Champions League – Nå braker det løs!

Real Madrid Champions League

Etter en velfortjent sommerferie og spennende kvalik er gruppene trukket og lagene klare til dyst. Mine damer og herrer, Champions League er tilbake!

På tirsdag spilles de første kampene, og vi i Toppkamp har sett nærmere på såkalte ”langspill” man kan satse ukelønna eller siste rest av skattepengene på. Langspill er spill på eksempelvis vinner av en turnering, plassering på tabellen, toppscorer og så videre. Vi har fokusert på mulige vinnere og plasseringer i gruppe, og trekker fram de spill vi synes ser mest spennende ut.

Alle odds er hentet fra Betsafe.

Vinner

Real Madrid – 5.00 i odds

Laget fra den spanske hovedstaden er ikke til å komme utenom når det skal kjempes om Champions League-trofeet. Hele tolv ganger har de helhvite Madridistas hevet pokalen over hodet, tre av de på de siste fire sesongene. Det er med andre ord ikke merkelig at Real Madrid er favoritter til å vinne denne sesongen også. Gjør de det har de vunnet tre på rad, slik de selv gjorde på midten av 50-tallet og Ajax og Bayern München klarte etter hverandre på 70-tallet.

Real har et lag som ikke står tilbake for noen, og har mannen som kanskje er vår tids aller beste fotballspiller i stallen; Cristiano Ronaldo. Portugiseren er den mestscorende spiller i Champions League, med 105 mål på 140 kamper. Lite tyder på at han kommer til å stoppe der, og han vil nok bøtte inn mål for Real Madrid også denne sesongen. Ronaldos mange scoringer vil utvilsomt ta Madrid-klubben langt, og kanskje hele veien til trofeet.

Det er utrolig mange gode lag i Champions League, men om du vil ha størst sannsynlighet til å få fortjeneste på pengene dine er Real Madrid det mest fornuftige spillet.

Champions League

Champions League 2017 - 2018

12.09.2017 | 20:45

Event is not available

Bet on upcoming events
Hvem vinner Champions League? Velg din vinner!

Plasseringer gruppespill

Gruppe A

Basel
Benfica
CSKA Moskva
Manchester United

2.plass: Basel – 4.70 i odds

De sveitsiske mesterne har vist å ha bra tak på engelske lag, blant de Manchester United. Da de to var i samme gruppe i Champions League 2011/12 vant Basel 2-1 i Sveits og hold United til 3-3 på Old Trafford. Styrkeforskjellen mellom de to lagene er nok en smule rokket ved i favør United før denne runden, men vi har god tro på at Basel kan overraske alle tre lagene i denne gruppen. Med litt flaks kan de karre seg til avansement, i så fall en 2.plass bak United.

Gruppe B

Paris Saint-Germain
Bayern München
Celtic
Anderlecht

3.plass: Celtic – 1.85 i odds

Rosenborgs overmenn i kvaliken trakk en vanskelig gruppe og skal opp mot to av turneringens beste lag, samt Anderlecht. Skottene kommer til å få det tøft mot både PSG og Bayern München, men Anderlecht bør de ha gode muligheter til å hamle opp med. Celtic og Anderlecht har til gode å møte hverandre og står i grunn med ganske likt utgangspunkt i denne gruppa. De skal kjempe om 3.plass og spill i Europa League. Den plassen tror vi Celtic tar, da de viser bra form i hjemlig liga. Anderlecht har fått en tråere start på den nye sesongen, og solgte i tillegg Youri Tielemans til Monaco i sommer. Den unge belgieren leverte 12 scoringer og 7 assist i ligaen i fjor, og var en offensiv drivkraft Anderlecht vil savne.

Gruppe C

Atletico Madrid
Chelsea
Qarabag FK
Roma

3.plass: Roma – 1.55 i odds

Tøff gruppe for Roma som kommer inn i Champions League etter en solid 2.plass i Seria A forrige sesong. Solgte unna Mohamed Salah, Antonio Rüdiger og Leandro Paredes i løpet av sommeren og stiller etter alle solemerker et noe svekket lag denne sesongen. I tillegg la mangeårig kaptein og klubblegende Francesco Totti støvlene på hylla. Til tross for sine 40 år var han fortsatt en viktig bidragsyter for Roma forrige sesong og vil bli savnet. Vanskelig gruppe å spå, bortsett fra en 4.plass til Qarabag, men vi tror Atletico Madrid og Chelsea tar seg videre på bekostning av Roma.

Gruppe D

Sporting CP
Barcelona
Juventus
Olympiakos

1.plass: Barcelona – 1.85 i odds

Barcelona gjorde i manges øyne et helt forferdelig overgangsvindu denne sommeren. Mye på grunn av at de ikke klarte få kloa i Philippe Coutinho, som skulle være Neymars arvtaker i angrepsrekka med Messi og Suarez. I tillegg valgte de å bruke store summer på å hente Paulinho fra kinesisk fotball, en spiller mange mener ikke passer inn i måten Barcelona ønsker å spille fotball på. De fikk dog tak i Ousmane Dembéle, og han er en god fotballspiller.

Gruppas tøffeste nøtt for Barca er fjorårets tapende finalist, Juventus. Faktisk røk Barcelona ut i kvartfinalen i Champions League forrige sesong mot nettopp Juventus. Til tross for det tror vi Barcelona stikker av med 1.plassen i gruppe D, med Juventus halsende like bak. Selv om Neymar endelig fant veien til Paris har de fortsatt målmaskiner i Messi og Suarez.

Champions League

Group D

12.09.2017 | 20:45

Event is not available

Bet on upcoming events
Vinner Barcelona gruppen? Velg din vinner!

Gruppe E

Sevilla
Liverpool
Maribor
Spartak Moskva

2.plass: Sevilla – 2.80 i odds

Liverpool gjør comeback i turneringen de har vunnet fem ganger, og vi tror Klopps menn kommer til å ta dette på såpass alvor at de feier gjennom gruppespillet. Sevilla beste lag i gruppa sammen med Liverpool, og det er ikke mye spenning i hvilke to lag som går videre fra denne. Liverpool har mye å revansjere når de først er tilbake i det gode selskap, og de har nok litt ekstra lyst til å slå Sevilla etter tapet i Europa League-finalen i 2016. Opp mot 3 i odds på en 2.plass til Sevilla er pent slik denne gruppen ser ut.

Gruppe F

Napoli
Manchester City
Shakhtar Donetsk
Feyenoord

1.plass: Manchester City – 1.60 i odds

De lyseblå fra Manchester har aldri fått det helt til i Champions League. Mye på grunn av at de nærmest har vært fast inventar i ”Dødens gruppe” de siste årene, med Real Madrid, Borussia Dortmund og Ajax som verstingen i 2012/13. Gruppen denne sesongen ser langt mer overkommelig ut for Manchester City, i tillegg har Pep Guardiola fått en sesong på seg til å sette sitt preg på laget. Napoli kan by på problemer, men vi tror det endelig blir sving på sakene i Europa for Manchester City og at de vinner sin gruppe.

Champions League

Group F

12.09.2017 | 20:45

Event is not available

Bet on upcoming events
Vinner Manchester City sin gruppe? Velg din vinner!

Gruppe G

RB Leipzig
Monaco
Porto
Besiktas

1.plass: RB Leipzig – 3.25 i odds

Gruppe G er uten de helt store lagene, selv om Porto og Monaco har møtt hverandre i en Champions League-finale på 2000-tallet. RB Leipzig hadde kontroll på Bayern München langt inn i Bundesliga-sesongen forrige sesong, men havnet til slutt på en 2.plass. Leipzig har klart å holde på sine beste spillere, hvilket er positivt. Monaco tok Frankrike og Champions League med storm forrige sesong, men har måttet selge de største stjernene sine i løpet av sommeren. Benjamin Mendy, Bernardo Silva, Tiemoué Bakayoko og Kylian MBappé har alle forlatt fyrstedømmet for store summer. Ved første øyekast ser det ut til at Monaco har brukt pengene klokt, men laget er ikke like bra som forrige sesong.

Porto er et bra lag, men i gruppe G frister det langt mer å gå for en liten frekkas der RB Leipzig debuterer i Champions League med brask og bram og tar 1.plassen.

Champions League

Group G

12.09.2017 | 20:45

Event is not available

Bet on upcoming events
Kan RB Leipzig fortsette å sjokkere? Velg din vinner!

Gruppe H

Tottenham
APOEL Nicosia
Real Madrid
Borussia Dortmund

4.plass: Tottenham – 70.00 i odds

Det villeste tipset i denne artikkelen har vi spart helt til slutt. Tottenham har havnet i en meget tøff gruppe, og både Real Madrid og Dortmund ser ut som bedre fotballag enn Spurs. APOEL Nicosia er et langt dårligere lag, men lag fra Kypros har de siste sesongene vist at de kan være tøffe å slå. Tottenham skal spille hjemmekampene sine på Wembley denne sesongen, og historien forteller om at Tottenham har trøbbel der. Real Madrid og Dortmund er våre favoritter til avansement i denne gruppa, og selv om Tottenham helt sikkert karrer seg til 3.plass er det morsomt å prøve seg på et langskudd her.

Nå er det bare å glede seg til en høst spekket av midtukekamper og toppkamper på løpende bånd!

 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner