Dette er Brækhus’ heftigste knockouts

Cecilia Brækhus knockouts

Til helgen møter Cecilia Brækhus svenske Mikaela Laurén i ringen – og har lovet en knockoutseier mot motstanderen. Vi har i den anledning samlet Brækhus’ mest imponerende knockouts. Om du lurer på hvor du kan se fighten kommende lørdag, klikk her! 

Norges store boksedronning er ubeseiret med 31 kamper, og holder fem tittelbelter fra de største bokseforbundene WBA (World Boxing Association), WBO (World Boxing Organization), WBC (World Boxing Council) og IBF (International Boxing Federation).

Cecilia Brækhus har for det meste vunnet med poeng i proffkarrieren, men hun kan også skryte på seg et par brutale beseiringer i bokseringen. Toppkamp har samlet hennes mest imponderende knockouts i karrieren.

Viaplay_PPV_Brækhus_Lauren

1. Anne Sophie Mathis

I fjor fylte Brækhus Oslo spektrum da hun gikk den første proffkampen på norsk jord, mot franske Anne Sophie Mathis. Cecilia Brækhus vant med en minneverdig knockout etter tre minutter og fem sekunder inn i Norges store boksestevne. Motstanderen hang med et blodig øye over gelenderet etter nordmannens kraftige slag.  

Cecilia Brækhus knockouts

Anne Sophie Mathis tapte i andre runde mot Cecilia Brækhus ifjor. Mathis hadde ikke tapt på knockout siden 1995, og innrømmet i pressekonferansen etter kampen at hun ønsket å legge opp etter storkampen i Oslo.

Den første proffkampen i Norge på 35 år gikk av stabelen 1. oktober 2016. Dette var bokseutøvernes andre kamp mot hverandre. Brækhus innrømmet til VG etter storkampen at hun ikke ønsket å gå i ti harde runder mot en tøff motstander som Mathis, og avsluttet dermed et saftig smell.

– Jeg hørte hvinende lyd og så stjerner. Og jeg klarte ikke å orientere meg, fortalte Anne Sophie Mathis i pressekonferansen etter kampen. 

2. Mikaela Laurén

Cecilia Brækus og hennes kommende motstander Mikaela Laurén møttes i ringen for syv år siden – og siden kampen i 2010 har svenske Laurén ønsket revansje.

Cecilia Brækhus knockouts

Cecilia Brækhus vant med en kraftig knockout mot Mikaela i 2010. De møtes igjen 21. oktober i Stokke.

Under denne kampen fikk svensken smake på nordmannens mektige slagkraft. Etter to heftige uppercuts og en kraftig venstre falt Laurén i bakken i syvende runde.

Vil Brækhus holde det hun lover og knocke Mikaela Laurén igjen?

Viaplay_PPV_Brækhus_Lauren

3. Oxandia Castillo

Oxandia Castillo fra Den Dominanske Republikk, er kjent for å være en fryktløs bokser med utallige knockoutseiere. Men da hun møtte Cecilia Brækhus i ringen fikk pipa en annen lyd.

Cecilia Brækhus knockouts

Dommeren måtte avslutte kampen med en TKO (teknisk knockout, journ.anm.) da Cecilia Brækhus brutalt slo ut Oxandia Castillo i 2013.

Norges boksedronning gikk inn med all sin kraft mot motstanderen. Hodet til Castillo slang bakover jo mer slagkraft Brækhus ga på. I niende runde så det svart for Castillo og Brækhus vant med en teknisk knockout. Dommeren måtte inn og avsluttet kampen før det hadde fått alvorlige konsekvenser for Oxandia Castillo.

4. Eva Halasi

Mot Eva Halasi i 2010, var Cecilia Brækhus svært fyrt opp for et kraftslag.

I tredje runde av kampen var bokserne godt i gang med en fin klinsj. Halasi åpnet seg i noen sekunder for å få inn et slag, men bare millitsekunder etter smeller hun rett i bakken. Eva Halasi blir sittende nede en stund før dommeren avgjør at hun ikke kan fortsette kampen. Brækhus vinner på knockout.

Viaplay_PPV_Brækhus_Lauren

5. Kuulei Kupihea

Det er tiende runde mot Kuulei Kupihea. Begge bokserne er slitne, men Cecilia Brækhus gir alt når klokken gir klarsignal til den siste runden av kampen.

Cecilia Brækhus knockouts

Brækhus vinner med en teknisk knockout i 2011 mot Kuulei Kupihea fra Hawaii, etter ti slitsomme runder.

Kupihea var i ferd med å besvime og beina var nær ved å svikte når Brækhus slår til med all kraft. Her må dommeren løpe foran Kuulei for å avslutte boksekampen, og nordmannen vinner med en teknisk knockout. 

6. Mia St. John

Amerikanske Mia St. John er tidligere WBC, IBA og IFBA mester.

Cecilia Brækhus knockouts

En saftig TKO mot Mia St. John i 2013.

I denne kampen fyrer Brækhus på, går inn i en klinsj, og går deretter inn i et heftig angrepsmodus igjen. Dommeren mente dette ble for skadelig for motstanderen og avslutter kampen. Cecilia Brækhus vant med en teknisk knockout i tredje runde mot St. John. 

 

Hvilken av knockout-kampene er din favoritt? Tror du Brækhus vil klare å få til en ny knockout mot Mikaela Laurén 21. oktober? For info om hvordan du kan se fighten, klikke her!

 

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner