Bendtner forlater RBK etter VM

Oddsetternes tabelltips Eliteserien 2018: Rosenborg tar gull

Nicklas Bendtner ble som en åpenbaring å regne da han smått sensasjonelt signerte for Rosenborg for temmelig nøyaktig ett år siden – i det mange trodde kun var mulig på Football Manager for noen år siden.

Det tok litt tid før stjernespilleren overbeviste publikum og eksperter, men utover sommeren så alle hvilken klassespiller Bendtner er, spesielt i norsk målestokk. Med en Bendtner i godt gammelt slag, tok det ikke lang tid før overgangsryktene skjøt fart – spesielt i vinter da Bordeaux og Beijing Guoan viftet med sjekkheftet. Men i VM-året 2018 ønsket ikke Nicklas Bendtner å ta noen som helst sjanser for å ødelegge muligheten til å komme til Russland med de danske drenger. Han har det rett og slett for godt i Trondheim og Rosenborg til å bli fristet bort av store penger på nåværende tidspunkt. Men han er i norsk fotball på lånt tid. Det beviser Alexander Søderlunds overgang til Lerkendal, mener NordicBets fotballekspert Joacim Jonsson.

– Søderlund er ikke hentet for å spille samme med Bendtner, det har både Søderlund og Ingebrigtsen allerede vært klare på at i såfall er i unntakstilfeller. Jeg er rimelig sikker på at han er hentet for å erstatte dansken, som forsvinner til sommeren, sier Jonsson til Toppkamp.

Avgjør serien tidlig

Med Bendtner, Søderlund, Adegbenro, Helland, De Lanlay, Vilhjalmsson (skadet frem til minimum sommeren) – i tillegg til spennende Levi og Botheim – viser Rosenborg en angrepsbredde som alle andre norske klubber kan misunne Kåre Ingebrigtsen. Tar man med at man har tilnærmet samme bredde på midtbanen, tror Joacim Jonsson at Rosenborg blir et par hakk for gode for resten – igjen. Selv om Nicklas Bendtner skulle finne på å forlate klubben etter VM. Fotballeksperten mener det ikke er et spørsmål om Rosenborg vinner serien, men når.

– RBK har festet et grep over norsk fotball de siste sesongene og det er ikke noe som tilsier at den kommende sesongen blir annerledes. Jeg tror dessverre det blir lite spenning, og at Eliteserien er avgjort på et relativt tidlig tidspunkt i år også. RBK har en helt annen kvalitet i stallen enn hva de øvrige lagene har. De kan selvsagt tape enkeltkamper, men over 30 kamper er de overlegne, mener fotballeksperten hos NordicBet.

 

Joacim Jonsson tror Bendtner forsvinner fra Rosenborg etter VM.

 

Denne mannen får sitt «gjennombrudd»

Samuel Adegbenro tok Trondheim med storm og med tre scoringer mot Ajax i Europa League-kvalifiseringen, nærmest egenhendig betalte han tilbake de 15 millionene Rosenborg la på bordet da han gikk fra Viking. Dermed kom en annen storsignering litt i skyggen av den unge angrepsspilleren. Anders Trondsen gikk mer under radaren, selv om han spilte seg stadig varmere i RBK-trøyen. Joacim Jonsson tror at vi denne sesongen får se hva som bor i den tidligere Sarpsborg 08-profilen.

– Anders Trondsen brukte høsten på å spille seg inn i RBKs 4-3-3. Denne sesongen tror jeg vi får se en annen Trondsen. Han har egenskaper som RBK savnet i denne posisjonen de siste sesongene, mener Jonsson.

Oddsene et hav lavere enn resten

Ser man på oddsetterne i NordicBet, deler de oppfatningen til Jonsson om at det skal svært mye til for at Rosenborg ikke vinner for fjerde året på rad. 1.55 i odds på RBK-gull mot hovedutfordrerne Moldes 7.00 og Strømsgodsets 11.00 sier det meste.

Rosenborg Ballklub

Gull i fjor. 11 ganger Norgesmester, sist i 2016. 25 ganger seriemester, sist i 2017.

Spillere inn:
Erlend Dahl Reitan (Bodø/Glimt, tilbake etter lån)
Besim Serbecic (Radnik Bijeljina)
Malte Amundsen (HB Køge)
Alexander Søderlund (St. Etienne)
Igoh Ogbu (Gombe United FC

Spillere ut:
Jørgen Skjelvik (Los Angeles Galaxy)
Sivert Solli (Ranheim)
Johan Lædre Bjørdal (kontrakt avsluttet)
Mushaga Bakenga (Tromsø)
Alex Gerbasch (Lens, lån)
Milan Jevtovic (tilbake etter lån, Ankaraspor)
Andreas Helmesen (Ranheim, lån)

 

Slik ender Eliteserien 2018

1. Rosenborg – 1.55 i odds
2. Molde – Mener Molde ikke er i nærheten av Rosenborg
3. Strømsgodset – Hadde blitt seriemester i åtte av ni sesonger
4. Sarpsborg 08 – Har tjent over 80 millioner kroner på spillersalg
5. Vålerenga – Derfor kalles Vålerenga for St.Hallvards menn
6. Brann – Frelseren fra Sotra
7. Odd Odds magiske åpning: «– Gi meg oksygen, Egil!»
8. Start – «– Der og da var jeg sikker på at vi snøt Start for gull»
9. Tromsø – «- Han er Norges svar på Pep Guardiola.»
10. Lillestrøm – Ingen vil slå LSK på dette i 2018
11. Haugesund – VIF-legenden skrev egentlig under for en annen klubb
12. Stabæk – Møsterbruket Stabæk
13. Bodø/Glimt – Historien bak Bodø/Glimts tannbørste
14. Kristiansund – Skulle Christian Michelsen blitt årets trener?
15. Sandefjord – Derfor rykker Sandefjord ned
16. Ranheim – Norges Athletic Bilbao rekker finger til toppfotballen

Basert på oddslistene hos NordicBet.com. Nytt lag presenteres hver dag til og med fredag 10.mars.

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner