett som allerede er avgjort i Besiktas-Bayern München, og et som lever i beste velgående i storoppgjøret Barcelona-Chelsea. Bayern knuste Besiktas hjemme i München og ga seg ikke før det sto 5-0 på måltavlta. Chelsea og Barcelona scoret en gang hver i London, som sørget for at det er katalanerne som har best utgangspunkt før returoppgjøret på Camp Nou.

Besiktas – Bayern München (0-5 sammenlagt)

Faktisk en litt merkelig førstekamp i München. Besiktas var fullt på høyde med Bayern og skapte flere sjanser før Domagoj Vida fikk rødt kort. Men det rant ikke inn bakover før i det 43. minutt, og derfra og ut var det tungt for hjemmelaget. Bayern ga seg ikke før de hadde scoret fem. Robert Lewandowski scoret “som vanlig” to, Thomas Müller gjorde det samme, og Kingsley Coman scoret det siste for Bayern. Det gjør at utgangspunktet til Besiktas ser umåtelig tøft ut, selv om de spiller hjemme i heksegryten i Tyrkia.

Nevnte Coman spiller ikke her, ei heller Manuel Neuer. Som tidligere nevnt har han vært ute i mange måneder, og er ikke frisk med det første heller. For hjemmelaget mister de en viktig brikke i Pepe, den tidligere Real-stopperen. En som er med, og som kan skape litt liv og spenning i kampen, er Besiktas-spiss Anderson Talisca. Han har scoret to mål på de siste tre kampene etter tapet for Bayern for tre uker siden.

Se opp for: Robert Lewandowski. Har scoret 16 mål på de siste 16 Champions League-kampene, rimelig ellevilt. I den gjeveste klubbturneringen i verden. Bayern har vunnet de fem siste CL-kampene og har scoret minst to mål i hver av disse. Har faktisk målforskjellen 17-1 på disse fem kampene, og i tillegg har de scoret 28 (!) mål på de siste seks åttedelskampene.

Vi prøver oss på en helfrekkis – at en av spillerne scorer hat-trick i dag. Ser flere potensielle kandidater til å gjøre nettopp det. Frank Ribery, i tillegg til nevnte Müller, Lewandowski og Talisca, kan fort score tre i oppgjøret. Det er ingen tvil om at Lewandowski er kapabel til det i kveld mot et Besiktas som må ta igjen fem scoringer. Hattrick i kampen til hele 7 i odds er spillbart. Trykk på banneren under for å se spill!

Barcelona – Chelsea (1-1 sammenlagt)

Denne kampen kommer til å bli vanvittig spennende, og det er nydelig når det er to av verdens beste lag som møtes til dyst på Camp Nou 20.45 onsdag. Dette er 12. gangen lagene møtes i en europeisk turnering. Sist gang var for seks år siden, da de vant Champions League på straffer over Bayern München.

Den første kampen på Stamford Bridge var velspilt og jevn. Willian sendte Chelsea opp i føringen etter 62 minutter, men det må være lov å si at Barcelona utlignet fortjent da Lionel Messi utlignet til 1-1 og fastsatte sluttresultatet kvarteret før slutt.

Dagens hjemmelag, Barcelona, har spilt hele fem kamper de siste tre ukene. Tre seirer og en uavgjort er faktum – uavgjortresultatet kom borte mot Las Palmas 1.mars, ikke en kamp for historiebøkene akkurat. Likevel – etter 2-0-seieren borte mot Malaga på lørdag, har de nå åtte poeng ned til Atletico Madrid med ti serierunder igjen. Det skal gå fryktelig galt om ikke La Liga-trofeet ender hos katalanerne, som ikke har tapt en eneste gang denne sesongen!

Det brenner godt under føttene til Antonio Conte for tiden. Får han sparken om de taper i dag? Selv om få forventer noe særlig av Chelsea i dag, på Camp Nou, er ikke 5.plass i ligaen og åttendelsfinale i CL godt nok for en klubb som Chelsea. Chelsea er fire poeng bak Liverpool, som innehar den viktige 4.plassen for gruppespillsplass i Champions League. Etter 1-1 mot Barca, tapte Chelsea to strake ligakamper mot Manchester United og Manchester City, to fortjente tap sådan. Fikk likevel en sårt trengt opptur senest i helgen mot Alexander Sørloths Crystal Palace, men med åtte runder igjen ligger de på nevnte 5.plass, som knapt holder til Europa League-gruppespill.

Vi har en rimelig trygg følelse på at Barcelona blir for sterke for Chelsea her og at Conte havner i unåde hos klubbeier Roman Abramovich. Om han får muligheten til å hente igjen Liverpools fire poengs ledelse, gjenstår å se. Vi føler oss trygge på at Barcelona vinner uten å slippe inn, som blir dagens tips. Dette gir en odds på 2.55 hos Betsson. Trykk på banneren under for å se spill!

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner