Blir dette VMs råeste drakt?

Nigerias nye VM-drakt er blitt en klassiker – allerede før den offisielt er i salg.

Fem måneder før fotball-VM vinner Nigeria, også kalt Super Eagles, nye fans verden over. Ikke for deres ferdigheter eller blendende fotball, men for draktene de skal bruke.

«Den er helt utrolig og trolig vil den sørge for at vi alle blir Super Eagles i løpet av sommeren», skriver den engelske avisen Daily Mirror om drakten som har bergtatt fotballsupportere verden over.

«Et helt unikt utseende som kommer til å vekke oppsikt i VM. Et aldeles fremdragende utseende», skriver Footy Headlines – en nettside for nerder innen fotballutstyr.

«Nigeria har vel vunnet fotball-VM allerede?» spurte FourFourTwo-journalist Joe Brewin via Twitter like etter lanseringen, med et bilde av afrikanernes VM-drakt.

I sosiale medier er fotballfansen samstemte: Dette er den kuleste landslagsdrakten på lenge.

VM-drakten til Nigeria høster ros verden over.

VM-drakten til Nigeria høster ros verden over.

Historien bak designet

Det oppsiktsvekkende designet, stammer fra 90-tallet da Super Eagles sjarmerte en hel fotballverden. Med Jay-Jay Okocha, Sunday Oliseh og Finidi George på laget, knuste Nigeria Bulgaria i åpningskampen i VM 1994 og vant puljen foran Argentina og Bulgaria – førstnevnte var regjerende VM-finalist og sistnevnte kom til semifinalen i 94. Med blendende spill og unike drakter, sjarmerte Nigeria fotballverden.

Super Eagles var kun to minutter unna en sensasjonell kvartfinale, men Roberto Baggio sørget først for ekstraomganger med sin utligning like før slutt, før han avgjorde med 2-1 til Italias fordel i forlengingen i åttendelsfinalen. For Nigeria var det likevel et vellykket VM og landet dro tilbake til USA to år senere for å vinne OL-gull i Atlanta. 2018-laget vil derfor hylle 94-heltene med en 90-tallsinspirert drakt, som kommer til å nå høyt på mange draktkåringer i sommer.

Tags:
banner