Vet du hvorfor Bayern og Inter er unike i VM-sammenheng?

  • Home
  • Fotball
  • Vet du hvorfor Bayern og Inter er unike i VM-sammenheng?
Thomas Muller Robben Bayern Munchen

Nå er det ikke lenge igjen før fotball-VM i Russland starter. Mange gode lag vil måtte reise slukøret hjem, men to lag skal gå helt til finalen og gjøre opp om trofeet.

Fotballhistorien er full av store lag og spillere. Noen opplever enorm suksess i en kort periode, mens andre dominerer tiår etter tiår. Ser man nøye etter finner man fantastisk fakta i nærmest alle aspekter av fotballen. Et stykke utrolig fakta handler om to europeiske klubber og deres evne til å markere seg i VM etter VM. Faktisk har disse klubbene vært representert med minst én spiller hver i alle VM-finaler siden 1982!

En tysk gigant

Begge klubbene er åpenbart store institusjoner. Den første, en klubb av enorme dimensjoner i den europeiske fotballen, så vel som i sitt hjemland. Et maskineri som durer og går sesong etter sesong.

Bayern Munchen løfter nok en pokal.

Bayern München er et seiersvant lag fullt av seiersvante spillere. Her løfter Philipp Lahm og Thomas Müller Champions League-trofeet. Sammen har de også vunnet VM.

Bayern München har fordelen av å være tysk, og Tyskland har spilt i halvparten av VM-finalene mellom 1982 og i dag. Det gjør selvfølgelig sitt for at klubben fra Bayern har spillere på banen, men også andre lands spillere har gjort jobben for Bayern München. På midten og tampen av 90-tallet var det med nød og neppe den tyske storklubben opprettholdt statistikken sin, men det gikk.

Bayern München

1982 – VM i Spania: Paul Breitner, Wolfgang Dremmler og Karl-Heinz Rummenigge for Vest-Tyskland. (Italia – Vest-Tyskland 3-1)

1986 – VM i Mexico: Lotthar Matthäus og Norbert Eder for Vest-Tyskland. (Dieter Hoeness på benken). (Argentina – Vest-Tyskland 3-2)

1990 – VM i Italia: Klaus Augenthaler og Jürgen Kohler for Vest-Tyskland. (Stefan Reuter på benken). (Vest-Tyskland – Argentina 1-0)

1994 – VM i USA: Jorginho for Brasil. (Brasil – Italia 0-0 eeo. 3-2 straffer)

1998 – VM i Frankrike: Bixente Lizarazu for Frankrike. (Frankrike – Brasil 3-0)

2002 – VM i Sør-Korea og Japan: Oliver Kahn, Thomas Linke og Jens Jeremies for Tyskland. (Brasil – Tyskland 2-0)

2006 – VM i Tyskland: Willy Sagnol for Frankrike. (Italia – Frankrike 1-1 eeo. 5-3 straffer)

2010 – VM i Sør-Afrika: Arjen Robben og Mark van Bommel for Nederland. (Edson Braafheid på benken). (Spania – Nederland 1-0 eeo.)

2014 – VM i Brasil: Manuel Neuer, Jerome Boateng, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Mario Götze og Thomas Müller for Tyskland. (Tyskland – Argentina 1-0 eeo.)

Tyskland kan ikke unngå å reise til VM i Russland uten et gigantisk favorittstempel i panna, og sjansene er store for at Joshua Kimmich og Mats Hummels kan bli nye navn på lista, sammen med Neuer, Boateng og Müller, som allerede er en del av denne statistikken. Og skulle det stokke seg for Die Mannschaft har Bayern spillere som Javi Martinez, Thiago og til og med James Rodriguez i bakhånd.

Pizza, pasta, pesto!

Om vi ikke hadde avslørt det i tittelen, men du skulle gjettet deg frem til den andre klubben som har hatt minst én spiller på banen i hver eneste VM-finale siden 1982, ville man antageligvis kommet til Inter Milan til slutt. Dog ikke uten omveier innom andre storheter. Italia har ”bare” vært i tre av ti finaler siden 1982, men Inter Milan har hatt sin andel av gode spillere fra andre land opp gjennom tidene.

Det ble mye jubel for Ronaldo både for Inter Milan og landslaget.

“Den ekte Ronaldo” spilte mang en landskamp for Brasil under sin tid i Inter Milan, blant annet finalene i 1998 og 2002.

Inter Milan

1982 – VM i Spania: Giuseppe Bergomi og Gabriele Oriali for Italia. (Italia – Vest-Tyskland 3-1)

1986 – VM i Mexico: Karl-Heinz Rummenigge for Vest-Tyskland. (Argentina – Vest-Tyskland 3-2)

1990 – VM i Italia: Andreas Brehme, Jürgen Klinsmann og Lotthar Matthäus for Vest-Tyskland. (Vest-Tyskland – Argentina 1-0)

1994 – VM i USA: Nicola Berti for Italia. (Brasil – Italia 0-0 eeo. 3-2 straffer)

1998 – VM i Frankrike: Youri Djorkaeff for Frankrike og Ronaldo for Brasil. (Frankrike – Brasil 3-0)

2002 – VM i Sør-Korea og Japan: Ronaldo for Brasil. (Brasil – Tyskland 2-0)

2006 – VM i Tyskland: Marco Materazzi og Fabio Grosso for Italia. (Italia – Frankrike 1-1 eeo. 5-3 straffer)

2010 – VM i Sør-Afrika: Wesley Sneijder for Nederland. (Spania – Nederland 1-0 eeo.)

2014 – VM i Brasil: Rodrigo Palacio for Argentina. (Tyskland – Argentina 1-0 eeo.)

Til VM i Russland kan det se ut til at det spøker litt for Inter Milan. Italia måtte se seg slått i kvalikken til VM, og ettersom klubbens hjemland ikke kom seg til Russland blir det vanskelig for Inter Milan å holde på statistikken. Inter Milan opplevde en liten dupp i prestasjonene sine etter seriegullet i 2010/11, og med Rodrigo Palacio for Argentina i 2014 var det så vidt det holdt for de svarte- og blåstripete fra Milano. Faktisk ble det bare 6.-, 7.-, 8.- og 9.plass siden seriegullet i 2010/11, før Inter slo tilbake med å ta fjerdeplassen fra Lazio i siste serierunde. Nå ser det ut som om de har fått skuta på rett kjøl igjen, og Inter Milan er på vei mot gamle takter.

Karl-Heinz Rummenigge, spilte for både Bayern München og Inter Milan.

Karl-Heinz Rummenigge spilte to VM-finaler for Vest-Tyskland, en som Inter-spiller og en som Bayern-spiller.

Til tross for at Italia ikke kom til VM har Inter flere spillere som kan komme langt i VM om Brasil og Argentina presterer. Der har Inter Milan blant Joao Miranda som kandidat til å føre arven videre.

PS! En ekstra honnør til Karl-Heinz Rummenigge som faktisk er representert på begge lags statistikk, for Bayern Munchen i 1982 og for Inter Milan i 1986.

Kan en spiller fra Inter eller Bayern score åpningsmålet i finalen?

Om Tyskland skulle gå til finalen i årets turnering er nevnte Müller het kandidat til å starte finalen i en offensiv posisjon for sitt landslag. Da er det heller ikke utenkelig at han scorer åpningsmålet i finalen. Betsson har i disse dager lansert en utrolig kampanje hvor en heldig spiller stikker av med 1 000 000 kr når VM-finalen er ferdigspilt! Den personen er nærmest til å tippe hvilken spiller som scorer det første målet i VM-finalen og i hvilket minutt målet kommer stikker av med millionen. Hvem skal du tippe på? Tror du det kan bli en Inter- eller Bayern-spiller?

Om du ønsker å melde deg på kampanjen kan du trykke på denne linken.

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner