Bunndramaet i PL: Disse klubbene rykker ned

  • Home
  • Fotball
  • Bunndramaet i PL: Disse klubbene rykker ned

Vi har en nervepirrende sesongavslutning foran oss i nedrykksstriden i Premier League. Hvem må til slutt ta den tunge veien ned?

Med både seriemester og topp fire så godt som avgjort er det på tide å rette fokuset nedover på tabellen, hvor en rekke klubber fortsatt står i fare for å rykke ned. Med bare litt over en måned igjen av sesongen ser vi nærmere på de involverte lagene og deres gjenværende kamper for å finne ut hvilke lag som må ta den tunge veien ned til Championship.

PS: i denne oversikten tar vi ikke med Newcastle (38), Bournemouth (38) og Watford (37), da vi anser at de med sin poengsum allerede er trygge.

Bunnlagenes kampprogram og antatte poengfangst:

13.plass: Brighton, 35 poeng

Crystal Palace (B) – Uavgjort
Tottenham (H) – Tap
Burnley (B) – Uavgjort
Man Utd (H) – Tap
Man City (B) – Tap
Liverpool (B) – Tap

Et vanligvis hjemmesterkt Brighton har nå kun tatt ett poeng på sine to siste hjemmekamper, hvor særlig den siste kampen mot Huddersfield burde gitt seier. Med syv poeng ned til streken har Brighton en grei sjanse til å overleve, men med et særdeles tøft kampprogram igjen kan man enda ikke føle seg helt trygg på sørkysten. Er ikke plassen berget før mai kan det bli en meget svett innspurt for måkene.
Antatt poengfangst: 2

 

Til tross for tidvis heftig hoftefeste-føring har Glenn Murry vært viktig for Brighton denne sesongen.

 

14.plass: West Ham, 34 poeng

Stoke (H) – Uavgjort
Arsenal (B) – Tap
Man City (H) – Tap
Leicester (B) – Uavgjort
Man Utd (H) – Tap
Everton (H) – Uavgjort

Etter tre strake tap har West Ham og Moyes hevet seg med 3-0 seier mot Southampton og et sterkt poeng borte mot Chelsea sist runde. De har nå en seks poengs luke ned til streken, en luke som kan komme godt med når det venter kamper mot tre av topplagene. Med fire hjemmekamper igjen på de seks siste skal det være mulig for Hammers å plukke nok poeng til å holde seg, hvor særlig møtet med Stoke til helgen blir en nøkkelkamp.
Antatt poengfangst: 3

 

Trykk på banneret for å se masse kamper med økt odds!

 

15.plass: Swansea, 32 poeng

Everton (H) – Tap
Man City (B) – Tap
Chelsea (H) – Tap
Bournemouth (B) – Seier
Southampton (H) – Seier
Stoke (H) – Tap

Swansea er det eneste laget i bunnen som har fått et merkbart løft av å bytte trener; etter 18 kamper med Paul Clement lå Swansea sist på tabellen med kun tre seire og 12 poeng, mens etter 12 kamper under Carlos Carvahal har svanene vunnet fem og tatt 20 poeng! De har blant annet slått både Liverpool og Arsenal, men til tross for sin gode form ligger de kun fire poeng over Southampton på nedrykksplass. Sesongen avsluttes med besøk fra nettopp Southampton og Stoke, to kamper som kan vise seg å bli helt avgjørende i nedrykksstriden.
Antatt poengfangst: 6

16.plass: Huddersfield, 32 poeng

Watford (H) – Seier
Chelsea (B) – Tap
Everton (H) – Tap
Man City (B) – Tap
Arsenal (H) – Uavgjort

Huddersfield fikk en positiv start på sin aller første PL-sesong med seks seire på de første 18 kampene, noe som gjorde at klubben lå oppe på 11. plass. De har fått det betydelig tyngre i 2018, hvor de blant annet har tapt fire av åtte kamper mot lag på nedre halvdel av tabellen. Dette er livsviktige poeng de har rotet bort som kan koste dem dyrt når regnskapet gjøres opp om en drøy måned. Tøffe motstandere venter i avslutningen, men det kan hjelpe på at de potensielt ikke vil ha så mye å spille for på det tidspunktet. Vi tror hjemmekampen mot Arsenal i siste runde vil bli helt avgjørende!
Antatt poengfangst: 4

 

Blir det tommel opp eller tommel ned for Wagner ved sesongslutt?

 

17.plass: Crystal Palace, 31 poeng

Brighton (H) – Uavgjort
Watford (B) – Tap
Leicester (H) – Seier
Stoke (B) – Tap
West Bromwich (H) – Seier

Etter en horribel start med Frank de Boer fikk Crystal Palace et løft sist høst med Roy Hodgson (fem seire på 16 kamper), men med fem tap på de siste syv kampene har de ikke klart å få noe pusterom i bunnstriden. Palace har likevel alt i egne hender i innspurten, og det fins flere kamper med gode muligheter for tre poeng. Lag som Watford og Leicester kan ha lite å spille for, og et allerede nedrykksklart West Brom er kanskje drømmemotstander å ha på siste dag om det fortsatt kjempes for å overleve.
Antatt poengfangst: 7

18.plass: Southampton, 28 poeng

Chelsea (H) – Tap
Leicester (B)  – Uavgjort
Bournemouth (H) – Seier
Everton (B) – Uavgjort
Swansea (B) – Tap
Man City (H) – Tap

Southampton vil være det travleste laget i innspurten, med seks seriekamper og en semifinale i FA-cupen igjen å spille. Mark Hughes har blitt hentet inn i et siste desperat forsøk på å overleve, men det har enda ikke blitt noe poeng på waliserens to første kamper som sjef. 2018 har gitt kun én seier på elleve seriekamper, og flere tøffe matcher gjenstår. Oppgjørene mot sørkystnabo Bournemouth og nedrykksrival Swansea er kamper som må vinnes hvis det skal være noe som helst håp om PL-spill også neste sesong, men vi tror det kan bli for tøft for Southampton.
Antatt poengfangst: 5

19.plass: Stoke, 27 poeng

West Ham (B) – Uavgjort
Burnley (H) – Uavgjort
Liverpool (B) – Tap
Crystal Palace (H) – Seier
Swansea (B) – Seier

Til tross for at Stoke kvittet seg med Mark Hughes så tidlig som første uken i januar har det ikke blitt noen særlig suksess med nyansettelsen Paul Lambert. Med skotten ved roret har det kun blitt én seier på elleve kamper, og siden februar har de befunnet seg på nedrykksplass. Til tross for den siste tidens svake resultater har Stoke et av de «lettere» kampprogrammene i bunnstriden. Med avgjørende 6-poengskamper mot både West Ham, Crystal Palace og Swansea kan Stoke finne på å klatre opp på trygg plass. Tar vi med at Liverpool er midt mellom to semifinalekamper i CL er det også et lite håp om å kunne gjøre en skrell på Anfield, men vi tror det blir vanskelig etter som det er en bane hvor Stoke ikke har for vane å plukke med seg poeng.
Antatt poengfangst: 8

20.plass: West Bromwich, 21 poeng

Man Utd (B) – Tap
Liverpool (H) – Tap
Newcastle (B) – Tap
Tottenham (H) – Tap
Crystal Palace (B) – Tap

Det har vært en marerittsesong for West Brom, og med kun én seier på tolv seriekamper i 2018 trengs det nå et mirakel av bibelske proporsjoner for at laget skal berge seg. Det er hele ti poeng opp til trygg plass, og tre av lagets fem gjenstående kamper er mot lag blant topp fire. Med bare ære igjen å spille for vil det være imponerende nok om West Brom unngår jumboplassen.
Antatt poengfangst: 0

Alan Pardew sendte West Brom-skuta rett til bunns. Vi tror klubben får følge med Premier League-veteranene Southampton og Stoke.

Med antatt poengfangst på de siste rundene får vi følgende nedre halvdel etter 38 kamper:

13.plass Swansea, 38 poeng
14.plass Crystal Palace, 38 poeng
15.plass Brighton, 37 poeng
16.plass Huddersfield, 36 poeng
17.plass West Ham, 36 poeng
18.plass Stoke, 35 poeng
19.plass Southampton, 33 poeng
20.plass West Brom, 21 poeng

Til tross for en sterk sluttspurt tror vi Stoke snubler på målstreken og må slå følge med Southampton og West Bromwich ned til Championship. Uansett hvordan det måtte gå har vi garantert mye neglebiting og drama å se fram til!

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner