I helgen kan årets UFC-kamp komme!

  • Home
  • MMA
  • I helgen kan årets UFC-kamp komme!

Til helgen fortsetter UFC sin rekke med gode kamper. I Winnipeg, Canada skal blant annet to tidligere UFC-mestere, Robbie Lawler og Rafael Dos Anjos slåss, en het kandidat til årets kamp. Vinneren får neste sjanse til å vippe welterwektmester Tyron Woodley ned fra tronen. Kanskje Emil Meek på sikt får en ny mester å rette snuten mot?

Årets kamp tre år på rad i UFC

Robbie Lawler er utvilsomt en av de mest erfarne fighterne i dagens UFC-sirkus. Han gjorde sin UFC-debut allerede da han var 20 år, helt tilbake i 2002. Siden den gang har han vært gjennom flere av de mest spektakulære kampene i UFCs historie. Dette innebærer både store seire og oppsiktsvekkende tap. Historikken hans har gitt han status som en av de tøffeste fighterne i hele organisasjonen. Han absorberer slag og spark som om de kom fra fluer.

Og det er ikke akkurat fluer Robbie Lawler har delt oktagon med opp gjennom årene. Har han har vært i kriger med blant annet Nick Diaz, Johnny Hendricks, Rory MacDonald og Carlos Conidt. Felles for disse er at de alle har vært topprangerte i UFCs weltervektdivisjon. Han satt seg selv for alvor på MMA-kartet da han beseiret Johnny Hendricks og ble welterwekt-mester i 2014. Det var en helt annen Johnny Hendricks enn den vi er vitne i til i dag. Denne utgaven hadde nettopp vært svært nærme å sjokkere hele MMA-verden, da han på marginalt vis tapte mot legenden Georges St-Pierre i 2013. Kampen ble avgjort ved splittet avgjørelse, noe som mange mente var kontroversielt. Det forteller oss litt om hvilken prestasjon dette var av Robbie Lawler. Kampen ble også til årets kamp i 2014 av MMAFighting.com.

Årets kamp #2

Robbie Lawlers heftigste oppvisning kom imidlertid da han forsvarte tittelen mot Rory MacDonald i 2015 ved UFC 189, samme stevnet som Conor McGregor ble midlertidig mester i fjærvekt. Disse to hadde møttes tidligere i 2013, hvor Lawler tok en knapp seier. Jevnt ble det også denne gangen, og det ble ikke minst blodig. Det var mye frem og tilbake i de første fire rundene, og ved flere anledninger kunne begge fighterne blitt slått ut av den andre. Stemningen var intens gjennom hele kampen, og høydepunktet kom faktisk etter bjella ringte ved enden av runde fire:

Blodet renner fra ansiktene til begge to. De stirrer hverandre i senk etter å ha banket løs på hverandre i 5×4 minutter. Slike øyeblikk opplever man ikke ofte. Tidlig i femte runde ble det likevel for mye for Rory MacDonald. Han hadde brukket nesen tidligere i kampen, og la seg til slutt ned og måtte innse nederlaget. Robbie Lawler hadde forsvart beltet på mesterlig vis.

Årets kamp #3

Neste tittelforsvar kom mot Carlos Condit tidlig i 2016. Condit har vi tidligere omtalt i Toppkamp, bare ta en titt nederst i denne artikkelen. I likhet med Lawler er også Condit kjent for å tåle en støyt, og levere kampsportunderholdning fra øverste hylle. Denne kampen ble intet unntak. Nok en gang ble det også jevnt for Lawler. De fire første rundene ga inntrykk av at Condit hadde et lite overtak på Lawler. Vel vitende om dette, ga Lawler alt for å avslutte kampen i femte runde. Han var svært nær å klare det, men beslutningen ble likevel overlatt til dommerne. Her bør det nevnes at Condit hadde hele 82 flere signifikante treff enn Lawler. Til tross for dette, vant likevel Lawler kampen på splittet avgjørelse. Han kunne med andre ord fortsette sitt brutale herredømme i weltervektdivisjonen.

Brå slutt

Neste motstander ble Tyron Woodley sommeren 2016. Lawler hadde tatt mye skade de siste årene, og det så på nåværende tidspunkt ikke ut som det var mulig å slå han ut. Woodley er imidlertid en sjeldent bøs wrestler med en fryktet overhand høyre. Den fikk Lawler for alvor kjenne på i første runde. Slaget var lynraskt, det traff Lawler helt rent i kjeven, og vips så var Lawlers regime over. Siden denne gang har Robbie Lawler beseiret Donald “Cowboy” Cerrone, og vil etter all sannsynlighet få sjanse til å revansjere tapet for Woodley. Først må han imidlertid overmanne Rafael Dos Anjos.

Tidligere lettvektskonge

Rafael Dos Anjos har også lang fartstid i UFC, og han debuterte for snart ti år siden. Han har også mange kriger bak seg, primært i lettvektsdivisjonen. Han har slått ut Benson Henderson i første runde, lekt seg med Nate Diaz og beseiret “Cowboy” Cerrone to ganger. I 2015 slo han også Anthony Pettis, og kunne smykke seg med det velkjente gullbeltet fra da av. Men i 2016 skulle også han oppleve en brutal slutt på sin mestertilværelse. Han møtte Eddie Alvarez (UFCs nykronede, uoffsielle konge av vold), og ble rystet allerede i første runde. Etter å ha såvidt overlevd en bølge av slag, ble det tidlig for mye for Dos Anjos. Tapet ble fulgt av nok en nedtur mot Tony Ferguson, og Don Anjos måtte til tegnebordet for å legge en ny plan.

Gjenreisning i weltervektdivisjonen

Den nye planen har hittil fungert utmerket for Dos Anjos. I 2017 har han slåss to ganger i weltervekt, og vunnet begge kampene på overlegent vis. Først ved enstemmig avgjørelse mot Tarec Saffedine, deretter ved submission over Neil Magny. Don Anjos har raskt gått fra å være en falmet mann i lettvektsdivisjonen, til å bli en høyaktuell tittelkandidat i weltervekt. Det er ingen tvil om at denne mannen utgjør en stor trussel for Robbie Lawler.

Potensiell UFC-motstander for Meek

UFC Fight Night Winnipeg har også flere godbiter å by på. Mike Perry skal opp mot Santiago Ponzinibbio. Førstnevnte har i høst sett ut som en potensiell stjerne i weltervektdivisjonen, sist sett ved hans oppsiktsvekkende knockout-seier over Alex Reyes i september. Knockout er i det hele tatt et veldig beskrivende ord for unge Perry, da samtlige av hans 11 seire har kommet via KO eller teknisk KO. Hans oppvisninger har fattet interesse hos mange, deriblant vår norske favoritt Emil Meek. Emil nøler ikke med å utfordre noen, og Perry ble intet unntak. Kanskje disse to møtes til dyst i buret etter Meeks kamp mot Kamaru Usman i januar?

Tags:

Skrevet av: Torstein Sørholt

banner