Leder Mourinho United til Champions League-suksess?

Lukaku Champions League

Onsdag 20.45 spilles de to siste Champions League-åttendelsfinalene i den første runden, før det blir en ukes pause. Så er det på’n igjen med returoppgjør i mars.

Vi har hatt mange bra oppgjør så langt i turneringen. Vi har sett PSG og Real Madrid virkelig by opp til dans på Santiago Bernabeu, vi har sett Liverpool høvle over stakkars FC Porto, vi har sett Manchester City smadre lille Basel og i teorien avgjøre åttedelsfinalen i Sveits, og vi har sett en mesterlig opphenting fra Tottenham borte mot Juventus på Juventus Stadium.

Hva kan vi da forvente oss av de to oppgjørene som spilles onsdag kveld – ukrainske Shakhtar Donetsk mot italienske AS Roma og spanske Sevilla mot engelske Manchester United? I denne saken tar vi en titt på de to oppgjørene og ser på formen, skadesituasjonen og banker også på med geniale oddsspill.

Shakhtar Donetsk – AS Roma

Ikke noe negativt mot disse lagene. Det er fryktelig sterkt å ta seg videre til åttendelsfinalen i Champions League, men dette er nok den svakeste åttedelsfinalen av de åtte kampene vi har.

Ukrainske Shakhtar hadde et kjempesterkt gruppespill, og slo ut serieleder i Italia, Napoli, etter at de slo italienerne hjemme i første kamp. Men det skal sies at Napoli røret mye på egenhånd – de vant bare to av seks kamper og klarte såvidt å kvalifisere seg videre til Europa League-sluttspillet. 2-1-seieren over Manchester City i siste kamp var sterk, og der viste de at de så absolutt er et lag å regne med mot god internasjonal motstand.

I hjemlig liga har det vært en to måneders pause (!) for klubben, så de har tatt til takke med å spille treningskamper mot varierende motstand. Skulle nok ønske at de kunne møte flere verdensklasselag enn Dinamo Zagreb, AIK og Jiangsu Suning, slik at de kunne matchet seg mot et lag på Romas nivå. De leder forøvrig ligaen med tre poeng på Dynamo Kiev etter 20 spilte kamper.

Roma er har tre seiere på rad i hjemlig liga. Det sender de opp på 3.plass i Serie A, men de er langt bak toppen – Napoli har 66 poeng og Juventus 65. Kvalifiserte seg da de vant en sterk gruppe foran Chelsea, Atletico Madrid og Qarabag. Maxime Gonalons, den franske midtbanegeneralen, er ute for onsdagens oppgjør med en skade. Gjør ikke all verden med deres dekning sentralt i banen, men Gonalons er en spiller som hever Roma.

Shakhtar er sterke hjemme, men de mangler en av de beste spillerne i Darijo Srna. Han er ute med suspensjon. Et Roma i form og et Shaktar i vinterpause. Vi mener det er verdt å spille ren B på Roma i dette oppgjøret. Oddsen ligger i skrivende stund på hele 3.05.

Spill på Roma-seier til 3.05 ved å klikke her!

Roma Champions League

Federico Fazio, Diego Perotti, Kevin Strootmann og Edin Dzeko etter hatkampen mot Lazio mot slutten av 2017. Har de grunn til å feire i kveld?

Sevilla – Manchester United

Sevilla med to strake seirer i La Liga, men ligger likevel ikke bedre plassert enn 5.plass, bare plassen bak Real Madrid. Også spanjolene var i ikke fult så lukrativ CL-gruppe med Liverpool, Spartak Moskva og Maribor. De kom på 2.plass etter to seirer, tre uavgjorte og ett tap. De endte dermed på 9 poeng, som er tre bak Liverpool og tre foran Spartak Moskva. Altså, mer enn godt nok for videre spill.

Endelig er Manchester United tilbake i et Champions League-sluttspill, for første gang siden 2013/14-sesongen. Da røk de ut mot Bayern München i kvartfinalen etter 2-4 sammenlagt. Sist sesong vant de Europa League, men tapte supercupfinalen mot Real Madrid. Nå er de i åttendelsfinale i CL etter at de vant gruppen sin med CSKA Moskva, Benfica og Basel. Har i hjemlig liga vaklet litt, og med to tap på de tre siste Premier League-kampene har de gjort at Chelsea, Liverpool og Tottenham har hentet innpå forspranget United lenge hadde på de tre klubbene.

Skadelisten til United er lang. Ikke lang, men altfor lang. De mangler garantert: Zlatan Ibrahimovic, Marouane Fellaini, Marcos Rojo og Phil Jones. De mangler muligens Antonio Valencia, Daley Blind, Marcus Rashford, Paul Pogba og Ander Herrera. Det er flere nøkkelspillere som muligens mister den svært viktige bortekampen mot Sevilla. Viktig å påpeke at Sevilla mangler deres argentinske magiker Ever Banega, men det er ikke like stort tap som så mange United-spillere som sliter med skade.

Tror faktisk United kan få det noe tøft borte i heksegryten på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Spanjolene har faktisk bare tapt én kamp siden sesongstart, en ellevill 3-5-kamp mot Real Betis. Ellers slått Atletico Madrid og spilt uavgjort mot Liverpool. Tapte heller ikke hjemme i CL-gruppespillet, så her tror vi United kommer til å få det tungt. Kan være greit å se an skadesituasjonen til gjestene fra Manchester, og se hvem som eventuelt blir skadefrie og klare til oppgjøret onsdag 20.45. United har også tapt to strake bortekamper i serien, så ikke en kjempeform borte fra Old Trafford, Jose Mourinhos menn.

Vi mener United kommer til å sløse med sjansene anført av beistet på topp, Romelu Lukaku, men klarer likevel å klamre seg til en lite imponerende U. 

Klikk her for odds på Sevilla - United

Blir det slike bilder fra Spania i kveld?

 

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner