Bales siste El Clásico

På søndag dundrer Barcelona og Real Madrid sammen for siste gang denne sesongen. Det kan også være Gareth Bales siste toppoppgjør i Spania.

At waliserens fremtid i Madrid har vært usikker, er knapt noen nyhet. Dette er heller ikke den første sommeren han linkes vekk. Likevel virker det mer sannsynlig enn noen gang at en overgang skal finne sted denne sommeren.

Et så og si samlet ekspertkorps er enige om at Bale sannsynligvis er å finne i en annen klubb til høsten. Både fordi han ikke virker å finne seg helt til rette i Madrid, og fordi det ryktes at klubben ønsker å rydde plass til andre store stjernenavn.

Betsafe booster oddsen på El Clásico!

Har ikke klaffet

Bale har vært mye ut og inn av laget denne sesongen. Før helgen er han helt nede på plass nummer 14 på listen over spilte ligaminutter for de hvite. En knapp omgang foran konkurrent Lucas Vasquez og bak Isco, Marco Assensio og Karim Benzema.

Mange vil gjerne stemple Bale som en flopp, men han har altså scoret nest flest mål (12) i ligaen denne sesongen. Og det til tross for at han har vært forhindret fra å bidra i hele 14 kamper pga. skade. Derfor har det også bare blitt tre kamper fra start i Champions League. Han var også benket i begge semifinalene mot Bayern München. Men, nettopp det at han satt på benken mot tyskerene, kan bety at han skal starte i helgens El Clásico.

Æren på spill

For Bale og co blir det mest ære å spille for på søndag. Ligagullet er allerede delt ut for denne sesongen. Barcelona har lenge vært mester i praksis, og forrige serierunde ble de ligamestre også i teorien. Barcelona-back Jordi Alba ymtet frempå at Real Madrid burde stå æresvakt for seriemesterne nå til helgen. Det har blitt brutalt avvist fra hovedstaden.

– Barcelona har vunnet tittelen, som de ønsket. Men det blir ingen æresvakt, sa Madrid-kaptein Sergio Ramos før tirsdagens CL-kamp.

Det overrasker vel ingen at de hvitkledde er svært lite lystne på å hedre sine bitre rivaler før El Clásico.

Barcelonas utrolige rekord

Til tross for at ikke er trofeer på spill i helgens El Clásico, er det på ingen måte en betydningsløs kamp. Vi snakker om et av verdens aller bitreste og argeste oppgjør, mellom to klubber som har svært lite – om noe – godt å si om hverandre.

Real Madrid ble tidlig hektet av i kampen om ligatittelen denne sesongen, og har vært tvunget til å se Barcelona surfe gjennom serierunde etter serierunde uten å tape en eneste kamp. Når det nå gjenstår fire serierunder, har katalanerne fortsatt muligheten til å gå gjennom hele sesongen ubeseiret.

Pr. nå står de faktisk uten ligatap siden 8. april 2017. Altså godt over ett år(!) med seriefotball, uten å tape. Derfor er det kanskje ikke så rart at Betsson setter oddsen på Barca-seier på 1,69.

Men, Real Madrid kan vel knapt finne bedre motivasjon enn muligheten til å stoppe Barcelonas rekordrekke. Så, å slenge noen kroner på borteseier til 4,50 kan gi kampen en ekstra dimensjon når du skal benke deg foran tv-en.

Trykk her for å se hva Betsson gir økt odds på i dag!

Kampen i kampen

Når to av fotballverdens aller største møtes, er det umulig å ikke snakke om kampen i kampen. Duellen som nesten er større enn kampen selv, nemlig Messi mot Ronaldo. Man kan krangle i evigheter om hvem av de to som er den beste, men at de er DET TO beste i verden, og sannsynligvis i historien, hersker det liten tvil om. Ronaldo har hatt en helt utrolig Champions League-sesong, hvor han har scoret utrolige 15 mål på 12 kamper. Han er selvfølgelig toppscorer i turneringen, og trenger tre mål i finalen for å slå sin egen rekord på 17.

Absurde tall

I ligaen, derimot, har det ikke gått like på skinner. Noe som egentlig er en absurd påstand, da han enn så lenge står med 24 ligamål. Men, vi snakker om en spiller det stilles helt ekstreme forventninger til. Siden han kom til Madrid har han nemlig snittet på 32(!) ligamål i sesongen.

I El Clásico står portugiseren med 8 seriemål, og 17 i alle turneringer. Hvis du tror Ronaldo sørger for sitt 18. El Clásico-mål i helgen, så er det ikke verdens dummeste idé å sette en bitteliten del av ukelønnen på nettopp det, på småpene 2,10 i odds.

Ronaldo er faktisk på tredjeplass over flest scoringer i El Clásico. På plassen over finner vi Madrid-legende Alfredo di Stefano, og det er vel ingen som egentlig lurer på hvem som topper listen.

Magikeren Messi

Det meste er sagt og skrevet om Messi. Det er ikke bare listen over flest scoringer i El Clásico argentineren topper. I denne sesongens La Liga topper han egentlig det som er av rangeringer.

Ord blir fattige, og egentlig overflødige. Det er bare å ta en titt på dette:

Så, med dette som bakteppe, er det bare å nyte verdens kanskje villeste fotballkamp på søndag.

God kamp!

Betsafe booster oddsen på El Clásico!

Tags:

Skrevet av: Vegard Sørholt

banner