Årets største kamp – i utslagsrunden i Champions League!

Neymar PSG

Champions League-sluttspill? På både tirsdag og onsdag? Og har vi den beste kampen foran oss onsdag 20.45, så langt i CL-sesongen 2017/18? Vanskelig å være uenig, hvertfall, når jeg drar frem at Real Madrid – PSG fort kunne vært finalen i CL også.

Men slik ble det ikke. PSG kom på 1.plass i gruppen sin, men var uheldig som bare de kunne være – de trakk den spanske giganten Real Madrid. Men også FC Porto skal møte tøff motstand i Liverpool, et lag som virkelig har fått opp dampen i hjemlig liga de siste kampene.

Vi varmer opp med en liten preview på begge kampene ettefulgt av oddstips.

Real Madrid – Paris-Saint Germain

Og vi starter med godbiten mellom Real Madrid og PSG.

Det føles nesten surrealistisk å ønske velkommen til Real Madrid og PSG – i åttendelsfinalen av Champions League. Disse lagene skal jo møtes i finalen! Slik ble det altså ikke – PSG hadde Bayern Munchen i gruppespillet og vant gruppen, foran det tyske laget. Real ble nummer to, svært overraskende, bak Tottenham. Og da trakk de likegreit det beste franske laget i verden og et av de beste lagene i verden – PSG.

Men – Real har slitt voldsomt i hjemlig liga og ligger an til den svakeste sesongen på mange, mange år. 4.plass i La Liga, 17 poeng bak Barcelona? Det er de harde fakta og realiteten for hovedstadslaget fra Madrid. Real slo dog Real Sociedad 5-2 sist, en selvtillitsboost før onsdagens CL-kamp mot PSG. I gruppespillet var de bak Tottenham, og når de hverken har muligheten til å vinne ligaen eller Copa del Rey (røk for Leganes), er Champions League den eneste reelle muligheten til å vinne noe denne sesongen. Viktig også å få Ronaldo i gang, han scoret tre mot Sociedad og kan fort også eksplodere mot PSG. Men det blir en hard nøtt å knekke.

Det franske ekspresstoget bare dundrer på for tiden. De ser rimelig uslåelige ut i egen liga – de har vunnet åtte av de siste ni kampene i Ligue 1, kun et tap mot Lyon som ødelegger en ellers solid rekke med seirer. 65 poeng etter 25 kamper i ligaen, med bare to tap og to uavgjorte, er sterkt når det er flere bra lag i ligaen. De er 12 poeng foran Monaco på 2.plass med bare 13 kamper igjen i ligaen.

I gruppespillet i Champions League slet de overraskende nok mye mot Bayern borte. 1-3-tapet på Allianz viste at laget har flere svakhetstegn når de møter verdensklassemotstand. Men varsellampene kan jo ikke blinke når man ser på kvaliteten på laget – en angrepstrio med Neymar, Edison Cavani og Kylian Mbappé? Det er ikke helt feil det, selv om de nå skal møte Nacho Fernandez, Sergio Ramos, Raphael Varane og Marcelo.

Tror det blir en fartsfylt og spennende førstekamp på Santiago Bernabeu. Her får vi se de to av beste angrepstrioene i verden – BBC (Benzema, Bale og Cristiano) mot MCN (Mbappe, Cavani og Neymar).

Vi prøver oss på over 3.5 mål til 2.12 i odds. 2-2?

Klikk her for odds

 

Liverpool – Porto

No Phillipe Coutinho, no problem?! Sadio Mané, og spesielt Roberto Firmino og Mohamed Salah har gjort sitt for Liverpool-fansen til at savnet av Coutinho, som gikk til Barcelona i januar, har vært minst mulig. Sist bortekamp mot Southampton sto Salah og Firminho bak begge målene. Firmino sørget for en tidlig ledelse etter å ha fått pasning fra Salah, mens 2-0 kan nesten ikke beskrives med ord. Salah spilte vegg med Firmino, og den pasningen fra brasilianeren til Salah i den nevnte veggen, var ikke bare av ypperste klasse. Det var… Ja, noe man bare må se. Det var ypperste verdensklasse!

Ellers er Liverpool ubeseiret på de siste tre kampene med to seirer og en uavgjort i hjemlig liga. Spilte en god kamp mot Tottenham, men kollapset defensivt på overtid og mistet tre poeng helt på tampen. Likevel – i Champions League hadde de rimelig god kontroll på gruppen sin med Maribor, Spartak Moskva og Sevilla. To uavgjorte mot Sevilla viste ikke akkurat styrke, men spesielt den siste kampen mot Spartak var de gode, da de vant 7-0.

Portugisiske FC Porto (sier seg kanskje selv?) var i gruppe med Besiktas, RB Leipzig og Monaco. Kanskje den svakeste CL-gruppen denne sesongen uten en skikkelig storkanon, i motsetning til gruppen med Dortmund, Real og Tottenham. Ble nummer to i gruppa etter Besiktas og trakk – uheldigvis – Liverpool. Har flere spennende spillere i stallen i Tiquinho Soares, Hector Herrera og Sergio Oliveira. I hjemlig liga ser de nærmest uslåelige ut – i “Primiera Liga” har de ikke tapt denne sesongen! Det er rimelig ellevilt når de har lag som Benfica og Sporting, to bra lag, i ligaen. De leder likevel ligaen bare med to poeng på Benfica og Sporting – Porto har 55 poeng på 21 kamper med 17 seirer og fire uavgjorte, ingen tap.

2.37 på Liverpool kan fint testes, men Porto er et svært godt hjemmelag. Salah til å score til 2.50 er heller ikke feil å prøve. 

Trykk her for odds
Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner